Close
Hotell i Göteborg: 11 boendetips i & utanför centrum

Hotell i Göteborg: 11 boendetips i & utanför centrum

Innehåller köplänkar/adlinks.

Eftersom min man har hela släkten i Göteborg reser vi dit med jämna mellanrum. Oftast bor vi hos släktingar, men vid några tillfällen har vi i olika konstellationer lyxat till det med hotellövernattningar. Under de senaste åren har jag därmed under flera tillfällen haft anledning att googla hotell i och utanför Göteborg. Efter att ha sållat bland alternativen finns i skrivande stund 11 hotell på min tipslista över hotell i staden. Några av dem har jag bokat, andra står kvar som alternativ till framtida resor.

göteborg

Jag har delat upp hotellen i fyra olika kategorier: 1) Personliga boutiquehotell, 2) Barnfavoriter 3) Större Hotelldrakar och 4) Hotell utanför Göteborg.

Hotell i Göteborg: 11 boendetips i & utanför centrum

Boutiquehotell

#1. Dorsia Hotel & Restaurant: pompöst med delikat frukost

hotel dorsia göteborg

Vill du ha en hotellvistelse som sticker ut från mängden är Dorsia Hotel & Restaurant ett alternativ att spana in. Här väntar en lyxigare hotellvariant med noga utvald inredning som låter tankarna vandra till Moulin Rouge och franska nöjeskvarter under historiska tider. Dorsia är upptagen som ett av hotellen i ”Small Luxury Hotels of the World”, vilket innebär en kvalitetsstämpel jag ofta håller utkik efter när jag bokar hotell runt om i världen. Dorsia är mycket av allt, kanske lite för mycket enligt vissa. För egen del tycker jag att hotellfrukosten är det bästa med hotellvistelsen, den är helt klart den bästa och lyxigaste jag har ätit i Göteborg. Min hotellrecension finns här: Dorsia Hotel – recension av dekadent Göteborgshotell.

Läs mer och boka här: Dorsia Hotel i Göteborg (adlink)

Adress: Trädgårdsgatan 6, Göteborg

#2. Hotel Pigalle: romantiskt och detaljrikt

hotell pigalle Göteborg

När jag bokade en hotellvistelse på Dorsia Hotel stod valet mellan dem eller Hotel Pigalle, ett hotell som verkar spela lite i samma liga som Dorsia. Pigalle verkar dock vara en något mer nedtonad version, vilket nu i efterhand skulle ha passat mig bättre. Småskaligt sett till gästantal, fast storskaligt när det kommer till detaljer och service. En sådan kombination känns som gjord för att lyckas, här bokar jag gissningsvis ett rum nästa gång jag ska till Göteborg! Läs min bloggkollegas hotellrecension här: Hotel Pigalle – ett drömmigt boutiquehotell i Göteborg.

Läs mer och boka här: Hotel Pigalle i Göteborg (adlink)

Adress: Södra Hamngatan 2A, Göteborg

#3. Hotel Eggers: historisk hotellpärla

Det blotta faktum att Hotel Eggers är inrymt i en K-märkt byggnad gör att jag vill boka en övernattning inom en inte alltför avlägsen framtid. Eggers kan skryta med titeln som ett av Sveriges äldsta hotell (1859) och har behållit sitt historiska arv i både inredning och presentation. Glöm därmed skandinaviskt minimalistiskt, det här är mycket av allt.

Läs mer och boka här: Hotel Eggers i Göteborg (adlink)

Adress: Drottningtorget 2-4, 411 03 Göteborg

Barnfavoriter

#4. Liseberg Grand Curiosa Hotel: nytt hotelltillskott med barnfokus

En av 2023 års svenska turistnyheter slog nyss upp sina portar – och förväntningarna är stora på det som enligt Liseberg själva ska bli ”Sveriges mest fantasifulla familjehotell”. Grand Curiosa, som är ritat av Wingårdhs Arkitektkontor, är ett bra tillskott till Göteborgs hotellutbud och lär förstärka bilden av Liseberg som Sveriges bästa nöjespark. Hotellet kommer så småningom att ha en ingång till den stora satsningen Oceana vattenvärld som planeras att öppna under nästa år. 

Läs mer och boka här: Liseberg Grand Curiosa Hotel i Göteborg (adlink)

Adress: Herman Lindholms torg 1, 412 63 Göteborg

#5. Gothia Towers: barnvänligt hotell vid Liseberg i Göteborg

Gothia towers Göteborg

Gothia Towers största USP är helt klart utsikten, både över Liseberg och andra delar av Göteborg. I övrigt känns hotellet och dess 1200 rum lite som en ”hotellfabrik” som dock rymmer otaliga familjer som vill ha nära till Liseberg. Och visst fyller hotellet sin funktion. Rummen är fräscha, det är hyfsat prisvärt trots högsäsong och hotellet är familjevänligt – vilket tex innebär att vi får ha tre barn och två vuxna i samma hotellrum utan att betala multum. Vår vistelse (inklusive hotellfrukosten) går inte till historien som min bästa hotellvistelse i Göteborg, men ungarna gillar stället! Här finns vår hotellrecension: Gothia Towers: barnvänligt hotell vid Liseberg i Göteborg.

Läs mer och boka här: Gothia Towers i Göteborg (adlink)

Adress: Mässans gata 24, 412 51 Göteborg

Större Hotelldrakar

#6. Upper House: lyxhotell med spa vid Liseberg i Göteborg

Liseberg Göteborg

För dig som vill åt hotellupplevelsen och utsikten från Gothia Towers dock utan ”fabrikskänslan” rekommenderas Upper House – ett hotell inne i själva hotellet. Kanske har du sett utomhuspoolen med glasbotten tillhörande Upper House på nittonde våningen under dina besök i Göteborg? Hotellet tillhör lyxkategorin, vilket i det här fallet bland annat innebär a la carte-meny vid hotellfrukosten.

Läs mer och boka här: Upper House i Göteborg (adlink)

Adress: Mässans gata 24, 412 51 Göteborg

#7. Quality Hotel Waterfront: prisvärt hotellalternativ vid hamnen

Quality Hotel Waterfront Göteborg

”Det är kul att bli positivt överraskad för ovanlighetens skull!” Ungefär så var känslan att checka in på Quality Hotel Waterfront natten till julafton förra året. På grund av sjukdom i familjen fick vi boka hotell i sista sekund – och jag kände väl ärligt talat sådär för att vakna upp på julaftonsmorgon på ett budgethotell jag inte hade några förväntningar på. Jag fick se mig själv motbevisad! Fräscha rum, fint mottagande och en ljuvlig julstämning (och dekorationer!). Dessutom är läget nere vid vattnet, med tillhörande utsikt över den berömda kranen, ett extra plus i kanten.

Läs mer och boka här: Quality Hotel Waterfront i Göteborg (adlink)

Adress: Adolf Edelsvärds gata 10, 414 51 Göteborg

#8. Clarion Hotel Post: snygg designklassiker med rooftop pool och takterass

clarion hotel post

Clarion Hotel Post är ett säkert kort för alla som vill boka hotell i Göteborg. Få har nog missat byggnaden som ligger bara några steg från Centralstationen. Under min hotellvistelse där för några år sedan fanns absolut ingenting att anmärka på – det här hotellet har allt som krävs och lite till. En sak som utmärker Clarion Hotel Post är utomhuspoolen uppe på takterassen. Här väntar en schyst 360-graders utsikt över hela staden!

Läs mer och boka här: Clarion Hotel Post i Göteborg (adlink)

Adress: Drottningtorget 10, 411 03 Göteborg

#9. Radisson Blu Scandinavia Hotel

Jag har själv inte bott på Radisson Blu, men det har kommit upp som alternativ när jag och min man har letat hotell i Göteborg. Han tycker att tillgång till SPA är mer eller mindre obligatoriskt på hotellvistelser, vilket innebär att Radison Blu skulle vara ett bra val. Som gäst på hotellet erbjuds fri tillgång till yoga och gymmet på Hagabadet spa och yogastudio. Bokar du sviten ingår dessutom kostnadsfritt inträde till spa på samma ställe (i övrigt gäller reducerade priser i egenskap av hotellgäst).

Läs mer och boka här: Radisson Blu Scandinavia Hotel i Göteborg (adlink)

Adress: Södra Hamngatan 59, 401 24 Göteborg

#10. Jacy’z Hotel

Jag vågar påstå att Jacy’z Hotel blev förra årets mest hajpade hotell i Sverige när de slog upp portarna i slutet av 2022. Nu när influencer-hajpen har lagt sig verkar det som att även vänner och bekanta som checkar in i hotellskrapan (som mäter 100 meter) är nöjda med sin upplevelse. Om hotellet kan hålla samma klass som övriga systerhotell i hotellgruppen Ess Group även i längden återstår att se. Jag hoppas kunna bilda min egen uppfattning inom kort!

Läs mer och boka här: Jacy’z Hotel i Göteborg (adlink)

Adress: Drakegatan 10, 412 50 Göteborg

Hotell strax utanför Göteborg

#11. Nääs Fabriker: Hotellfavorit med känsla

nääs fabriker

Vid ett par tillfällen har vi skippat hotellen i centrala Göteborg till förmån för Nääs Fabriker, som ligger drygt 20 minuters bilresa från centrum. Det här stället kan jag verkligen rekommendera, både mot bakrund av själva hotellet och för att besöka platsen i sig. Varje byggnad och verksamhet i den gamla bruksmiljön bidrar till en helhetsupplevelse med design och historia som en röd tråd. Här finns butiker och verksamheter som alla är involverade i återkommande evenemang – vi gillar till exempel julmarknaden här! Hotellrummen är fantastiska, maten bra och badhuset, som ligger intill sjön Sävelången, en oas. Här finns min hotellrecension: Tips på barnvänligt hotell nära Göteborg? Nääs Fabriker!

Läs mer och boka här: Nääs Fabriker utanför Göteborg (adlink)

Adress: Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered


Har du fler bra förslag? Fyll gärna på min tipslista inför framtida besök. Gilla Resfredag på Facebook för mer reseinspiration framöver.

5 comments

 1. Hotel Royal! Äldst i Göteborg och hur charmigt som helst. Dessutom toppservice och smarrig frukost. Tips!

  1. Toppen, vilket bra tips! Har nog inte hört talas om det, får genast googla…

 2. Maria Svensson says:

  Vill man bo till bra pris centralt, är Comfort Hotel vid Stenpiren min favorit. Snyggt inrett, härlig takar Mee utsikt över Göta Älv. Hotellet har en restaurang med asiatiska rätter, mycket gott! Hotellet ligger perfekt till när man ska på Kajskjul 8 och krogshow!

  Eggers vill jag precis som du bo på! Varje gång jag är i Göteborg går jag ditt och äter deras räkmacka. Sååå god!
  Clarion Post har jag bott på några gånger och gillar det verkligen.
  Gothia Towers håller jag med dig om, läget är bra om man ska till tex Liseberg eller Scandinavium, men frukosten hade jag väntat mig mer av.

  Ett budgettips till är Comfort Göteborg City på Drottninggatan. Fd vandrarhem men nu renoverat och riktigt mysigt. Väldigt små rum, men god frukost och väldigt centralt läge. Dessutom granne med Göteborgs bästa fik: Steinbrenner & Nyberg!

  1. Så många användbara tips Maria, stort tack. Blev väldigt nyfiken på Steinbrenner & Nyberg, det ska jag försöka planera in nästa gång vi ska till Gbg. Tack igen!

 3. Maria Svensson says:

  Takbar med utsikt skulle det stå! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close