Close

RESFREDAG

Reseblogg världen över!

Roadtrip till Kroatien

Roadtrip till Kroatien

Det finns vissa traditioner jag är noga med. Att fira familjejul är en av dem, en annan är att under sommarsemestern dra i väg på en roadtrip tillsammans med våra vänner. Det här året hägrar Spanien, men nästa år lutar planerna mot Balkan och Kroatien.

Rigi Kulm

Många och långa timmar i en bil tillsammans på en parresa, utan barn, med det bästa av Europa som susar förbi utanför bilfönstret. Ena året svindlande serpentinvägar i Alperna (bilden visar ett glädjeskutt på Rigi Kulm i Schweiz), året därefter vänstertrafik på den engelska landsbygden. Sverige har vi också testat, då var slutdestinationen spamys på Sätra Brunn. Den ursprungliga planen var Malta, men ena halvan av vårt resesällskap var visst höggravid lagom till avfärd. Nästa år satsar vi alltså på roadtrip till Kroatien.

Planeringen är halva grejen; kartor ska undersökas, restauranger ska googlas och boende ska bokas. Vår lilla Facebookgrupp är mer eller mindre aktiv hela året och nu börjar den vakna till liv igen efter vinterns dvala. I dag skickade jag i väg ett tips i gruppen om Sembo Roadtrip, ett planeringsverktyg som passar oss som handen i handsken. Jag är såklart nyfiken på färdvägen Nynäshamn – Kroatien och verktyget föreslår överfarten Karlskrona – Gdynia. Det avgör saken! Barnen får åka med ner till min familj i Karlskrona, sedan fortsätter vi vuxna ner på roadtrip till Kroatien. Om barnen är riktigt snälla kanske de får följa med. Men bara kanske. Sembos video får mig onekligen att i vart fall överväga familjehäng (inklusive ett gäng barn) i poolen.

Inlägget är skrivet i samarbete med Sembo.

1 comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close