Close
Vad jag kommer att köpa på Black Friday (Black Week)

Vad jag kommer att köpa på Black Friday (Black Week)

Inlägget innehåller reklamlänkar/adlinks.

Så var det dags igen! Mejlkorgen fylls med erbjudanden och lusten att klicka hem grejer över nätet tenderar att bli en ny coronahobby. Samtidigt gäller det att navigera rätt bland budskapen på sociala medier. Vissa basunerar ut budskap om att inte handla något på grund av konsumtionshysteri och minimalism – nästa uppdatering handlar om att stödja våra företag så att de inte går under i coronatider. För egen del är matematiken ganska enkel. Jag älskar att fynda (vem gör inte det?) och om saker jag ändå hade tänkt köpa är billigare under en viss dag eller viss vecka så… ja, då köper jag det. Jag kan dock tillägga att jag i år kommer att köpa fler julkappar än vanligt hos våra lokala butiker här i Nynäshamn. För oss känns det viktigare än någonsin att det finns ett bra utbud på hemmaplan, med tanke på hur mycket tid vi faktiskt spenderar här numera. Men ja, tillbaka till nätshoppingen. Här är några julkappar och andra grejer jag kommer att köpa på Black Friday (eller snarare Black Week).

Fem grejer jag kommer köpa på Black Week / Black Friday

#1. Sport-bh från Röhnisch

Röhnisch är en favorit när det kommer till träningskläder, och eftersom jag numera nästan alltid går runt i träningskläder (hej corona!) är det dags att uppdatera garderoben. Jag gillar att köpa vissa träningsplagg second hand, men sport-bh:ar vill jag ha nya och fräscha.

Jag har under ett bra tag spanat på modellen till höger ovan, och kommer att klicka hem en neongul sådan under veckan (239 kr istället för 399 kr): Black Week 2020 – Up to 60% Discount! (adlink).

#2. Böcker från Bokus

att göra i Uppsala

Biblioteken är stängda, vilket känns sjukt konstigt på många sätt. Jag är i vanliga fall flitig biblioteksbesökare, men tycker ändå att minst en bok under julgranen är obligatoriskt – både till stora och små. Några av böckerna jag har spanat in på Bokusrean (adlink) är Ett förlovat land (adlink) av Barack Obama till Tobias och Hjärnstark Junior (adlink) av Anders Hansen till Sebastian.

#3. Fotoböcker från Önskefoto

Igår kunde jag efter lite möda och besvär göra klart den årliga fotokalendern till svärmor, men det var tusan mig inte lätt att hitta bilder från 2020. Jag brukar välja bilder på hela släkten, men eftersom vi inte har träffats… finns heller inga bilder. Jag lyckades skrapa ihop ett gäng på vår familj, men som sagt. 2020 lär väl inte gå till historian som det mest välartade året i våra fotoalbum. Det jag däremot kommer att ägna den här veckan åt är att göra klart fotoböcker till våra barn med bilder från tidigare år. Det måste väl ändå vara den ultimata julkappen? Just nu finns bra priser på den här länken hos Önskefoto, där jag brukar beställa både kalendrar och fotoböcker: Link to homepage (adlink).

#4. Diverse på Apoteket hjärtat

handsprit

Det går åt mycket handsprit både hemma och i padelhallen just nu. Vi är nöjda med den parfymfria varianten från Salubrin (Handdesinfektion Pump 500ml) och kommer att köpa på oss ännu ett gäng. Jag har också hört bra grejer om mascaran från IDUN, så kommer att ge den ett försök. Och ja, jag sminkar mig med jämna mellanrum även i dessa tider för att känna mig mer… levande än död.

#5. Handväska från Sandlund/Hossain

snyggaste weekendväskan sandlund Hossein

I våras fick jag en fantastiskt fin weekendväska i födelsedagspresent (ja, jag gjorde min research och valde själv). Den står fortfarande och väntar på bättre tider, för bortsett från en övernattning på Ett Hem har den inte haft så mycket weekends att hänga med på. Jag har däremot konstaterat att det här är en klassiker som kommer att hålla länge – och att varumärket är så långt från fast fashion man kan komma. Mina handväskor har fallit isär en efter en den senaste tiden, och nu är det dags att investera (ja, investera!) i en ny axelväska: Udden Twin Svart. Eftersom jag var kund sedan tidigare fick jag förtur på rean (25 procent) – de här nyhetsbreven är faktiskt inte så dumma alla gånger!

Läs mer: Vill ni förresten veta mer om Black Friday och kopplingen till Thanksgiving? Läs det här inlägget som jag skrev förra året: Vad är Thanksgiving och hur firas det?


Hur ser det ut på din front, blir det något nätshoppande den här veckan?

6 comments

 1. BRA inlägg, relevanta adlinks och balanserat budskap!

  1. Tack, gör mig glad att höra.

 2. Har hittills köpt vinterskor med dubbar.
  Blir en del promenader och isfläckar kan vara förrädiska.
  Även fotokalender till nedsatt pris.
  Brukar mest vara Thailandsbilder i den, lite skralt med den varan iår.
  Men solnedgångar och vacker himmel finns över IKEA-parkeringen och uppe vid Coop!

  1. Bra idé med dubbar, det är jag också ute efter! Ja, skralt med bilder överhuvudtaget i år för min del. Kul att det blev en fotokalender för dig ändå!

 3. Låter som en sund inställning till shoppandet, håller helt med Sara. Går i samma funderingar men vet inte om jag hinner researcha klart innan veckan är slut. Planerar smartahembelysning som prissänkts en aning, plus lite löparkläder kanske. Och vandringsstavar till Kilimanjaro i sommar.

  1. Löparkläder är alltid, alltid, alltid på min list. Har en löparkjol som jag älskar – uppdaterade med en liknande i veckan (funkar också utmärkt för padel, perfekt!).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close