Close
Fem resor att göra 2023

Fem resor att göra 2023

Nytt år innebär en hel massa tankar om hur, och var, kommande tolv månader kommer att utspela sig. Jag hinner såklart tänka och planera en hel massa här i Thailand – eller i alla fall tillräckligt mycket för att stolpa upp en önskelista med några resor jag hoppas blir av under året. Trevlig helg på er!

Fem resor att göra 2023.

#1. Prag (med tillhörande roadtrip i Europa)

Det här året har vi (för ovanlighetens skull) ganska bra koll på planeringen under sommarlovet, detta tack vare Julias extremt välorganiserade innebandylag. Tjejerna har siktet inställt på en cup i Prag, och vi ska såklart hänga med och heja. Planen är att ta bilen dit – och samtidigt passa på att vidga våra Europavyer.

Det var vääääldigt länge sedan jag var i Prag, bilden ovan är från en resa dit 2004. Jag bodde då i Berlin och hakade på en kompis som hade bokat en bussresa till Prag. Allt var extremt mycket budget, från början till slut, men kul var det! Nu ser jag fram emot att se mer av staden i sommarfärger.

#2. Karlskrona

visit Karlskrona

En tur till min hemstad Karlskrona är nästan så självklar att den knappt platsar på listan, MEN ser fram emot en extra rolig resa dit under våren. Planen är att jag ska göra ett jobbuppdrag med fokus på saker att se och göra i staden under en kompisweekend. Fika, strosa, gå på museum, njuta av vyerna och varva med utflykter i närområdet – det blir toppen!

#3. Gotland

midsommar Gotland

Vår familj bor löjligt nära Gotland, och har lovat oss själva att bli bättre på att utnyttja det läget. Det spontana midsommarfirandet där i somras blev succé, och alla familjemedlemmar verkar nu sugna på att göra en favorit i repris.

#4. Göteborg och Bohuslän

Får ens så här självklara besöksmål finnas med på listan!? Hit åker vi ju varje år för att hälsa på Tobias familj. Men alltså jag vill ha MER Göteborg än det vi brukar se. Jag vill framför allt ut i Göteborgs skärgård…

väderöarna bohuslän

… för att sedan fortsätta mot Bohuslän och alla fina ställen som finns där. Vi har rest runt ganska mycket i trakterna, men vill uppleva mer. Jättemycket mer!

#5. Kebnekaise

Jag har en bra känsla för det nya året, så pass bra att den där drömmen om Kebnekaise kanske faktiskt blir av! Planer finns, resesällskap likaså. Det var ett bra tag sedan tog mig upp på riktigt höga höjder…

ecuador

… då 2019 i Ecuador tillsammans med vapendragaren Lisa. Där fick vi chans att stifta närmare bekantskap med vulkanen Cotopaxi, vars karaktäristiska silhuett mäter 5897 meter på högsta toppen. Vi åkte dit för att vandra en bit uppför vulkanens branta sluttning, och nådde efter mycket möda och stort besvär 4864 meter. Det sög rejält i benen (och lungorna) kan jag lova.

resa till ecuador

Läs mer: Att resa till Ecuador!

Så. Det var några av mina planer för resten av året. Hur ser dina ut?


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Omslagsbild Åre. Foto: Lisa Fahlåker.)

2 comments

  1. Pilgrimsvandring! Och kanske en tur till var-det-nu-var där det finns snö i februari, annars får maken spunk.

    1. Haha, snön ja. Många gillar ju faktiskt den. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close