Close
Ett år med Resfredag

Ett år med Resfredag

I dagarna firar Resfredag ett år – och vilket toppenår det har varit! Det visade sig vara ett lyckat drag att bryta ut konceptet ”Resfredag” från min vardagsblogg aniika.se, för att istället satsa på en renodlad reseblogg.
 Den tredje januari 2014 smög jag igång med de första inläggen under domänen Resfredag, men det första officiella ”Välkommen till Resfredag.se”-inlägget publicerades den 31 januari 2014. Sedan dess har det hänt massor av spännande saker här på bloggen. Resfredag blev snabbt utsedd till Veckans Reseblogg av Reseguiden, och kort därefter blev jag utsedd som Månadens resenär av Travellink.

Under våren deltog jag med nöje på Vagabonds reseskrivarkurs, och lärde mig mer om skrivandets och fotandets förunderliga värld. På kursen lärde jag också känna Sofia/Fantasiresor, som i sin tur introducerade mig för Lola. Vår trio utgör numera arrangörer för Stockholm Travel Massive, och i augusti hölls ett lyckat event på HTL Hotels med mingel för personer inom resebranschen. I vår har vi ytterligare två Stockholm Travel Massive-träffar inplanerade.

Tillsammans med samarbetspartners har Resfredag tävlat ut fina priser, jag har skrivit reseguider för Resfeber och Reseguiden, jag har gått på pressträffar, fått inbjudningar till pressresor, och i slutet av året fick jag ett roligt besked besked om att Resfredag var Sveriges mest länkade blogg inom kategorin resor.

Men det bästa av allt? Jag har fått uppleva ännu fler magiska ögonblick på resande fot! Året började med en semestervecka tillsammans med familjen och vänner på ett ljummet Teneriffa där vi förundrades över en slående utsikt från Teide. I mars packade vi åter igen väskorna för att återuppleva en favorit i repris i barnvänliga Dubai.

Ett par månader senare var det, efter en lyckad weekend med en kompis i Amsterdam, dags att genomföra en av de där drömmarna jag och maken så länge hade pratat om. Vi och våra två barn (plus ett i magen) i en svart Mustang på en tre veckors lång roadtrip i USA, med Highway 1 och Utahs nationalparker för att nämna ett par av alla resans höjdpunkter. Året avslutades på bästa sätt, genom att spendera hela julveckan i ett vykortsvackert vinter-Sälen.


2014 var ett fantastiskt år på alla sätt, och jag är så tacksam för alla möjligheter som ges med anledning av min stora passion för resor. Jag önskar er alla ett Gott Nytt Resår, och hoppas såklart att ni vill fortsätta att hänga med mig här på bloggen ett år till!11 comments

 1. Va roligt att det har hänt så mycket bra under året som har gått! 🙂

  1. Verkligen Helena! Ser fram emot ett ännu bättre 2015!

 2. Härligt! Tänk att det inte ens var ett år sedan vi sågs där på reseskrivarkursen 😉

  1. Ja, mycket har hänt under 2014. Läste precis din årsresumé, vilket fantastiskt resår du har haft. Hälsa Marrakech! Kram

 3. JApp. Kan inte mer än hålla med om att det varit ett lyckat år för resfredag. Vi ser fram emot 2015. 🙂

  1. Det gör vi verkligen! 🙂

 4. Vilket härligt år! Och nu ser vi fram emot ett lika underbart 2015! 🙂

  1. Eller hur Christine. 2015 kan bli precis hur bra som helst.

 5. Testar en kommentar. Helt fantastiskt fin sida.

  1. TACK Katarina, känns så kul att det äntligen är precis som jag vill ha det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close