Close
Linbana Weggis – Rigi Kaltbad

Linbana Weggis – Rigi Kaltbad

Om ni någonsin har vägarna förbi den lilla staden Weggis i Schweiz bör ni lägga pengar på att ta en åkturen med linbanan. Turen med Luftseilbahn blev bokstavligt talat resans absoluta Höjdpunkt för oss.

linbana

Turerna avgår var trettionde minut och efter en hisnande tur på 10 minuter är det dags att kliva av. Priset ligger på 66 franc tur & retur (ca 450 SEK), och upplevelsen är definitivt värd varenda franc.

linbana2

Vagnen bjuder på en fantastisk panoramautsikt över Weggis och dess närbelägna byar, med sjön Lucerne i bakgrunden. Linbanan tar dig till stationen ”Rigi-Staffel”, 1604 meter över havet. Här finns både restauranger och hotell.

linbana3

Själva passade vi på att ta en liten glasspaus…

linbana1

… innan det var dags att hoppa på ett tåg som tog oss sista vägen upp till toppen på berget Kulm – som mäter 1798 meter över havet!

linbana5

Vilken väg vi tog? Bequemer Weg. Mina ballerinaskor var dessvärre inte anpassade för vandringar i de schweiziska alperna.

linbana6

Luften uppe på toppen var alldeles krispig och ren.

linbana7

linbana9

linbana10

linbana11

Är ni sugna på lite alpluft ska ni definitivt planera in en resa till natursköna Weggis. Vi var där i början av augusti, perfekt klimat och lagom mycket (lite) turister.

linbana4

Här kan ni läsa mer om vår resa till Schweiz.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close