Close
Vardagsflykt eller vardagsutflykt?

Vardagsflykt eller vardagsutflykt?

Imorgon börjar flera av mina vänner att börja jobba igen efter semestern. Vissa längtar järnet, andra har en klump i magen. Kanske är det lika bra att åskan mullrar och regnet vräker ner utanför fönstret denna sista dag av… tja, vad? Frihet? Andra längtar tvärtom ihjäl sig efter strukturerade veckohandlingar, tidsbestämda aktiviteter och ett inrutat schema som gör en rastlös själ gott. Själv har jag en vecka kvar här på Sturkö innan jag ska tillbaka jobbet och en (förhoppningsvis!) rolig hösttermin.

Vardagsflykt eller vardagsutflykt?

För egen del får jag alltid jobba lite med inställningen när en längre ledighet går mot sitt slut. Jag skulle gärna försöka komma bort från mina tankar om ”vardagsflykt” och istället tänka mer i termer av ”vardagsutflykt”. Vissa är så väldigt DUKTIGA på det. Vardagsutflykter alltså. Ni vet, sticka iväg efter jobbet och duka upp middagen utomhus. Ta med ungarna in till stan på museum en helt vanlig tisdagseftermiddag. Jag väntar hellre rätt (?) tillfälle. En ledig helg, en studiedag eller en annan längre lucka fri från måsten. Och luckorna är numera ganska få, detta främst mot bakgrund av tre barn (plus jag och Tobias!) som ska utfordras och sedan förflyttas till x antal aktiviteter.

sova i vindskydd stockholm vandring

Den här terminen hoppas jag kunna hacka systemet och komma ut på lite mer grejer under jobbdagarna. En av mina absolut finaste dagar under förra hösten var en spontan övernattning i Tyresta Nationalpark. Jag hade haft en bra dag med både jobb och familjebestyr, så någon vardagsflykt var det egentligen inte fråga om. Snarare en vardagsutflykt. En fantastiskt härlig utflykt på en helt vanligt vardag.

Läs mer: Att sova i vindskydd i Stockholm under hösten

Japp. Mer sådana upplägg kan jag fantisera om i takt med att vattennivån stiger i takt med ösregnet här på ön. Påminn mig hemskt gärna om det när höstregnet smattrar och allt jag vill är att slänga mig i soffa för att scrolla Instagram. Ok?


Gilla gärna Resfredag på Facebook. (Omslagsbild: Kullahalvön, Skåne.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close