Close
Resfredag hela vägen fram till Thailand! (Thaimout 2023, v. 1)

Resfredag hela vägen fram till Thailand! (Thaimout 2023, v. 1)

Jodå, vi kom fram till slut – efter en lååååång resa som sträckte sig från tidig torsdag till fredag förmiddag. När vi sa hej då och reste härifrån Koh Lanta i början av april 2019 var planen att återvända 2020 eller 2021. Som bekant kom en del annat emellan. Meeeen den som väntar på något gott…

koh lanta

… fick tydligen vänta till fredagen den 6 januari 2023. Middag vid stranden, solnedgång och hela familjen åter igen samlad på en av våra absoluta favoritplatser i hela vida världen – hurra! Här kommer veckans fredagsfemma, i skrivande stund från en soffa i vår lägenhet på Koh Lanta.

Resfredag av bästa slag

#1. Ovana resenärer på Arlanda

arlanda flygresa

Alltså, vår familj är SÅ ringrostiga på hela långresegrejen! Jag hade sådana bestyr att bestämma hur dags taxin skulle hämta upp oss för att vara i ”lagom” tid för incheckning. Snökaos, voltande lastbilar på E4:an och inställda flyg – efter den senaste tidens rapporteringar vågade jag verkligen inte tro på att vi faktiskt skulle komma iväg och i tid till flyget. Men det gjorde vi, med lagom marginal typ 40 min innan gaten öppnade för boarding. Som bonus höll sig samtliga på hyfsat humör nästan hela tiden.

#2. Långflygning med Thai Airways

thailand flygresa

Vi spanade på flygbiljetter till Krabi under flera månader innan vi slutligen slog till. Man kan lugnt säga att posten ”flygbiljetter” i resebudgeten ser helt annorlunda ut än tidigare för vår familj – likaså utbudet av alternativ för att ta sig till Koh Lanta. Det slutgiltiga priset för allas biljetter vill jag helst inte tänka på (beror såklart också på att ett par av barnen har blivit så stora att vi numera betalar vuxenpris för deras biljetter.). De senaste årens prislappar för diverse flygbiljetter har väl dessutom varit ohållbara på många sätt!?

Tyvärr fanns inga bra alternativ för direktflyg givet spannet på dagar vi skulle vara borta – så till slut valde vi Thai Airways Stockholm – Bangkok – Krabi (alltså mellanlandning och byte av flyg i Bangkok). Jag kan åter igen konstatera att hela grejen med själva resandet är betydligt mer omständig för mig efter pandemin, även om den här flygresan faktiskt var väldigt smidig när allt kom omkring.

#3. Vårt hem på Slow Down

Att öppna dörren till vår lägenhet och mötas av kall dricka i kylen, blommor på bordet och en stor skål med frukt – det finns många anledningar för oss att gilla Slow Down där vi bor.

koh lanta

Det gjorde mig glad att se barnen gå runt och öppna skåp och garderober för att plocka fram sina gamla kepsar, skolböcker och annat. Det är absolut kul att se sig om i världen, men åh vad skönt att också få återvända till samma plats gång på gång.

#4. Middag på stranden

En av (många) grejer jag har längtat efter är middagarna på stranden med sand mellan tårna – och tillhörande backdrop i form av solnedgång över Andamanhavet. Idag har jag all anledning att vara euforisk. Vi hoppas innerligt att hela familjen får hålla oss friska nu, och njuta järnet av våra månader tillsammans.

#5. Skolstart på måndag!

fotboll koh lanta

Nu ska vi alla gå och lägga oss för att försöka komma i fas tidsmässigt (vi ligger sex timmar före här i Thailand). Förhoppningsvis är både barn och vuxna pigga och taggade inför inskrivningen på Lilla Svenska Skolan nu på måndag. Gaaah, tänk att vi är här. Att vi verkligen är här!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

11 comments

 1. Så glad för er skull! Påminns om den härliga kvällsvärmen när jag nu sitter här och huttrar efter en riktigt ruggig dag här hemma.

  1. Ja, det är verkligen speciellt att mötas av en varm vägg när vi kliver utanför dörren…

 2. Kanske de här månaderna kommer vara en återställare efter de senaste åren. Bara njut och ta vara på dagarna. ♡

  1. Det hoppas vi också! Lovar att njuta. Tack snälla!

 3. Men vad härligt att vara på plats igen! Ta vara på tiden, slappna av och njut.

  1. Jaaa, så glada över att vara här igen!

 4. Härliga Thailandsbilder.
  Så bra det är att komma hem till eget boende.
  Vi åker lite längre fram i vinter, till vår lilla by.
  Ha det toppen.

  1. Härligt att ni också snart kan återvända. Kram på dig!

 5. Så roligt att ni är på plats! Önskar er en fin tid här. Och jag hänger med via bloggen-
  Kram

 6. Det ska bli så Väldigt fint att få läsa dina vecko-inlägg från denna resa!

  1. Ja, äntligen får jag skriva igen. Och har dessutom lust till det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close