Close
Höstlistan 2020

Höstlistan 2020

Det är onekligen höst nu, och därmed hög tid att publicera en ny lista. Den här gången med inspiration från Lisa/Let’s go explore och ”En höstlista för 2020″. Förra årets version här på bloggen fick rubriken ”Höstlistan 2019″ (mycket innovativt!), medan Vårlistan 2020 såg ut så här.

Höstlistan 2020 (Corona edition!)

Känner du dig klar med sommaren?

höstlistan

Jag trodde väl inte jag skulle säga det, men JAG ÄR SÅ KLAR MED SOMMAREN! Tillåt mig att citera Ers Majestät: ”Vi vänder blad och ser framåt”. Det svåra för mig är snarare att inte längta för mycket framåt, utan att faktiskt ta dagarna lite som de kommer. Det verkar i och för sig vara ett lämpligt år för det.

Hur såg din höst ut för ett år sedan?

höstlistan

För ett år sedan var jag nyss hemkommen från Ecuador. Därefter fortsatte hösten med en alldeles fantastiskt fin jobbresa till Italien, dit jag också tog med min syster (som knäppte bilden på mig under vår dagsutflykt till ön Procida, dit jag gärna återvänder). En annan minnesvärd septemberhelg tillbringades på Öland, för att sedan fortsätta mot höstligheter hemma på Sturkö.

Hur såg din höst ut för fem år sedan?

toscana med barnen
häringe slott

Hösttemat verkar tydligen peka mot Italien under lågsäsong? För fem år sedan var jag i Toscana med småtjejerna, min syster och min mamma. Jag körde hyrbilen och var så stolt att jag nästan grinade. Strax innan Italien tillbringade jag och Tobias en helg på Häringe slott för att fira något (oklart vad?), men Lillmyhran fick följa med i vanlig ordning.

Under hösten följde jag och småtjejerna också med Lisa på en bloggresa till Finland, där vi började smida planer för att starta en podcast. Vi fick dock TYVÄRR inte leverera nyheten om att vi börjar podda i morgonsoffan på TV4, vilket Kristin Kaspersen gjorde häromdagen.

Vad var bäst och sämst med sommaren?

hans och sara

Bäst? Veckorna på Sturkö. Sämst: Att tiden på Sturkö var alldeles för kort, och att jag inte fick träffa nära och kära som planerat. Men jag är uppenbarligen inte den enda med det problemet.

Vad för kultur har du tänkt konsumera i höst?

höstlistan

Förra hösten köpte jag mitt livs dyraste bok, signerad av Jimmy Nelson, i anslutning till premiären av hans utställning på Fotografiska. Det skulle bli startskottet för att ta upp mitt slumrande kulturintresse. Sedan? Ja, ni vet vad som hände sedan. Det blir helt enkelt inte så mycket kultur överhuvudtaget under 2020, TUR att jag har min dyra bok att bläddra i. För ja, den ligger framme på bästa bokplatsen i vardagsrummet.

Vad blir ditt mest använda plagg i höst?

höstlistan

Hm, förra året fick nog min rosa mössa priset som mest använt plagg (köpte likadan till Nelly, första gången i mitt liv jag gör något sådant). Den här hösten? Noll köpsug! Kan i och för sig bero på att jag fick en uppdaterad garderob av mina syskon och Tobias när jag fyllde år i våras, kvoten är därmed uppfylld med råge.

Kommer du i höst att boka någon utlandsresa?

höstlistan

Svar nej. Däremot planerar jag en resa till någon av semesteröarna här i Sverige. Öland? Gotland? Jag gissar på det senare alternativet. Funderade länge på att boka en resa till Kanarieöarna, men nej. Jag känner mig inte 100 procent okej att boka, och resa, utomlands just nu.

Vad är dina mål i höst och vad ser du mest fram emot?

höstlistan
nynäs padel

Alltså, det vore ju kul att börja umgås med folk igen. Äta lunch, fika, hänga. Samtidigt känner jag mig som en björn som längtar efter att gå i ide, för att vakna lagom till vårsolen spirar igen. Vi får se. Idag ser jag (efter en lååååång sjukvecka) fram emot att spela padel så ofta det går, i vår nyinvigda padelhall.

Angående mål för hösten då? Faktum är att jag fortfarande inte har plockat upp mina anteckningsböcker sedan jag skrev det här inlägget i februari:

Och trots att vi nu befinner oss i mitten av februari har jag fortfarande inte plockat fram min packe med anteckningsböcker för plita ner alla mål och drömmar som ska uppfyllas framöver…

Läs mer: Nytt decennium (och nya drömmar, planer och mål?)

Nja, jag längtar snarare efter stillhet, tystnad och tid att bara vara. Det känns långt bort från tidigare nerklottrade mål om swimrun, långlopp och #100resmålattnå. Men visst, punkt 8 på listan lockar verkligen, skulle ljuga om jag sa något annat. Jag vill så gärna få uppleva ett riktigt norrsken i höst/vinter! Det går i och för sig hand i hand med det andra jag längtar efter just nu – tystnaden, stillheten och tiden. Vi får väl se om jag får till det. Hoppas!


Hur ser sin höstlista ut? Välj gärna ut en av rubrikerna ovan och svara i kommentarsfältet! Här hittar du fler av mina listor här på bloggen.

3 comments

  1. Ja men det är klart att du ska sikta på norrsken! Det är något av det häftigaste i naturväg man kan uppleva (tycker jag) eftersom det är så svårfångat. Kör på den planen tycker jag och stryk Gotland. Där får du aldrig någonsin se norrsken ändå. 😉

    1. I den bästa av världar får jag både Gotland och norrsken i höst/vinter… Stryka Gotland känns lite väl drastiskt, det ligger ju så nära att jag nästan ser båtarna från köksfönstret! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close