Close
Julklappstips: fem julklappstips till globetrottern

Julklappstips: fem julklappstips till globetrottern

Julklapptstips till en globetrotter? Ja, vad köper man egentligen till en person som älskar att resa? Förra året var en drömjul för mig i julklappsväg, mina nära och kära hade lyckats med konststycket att köpa klappar som jag verkligen uppskattade. Den gemensamma nämnaren var att de alla gick i resandets tecken.

Förhoppningvis kan mina klappar ge lite inspiration för er som fortfarande klurar på vad ni ska köpa till globetrotters i er närhet.

julklappstips

Fem julklappstips till globetrottern:

# 1. Jordglob.
Den som har tur kan hitta en klassisk version på en av alla loppisar där ute. Jordgloben jag fick i julas var inköpt på Lidl och ett foto på den fungerar numera även som header i min blogg. När jag nyligen googlade runt hittade jag webbsidan Jordglob.se som erbjuder otaliga fina glober i olika storlekar och utföranden. Jag skulle älska en lyxig variant i glas!
 Resebok
# 2. Böcker med restema.
De flesta bokhandlar har särskilda avdelningar med restema, även de på nätet. Här finns böcker som garanterat väcker reslusten hos både gammal och ung. Boken ”Fantastiska platser” ligger numera på vårt sideboard i vardagsrummet och lockar med sina vackra bilder. En annan bok som i år lär vara ett hett julklappstips för barnfamiljer är Rosita Reser – Den perfekta guiden för din barnsemester.
 Allt om resor
# 3. En tidning/prenumeration.
”Allt om resor” är en perfekt tidning att stoppa i julstrumpan, om man nu har turen att få en sådan. På nätet finns en uppsjö av olika tidningar med anknytningar till resor. I år hade jag inte tackat nej till en prenumeration på National Geographic Traveler.
Scratch map
# 4. En scratch map (skrapbar världskarta)
Det här är en genialisk idé – en skrapkarta där man likt en trisslott kan skrapa fram de platser man har besökt under sitt liv. Kartan har jag sett i flera presentbutiker runt om i världen, men den finns också att köpa på nätet.
Vagabond reseskrivarkurs
# 5. En plats på Vagabonds reseskrivarkurs.
För den som älskar att resa, fota och skriva finns det ingen bättre julklapp än den här. Kursen lär deltagarna mer om publicerande av en reseskildring, både vad gäller skribent- och fotodelen. Men inte minst ger kursen möjlighet att träffa likasinnande människor med ett genuint intresse för resor. Själv hade jag turen att träffa Sofia/Fantasiresor (vilket senare ledde till att vi blev kollegor som medarrangörer till Stockholm Travel Massive). Nästa kurstillfälle hålls den 18 – 19 april 2015. Det här är utan tvekan mitt bästa julklappstips!

7 comments

 1. Inte alls dåliga tips! Den där skrapbara kartan stod jag och fingrade på i London i höstas och ångrar nu att jag inte slog till då…

 2. Jag har också stått och klämt på den där tuben flera gånger, men nu har jag en snäll lillebror som gav den till mig istället! 🙂

 3. Det är bra med snälla syskon. 🙂 Jag tror jag ska tipsa syrran.

 4. Jättebra tips! Jag håller också på att skriva ihop ett liten julklappstips-inlägg och har också med en scratch-map. Tycker det är en hur bra idé som helst 😀

  Reseskrivarkursen var också bra tips!

 5. Vilken genialisk idé med skrapkartan! Måste genast kolla upp den. Är glad att vi träffades där på kursen 🙂

 6. Marie, om det inte funkar med att tipsa syrran får du vänta dig till tomten – det gjorde jag! 🙂
  Helena, visst är det? Ska in och läsa dina också.
  Sofia, bra julklapp till sig själv om inte annat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close