Close
Fem hajpade svemestertips från influencersfären

Fem hajpade svemestertips från influencersfären

Det har blivit lite si och så med veckans fem på Resfredag under de senaste månaderna, men nu är det dags! Här kommer ett fredagsinlägg med några spaningar på hajpade (eller i vart fall omskrivna) boenden i Sverige efter sommaren anno 2020 och dess ändlösa scrollande på Instagram.

Fem hajpade svemestertips från influencersfären

#1. Happie Camp (Värmland)

”Glamping” (en sammanslagning av orden camping och glamour) verkar sannerligen vara ett intressant koncept både i Sverige och utomlands för närvarande. Jag själv bodde i ett ”glampingtält” – alltså en tältduk på ett trädäck – under en hel sommar när jag jobbade på ett scoutläger i USA.

glamping vad är det
Jag bodde ungefär så här under en sommar i USA (minus brudparet vid ingången). Foto: Unsplash

Jag såg eventuellt inte det glamourösa i att bo så här, men hade vett nog att uppskatta att jag som senior fick bo så här istället för i tälten (där de yngre ledarna fick bo). Vi fick för övrigt gömma maten i speciella boxar som vi låste under natten, för att inte riskera oväntat besök av tvättbjörnar och andra djur.

Här i Sverige kan du testa glamping på alla möjliga ställen, mest hajpat i mina flöden just nu verkar alltså vara Happie Camp i Värmland.

#2. Ramoa Adventure Village (Småland)

Det här stället i Ramkvilla platsade faktiskt i ett inlägg om annorlunda boendeupplevelser som jag skrev här i bloggen innan Corona exploderade i mars:

Vill du känna dig helt avskild från omvärlden lär lusthuset på Ramoas ö i Småland vara något för dig. Till den här minimala ön, som du har helt för dig själv, kommer du efter en 20 minuter lång paddeltur med kanot. Som tillval kan du bland annat välja att få en frukostkorg levererad till ön.

– ”Unika boenden i Sverige: 23 tips på annorlunda boendeupplevelser”:

Tajmingen har väl sällan varit bättre för att marknadsföra avskilda boenden mitt ute i ingenstans. Jag har också förstått att Ramoa Adventure Village erbjuder ett flytande trähus på Klockesjön för den som föredrar känslan av att sova i en ”vattensäng”.

kajak i stockholm
Öde ö(vernattning) i Stockholms skärgård.

Ett annat mindre tidskrävande alternativ, med samma känsla av att befinna sig på en öde ö, är (för oss som bor i Stockholmstrakten) annars att paddla ut till valfri ö i Stockholms skärgård och tälta: Att paddla kajak i Stockholms skärgård (och se en månuppgång!)

#3. First Hotel Kokoloko (Gotland)

”Visbys nyaste hotell” har lockat till sig diverse influencers med hjälp av bland annat pool och takterass nu i sommar. Bilderna jag har sett verkar lagom resortiga, och marknadsförs med hjälp av unik design:

Hotel Kokoloko i Visby är ett helt nytt hotell på semesterön Gotland. Hotellet slog upp portarna sommaren 2019 och har en unik design med pool, jacuzzi, bastu, minigolf, utegym och två utomhusbarer. En vid poolen och en på takterrassen.

– Från hotellets hemsida

Så, väcker hotellet Gotlandslängtan? Nja. Jag blir betydligt mer lockad av Gotland som resmål efter Sofia/Fantasiresors inlägg om ”32 utflykter att göra på norra Gotland”.

#4. Ellery Beach House (Stockholm)

Kan det här vara sagan om den fula ankungen i hotellvärlden? När vi för ett par år sedan bokade in oss på föregångaren till Ellery, alltså Blue Hotel Lidingö, var hotellet inte mycket att hänga i granen:

Fd Blue Hotel Lidingö (med icke imponerande rum), som numera byggts om till Ellery Beach House.

Nu verkar det som att den fula ankungen kan ha blivit en svan!? Detta efter att stora pengar plöjts ner i ombyggnationen, en flashig byrå har tagits in för att sköta kommunikationen och kändisarna flockats under öppningsdagarna.

Marknadsföringen inför öppningen av Ellery Beach House har känts som någon slags Bondfilm, med passningar till lyx och flärd samt beach club. Och ja, nu är alltså verksamheten igång! Tidpunkten i Coronatider är knappast optimal om de hade tänkt sig att fylla hotellet med konferensgäster, men å andra sidan kan det vara ett guldläge för privatmarknaden. Hotellet ligger tillräckligt långt från Stockholms city för att kännas avskilt, men ändå så pass nära att det känns görbart att checka in även under ett kortare besök i huvudstaden.

Själva hotellrummen var verkligen inget att hänga i julgranen under tiden som Blue Hotel, men jag räknar med att de är rejält piffade. Under vårt besök föll vi däremot pladask för de vackra omgivningarna, som väl knappast lär vara sämre nu. Jag får helst enkelt själv åka dit och jämföra med förra hotellvistelsen som inte imponerande något vidare. (Då var det för övrigt så pass kallt i poolerna att vi blev lovade ny spaupplevelse och frukost som plåster på såren, tror ni det går att casha in även nu!?).

#5. Ästads Vingård (Halland)

Den här ekologiska vingården med spamöjligheter dök upp i mitt flöde första gången via Erik Allin/Foodie All In, och sedan dess har jag sett den i en massa Facebookgruppen som svemestertips under sommaren. Enligt hemsidan är bokningstrycket riktigt stort just nu, vilket tyder på att hajpen är på riktigt.

ästads vingård
Nästan som Frankrike! Foto: Maria/Fantasydining

En utförlig guide med fina bilder från Ästads Vingård hittar du hos min bloggkollega Maria/Fantasydining . Mer information finns på hemsidan för Ästads Vingård.


Har du något exempel på hajpat boende i Sverige från din omgivning i sommar? För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsbild tagen i Söderåsen, Skåne.

2 comments

  1. Vad roligt om det ändå gått bra för svenska hotell! Det verkar inte helt kört, eller?

    1. Det är verkligen inte kört! Blir tufft för de hotell som helt riktat in sig på konferensgäster, men i sådana här tider gäller det att vara innovativ…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close