Close
Åtta utlandsresor jag googlar just nu

Åtta utlandsresor jag googlar just nu

Ett säkert tecken på att jag mår bra (och att min vardag är på intågande) är det faktum att jag börjar längta efter att resa. Det finns ett antal utlandsresor jag googlar just nu, vissa mer seriöst än andra. Kanske landar min research i exakt noll resor i slutändan, eller slår jag till på stort och trycker på bokningsknappen. Just framförhållning är inte längre min starka sida, på både gott och ont. Här är en liten sammanställning av de länder som lockar mig just precis exakt nu. Inser att flera av dem har figurerat på tidigare listor här på bloggen!

Åtta utlandsresor jag googlar just nu

#1. Israel

Jag och Tobias lockas av en familjeresa till historiska platser. Vi vill se Jerusalem, Betlehem och Nasaret. Lära oss saker. Flyta runt i Döda Havet. Vi har pratat om den här resan länge och jag tror faktiskt att barnen börjar bli så stora så att vi alla skulle få ut något av resmålet.

Läs mer: Sju resmål som lockar mig lite extra just nu

#2. Réunion

En resa till Réunion finns i åtanke varje gång jag funderar över extraordinära resmål. Landet hade varit en ultimat destination till Tobias 50-årsresa. Det KAN dock hända att jag också kikar på möjligheterna att resa dit med en kompis. Lite research skulle ju inte skada tänker jag?

Läs mer: Vilket är ditt absoluta drömresemål?

#3. Shetlandsöarna

dunottar castle skottland Nelly

Skottland var det första resmålet jag återvände till efter pandemin. Hit kan jag åka ungefär hur många gånger som helst! Jag har ännu inte tagit mig ut till de mest otillgängliga öarna som givetvis lockar lite extra. Shetlandsöarna är en dröm, men jag kan också tänka mig Yttre Hebriderna. Får jag kanske med min storebror? Han älskar Skottland (minst) lika mycket som jag!

#4. Färöarna

Jag slänger in ett gäng andra öar också på den här listan. Färöarna med dess vattenfall, gröna vidder och vandringar tackar jag icke nej till.

#5. Tyskland

Choklad från Tyskland

Tyskland har många platser jag vill besöka, många av dem nere i Garmisch-Partenkirchen. Det finns givetvis också några öar som jag kan tänka mig – Amrum och Sylt är två av dem.

Läs mer: Bucketlist för resor i Tyskland: tips på saker att se och göra

#6. Thailand

phi phi islands Thailand

Vår senaste longstay gav mersmak, förstås. Jag vill till det här landet igen och igen. Där har jag just nu ingen vidare upptäckslust dock, det som lockar är lugnet på Koh Lanta. 

Läs mer: Här har jag samlat alla inlägg från våra Thailandsresor.

#7. Norge

höga kusten SJ

En nätt liten tågresa till Oslo är görbart nästan när som helst. Eller kanske till och med nattåget till Lofoten? Alla ni som har semestrat i vårt grannland den här sommaren har inspirerat mig, tack för det!

#8. Bali

Min kompis Towe spenderar just nu flera veckor på Bali och jag gillar definitivt det jag ser. Frukostarna är inte av denna värld och yogaretreat plus tempel avlöser varandra. Hit vill jag åka någon gång.


Nu är det dags för dig att berätta om några resmål utomlands som lockar just nu! Omslagsbild tagen av Lisa under vår resa till Ecuador.

12 comments

 1. Jag följer med till Shetlandsöarna!!

  1. Den där platsen lockar SÅ mycket.

 2. Ett stort oh ja till Shetlandsöarna! Står högt på önskelistan.

  1. Eller hur! Verkar onekligen vara ett resmål att längta efter.

 3. Shetland och Färöarna, ja tack!

  1. Japp, det verkar liksom ligga något magiskt skimmer över just de platserna!

 4. Roadtrip i Kanada är alltid högt upp på listan.

  1. Just ja, den hade lätt platsat in på den här listan också. One Day!!

 5. Sådana här inlägg älskar jag, trots risken att jag inspireras och den där lååånga listan med resmål jag vill uppleva ökas på ytterligare.
  Just nu har jag tre resor inbokade, Frankrike, Mexico och Chile, så jag googlar förstås mycket på dessa. Men Israel har länge varit en dröm att åka till. Jerusalems gator och historiska platser tror jag hade fångat mitt hjärta direkt. Och en vandring i Färöarnas natur hade jag verkligen inte tackat nej till.

  1. Åh, jag vet – sådana där listor har en tendens att på mina egna… Vilka underbara resor som ligger in din pipeline framöver!

 6. Ett plats som är fantastiskt och inte alls turistiskt för oss i Norden är Azorerna. Planerar att överraska min fru med en julresa ditt. Så googlar jag mycket om resan! Naturen, vandring och god mat är hög på listan 🙂

  1. Åh dit vill jag VERKLIGEN åka. Hoppas att ni kommer iväg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close