Close
En sammanfattning av mitt 2022.

En sammanfattning av mitt 2022.

Ni kanske känner er ganska klara med 2022? Det gör i alla fall jag, men vill i sann blogg-anda ändå knyta ihop säcken på något sätt. Jag började skriva det här blogginlägget för några veckor sedan, men kom liksom aldrig till skott. När jag skulle försöka sammanfatta året som ligger bakom mig kunde jag knappt skilja 2020, 2021 och 2022 från varandra. Det har varit konstiga år. Bra år på vissa plan, men absolut ganska trötta år överlag. Sammanfattningar och bokslut finns det för övrigt gott om här på bloggen, förra året (liksom detta!) skrev jag någon slags blandning av Underbara Claras tidigare listor, egna reflektioner och rubriker jag hittade på min vän Paulinas instagram-konto.

Läs om förra året här: Toppar och dalar från året som gick. Hej då 2021!

En sammanfattning av 2022 i bloggformat.

Vilket datum från år 2022 kommer du alltid att minnas?

24 februari 2022. Ryssland förklarar krig mot Ukraina, och ännu en gång håller världen andan. Nyheterna pumpas ut över hela världen, folk följer hemskheterna under varenda liten minut som tickar fram. Sedan? Ja, vad har egentligen hänt sedan dess? Det har gått nästan ett år, och kriget pågår fortfarande.

Vilket var ditt allmänna sinnestillstånd under året, på tre ord?

Trött och oförmögen, men hoppfull!

Genomdrev du någon stor förändring? 

Min första spontana tanke är ”nej”, vilket kanske sammanfattar det här året. Det är inte ett år med stora utsvävningar, livsomvälvande beslut eller större förändringar. Det behöver i och för sig inte vara något negativt.

Gjorde du något 2022 som du aldrig gjort förut? 

Eh, jag backade upp för vår branta uppfart för första gången sedan vi flyttade in. Räknas det? Jag hoppade inte fallskärm, jag sprang inget marathon, jag lagade ingen supermärklig maträtt.

Vilka länder besökte du?

Skottland st Andrews

I slutet av november åkte jag äntligen tillbaka till min syster i Skottland! Skottland och Thailand har stått överst på min ”längtar-tillbaka-till” när det gäller utlandsresor sedan senaste utlandsresan 2019, och det känns därför extra kul att komma till båda inom loppet av ett par månader.

Bästa köpet?

En tunn ulltröja med dragkedja från Icebreaker som jag köpte på Black Friday. Den är redan flitigt använd, och lär bli ett stående favoritplagg i garderoben.

Har du skapat eller stärkt någon ny vana?

friluftsbyn eld

Jag har suttit framför vår kamin nästan varje kväll den här hösten och vintern. Det gjorde vi inte alls i samma utsträckning förra året. Det ständiga eldandet har absolut haft att göra med de galna elpriserna, men det har också haft en riktigt avkopplande effekt på mig. Kan sitta i timmar och bara stirra in i lågorna.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

sturkö

Definitivt! Jag har till exempel gått på inte mindre än TRE bröllop i år. Vilket pangår på kärleksfronten!

Favoritserier från året som gått? 

Tunna Blå Linjen, utan tvekan. Min pappa var polis, och själv drömde jag om samma yrkesbana under MÅNGA år. Hela polisgrejen känns liksom bekant, vilket är en av anledningarna att jag gillar serien. Men tycker också skådespelarinsatserna (de flesta i alla fall) varit över all förväntan. Jag är så van vid kassa Beck-skådisar som känns just som…skådisar. Tunna Blå Linjen har känts äkta. Favoriten? Jesse såklart.

Bästa boken du läst i år? 

bokhandel kalmar

”Ett jävla solsken” – en biografi om ikonen Ester Blenda Nordström (författare Fatima Bremmer). Ester var en äventyrerska, journalist och författare som föddes 1891 som en frisk fläkt in i den här världen. Jag köpte boken efter att ha besökt utställningen om Ester Blenda på Kalmar Slott tidigare i höst. Så himla bra!

Största musikaliska upplevelsen?

stockholm Mosebacke Lisa Nilsson

Det måste nog ha varit Lisa Nilssons jubileumskonsert på Mosebacke tidigare i år, i samband med att ”Himlen runt hörnet” firade 30 år. Det finns nog ingen artist jag har lyssnat på lika mycket, därav mycket nostalgi.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 

Gladare! 2021 var nog ett av de tyngsta åren hittills för mig. 2022 kändes lättare, trots märkligt världsläge.

Något du önskade dig och fick? 

falsterbo

Att få vara på plats när min älskade lillasyster Kajsa gifte sig med sin Martin i Falsterbo under april 2022. (Även om jag tyvärr missade möhippan pga sjukdom.)

Vad spenderade du mest pengar på? 

ELRÄKNINGAR! Men räkningarna från Cirkle K var inte heller så glada. Eller matkvittona… Ja, ni fattar. Hej inflation och krig!

Något du önskade dig och inte fick?  

En stark kropp.

Vad fick dig att må bra? 

sturkö

Jag började 2022 med en otroligt fin vecka på Sturkö. Jag åkte dit ensam, och spenderade sedan mina dagar med att sova, läsa, promenera och elda. Jag fick därmed en dunderstart på det nya året, och vill nog påstå att det där lugnet följde med mig ganska länge.

Läs mer: Solo på Sturkö

Mest stolt över/ Vad var din största framgång på jobbet 2022?/ De bästa nya människorna du träffade? 

Nynäshamn Padelcenter

Jag tänker att svaren på alla rubrikerna ovan på ett sätt eller ett annat har att göra med vår padelhall. Jag och Tobias nominerades till ”Årets Företagare i Nynäshamn”. Det är stort, och ett himla fint kvitto på att vi har skapat något bra.

Bästa lärdomen från 2022?

Uttycket ”Håll i och håll ut!” kunde tydligen appliceras på så många fler plan än pandemier. Sad but true.

Hur gick det med årsordet för 2021?

Jag var såååå pepp på mitt årsord för 2021. ”RECLAIM.” Ni hör ju! Ambitionen var att ”återta och hitta tillbaka till en version av mig själv som jag saknar.” Jag kan väl inte säga att jag lyckades fullt ut med det, men jag är på rätt väg i alla fall. Och nu kommer ett nytt år, med en massa nya chanser att reclaima.

Viktig insikt jag fått om mig själv under året??

Att jag är ganska anpassningsbar.


Hur blev ditt 2022? Dela gärna med dig i kommentarsfältet! Här hittar du mina tidigare årskrönikor. (Omslagsbild från Stora Karlsö i somras.)

2 comments

  1. Alltid intressant att läsa! Skulle skriva något mer men när ett barn frågar om vi kan bada, ja då måste här avbrytas 🙂

    1. Förstår dig PRECIS!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close