Close
Novembersol i Nynäshamn

Novembersol i Nynäshamn

Det är söndag kväll, och lugnet efter stormen har lagt sig. Jo, det har stormat rejält i skärgården under ett par dagar – och som ett minne av höststormarna har vi numera en rejäl spricka på bilens framruta (gissar att en större trädgren varit i farten). Lugnet efter barnens framfart här hemma har också lagt sig, vilket innebär att det eviga plockandet efter dem är klart för dagen. Vi har haft en bra helg, den här söndagen är första lediga dagen vi spenderar tillsammans allihop på länge – karantäntider till trots. Barnens skola, träningar och jobb i padelhallen brukar gå om varandra, men idag var det alltså bara vi hela dagen.

November nynäshamn

Jag har fått något slags nytt coronaintresse att ha span på väderappen för att få bästa möjliga solmöjligheter under dagen – och helst också tajma in soluppgång och solnedgång. Idag gick solen upp 07:58 och ned 15:10 här i Nynäshamn, och vi såg till att knipa den sista timmen med solljus innan skymningen.

November nynäshamn

För en gångs skull dammade jag av systemkameran, och insåg att jag nog visst har saknat fotograferandet (trots att motståndet har varit massivt under hela hösten).

November nynäshamn

Jag bad Tobias föreviga premiärturen i mina nya röda vandringskängor från Haglöfs som jag inhandlade på rea häromsistens. De fick högt betyg av hela familjen. Och jag? Jag älskar dem. Färgen, formen, bekvämligheten – det här var ett bra köp!

November nynäshamn

Vi fick, för en gångs skull, ovanligt lite gnäll under promenaden…

November nynäshamn

… det kändes som att alla både behövde och ville ha solljus och frisk luft.

julpyssel

Annars har en stor del av dagen gått till att pyssla (med hela gänget hör och häpna!). Jag kan åter igen konstatera att Julias limpistol går till historien som den bästa julkappen någonsin, jag har nog aldrig varit med om en så välanvänd present.

julpyssel

Syftet med hela pysselbonzanan var att knåpa ihop ett par julkalendrar till några äldre personer i vår närhet. De har suttit isolerade sedan mars och börjar, precis som vi andra, att ruttna på att aldrig träffas och umgås. Vi fixade 24 småpresenter som bestod av allt från godis till julpyssel – tänker att det kan göra dagarna fram till jul lite roligare i alla fall? Julia är första presentinslagare och sitter nu bredvid mig för att slå in paket på löpande band. Kärleken till julen och pysslandet har vi definitivt gemensamt, hon och jag! Däremot har vi faktiskt (mest på grund av tidsbrist) sparat både julbak och julpynt här hemma till senare i veckan, även om jag ser och hör att många har kapitulerat och går all in den här helgen…


Hur har din helg varit?

6 comments

  1. Vilken fin idé att göra julkalendrar!

    1. Tur att ingen av gamlingarna läser bloggen. 🙂 Jag älskar själv kalendrar och överraskningar av alla slag, men det slår banne mig aldrig fel att det är ännu roligare att fixa dem till andra!

  2. Vilken bra idé med julkalender, så fint! Håller med om systemkameran, det är ju kul när man väl använder den men min blir också mest liggande. Tänker blogga mer framöver och lägga mer tid på systemkameran också, det blir roligare då!

    1. Tack Emmi! Ja, det är dags att kameran får jobba lite nu… den har vilat tillräckligt länge! 🙂

    1. Ja, en alldeles lagom söndag som blev helt perfekt i mina ögon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close