Close
Att resa med barn i podcastformat

Att resa med barn i podcastformat

Nu finns tredje avsnittet av Att resa-podden ute att lyssna på. Den här gången pratar vi om att resa med barn, ett ämne som både jag och min poddkollega Lisa anser oss vara ganska rutinerade av vid det här laget. I podcasten frågar vi oss om det verkligen är nödvändigt att resa med sina barn, för vems skull gör man det egentligen? Och vilka praktiska saker bör man tänka på inför och under en resa med barn?

Om ett par veckor sätter jag mig på ett flygplan mot Bangkok tillsammans med min man och våra tre barn. Efter en kort avstickare till Kambodja och Angkor Wat kommer vi att bo på Koh Lanta under tre månader där vår äldsta son kommer att gå i skolan.

att resa med barn

att resa med barn

Att resa med barn, hur tänker jag kring ämnet?

För mig har det varit en självklarhet att uppleva världen tillsammans med mina barn. Som nybliven mamma till mitt första barn må jag ha varit lite tvekande och tagit resandet stegvis. Ett par barn och ett gäng utlandsresor senare kan jag konstatera att både jag, min man och våra barn har blivit varma i kläderna.

Att resa med mina barn har gett mig en ny dimension av resandet. Det ger nya utmaningar, men öppnar också nya dörrar. För varje resa vi gör tillsammans utvecklas både barnen och jag som individer. Däremot behöver man som förälder inte vara naiv, jag åker till exempel inte till vilka resmål som helst och jag tecknar alltid reseförsäkring. Vill du höra mer om praktiska tips och våra reflektioner kring ämnet får du gärna gå in på podcastens hemsida för att lyssna på avsnittet här. Du kan också klicka in och lyssna direkt på iTunes. Har du några frågor eller funderingar om att resa med barn får du gärna lämna några rader här på bloggen, eller mejla mig och Lisa på hej (at) attresapodden.se

Lästips

Fler inlägg på Resfredag om ämnet hittar du under kategorin Resa med barn. Några exempel: Att flyga med en bebis / Att flyga som gravid / Att vara föräldraledig i Thailand / Jag och min bebis i Taiwan

Min poddkollega Lisa har också skrivit många matnyttiga inlägg om att resa med barn, bland annat här: Mina tips för flygresa vid graviditet /Att resa med barn – om trygghet och säkerhet / Resa med barn – en ultimat packningslista inkl. reseapoteket


Vårt tredje avsnitt av Att resa-podden sponsras av Travellink

2 comments

  1. Kul mer pod ide. Dock är ämnet att resa med barn så långt ifrån mitt egna liv, så jag inväntar nog tean som kan passa mig. Lycka med satsningen.

    1. Tack Katarina! Kanske tilltalas du mer av vårt första avsnitt, där vi pratar om varför vi reser och diskuterar lite mer om olika typer av resenärer. Några av ämnena vi kommer att prata om framöver är trender, skidresor och träningsresor – och så kommer vi att intervjua FreedomTravel! Finns det något särskilt område du vill höra mer om?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close