Close
Roadtrip till Kroatien: att planera en sommarsemester

Roadtrip till Kroatien: att planera en sommarsemester

Det finns vissa traditioner jag är noga med. Att fira familjejul är en av dem, en annan är att under sommarsemestern dra i väg på en roadtrip tillsammans med våra vänner. Det här året hägrar Spanien, men nästa år lutar planerna mot Balkan och Kroatien.

Många och långa timmar i en bil tillsammans på en parresa, utan barn, med det bästa av Europa som susar förbi utanför bilfönstret. Ena året svindlande serpentinvägar i Alperna (bilden visar ett glädjeskutt på Rigi Kulm i Schweiz), året därefter vänstertrafik på den engelska landsbygden. Sverige har vi också testat, då var slutdestinationen spamys på Sätra Brunn. Den ursprungliga planen var Malta, men lagom till reseplaneringen satte igång på allvar visade det sig att både jag och den andra frun i ressällskapet skulle vara höggravida lagom till avfärd. Nästa år, när bebisfabrikerna är klara, satsar vi däremot på roadtrip till Kroatien.

Roadtrip till Kroatien

Roadtrip till Kroatien

Planeringen är halva grejen; kartor ska undersökas, restauranger ska googlas och boende ska bokas. Vår lilla Facebookgrupp är mer eller mindre aktiv hela året och nu börjar den vakna till liv igen efter vinterns dvala. I dag skickade jag i väg ett tips i gruppen om Sembo Roadtrip, ett planeringsverktyg som passar oss som handen i handsken. Jag är såklart nyfiken på färdvägen Nynäshamn – Kroatien och verktyget föreslår överfarten Karlskrona – Gdynia. Det avgör saken! Barnen får åka med ner till min familj i Karlskrona, sedan fortsätter vi vuxna ner på roadtrip till Kroatien.

Edit: Det dröjde ytterligare ett år innan vi kom iväg, men en roadtrip genom Kroatien blev det – dock inte riktigt enligt ursprunglig plan. Båda familjerna flög ner till Zagreb, där vi hyrde bil för att ta oss vidare till Istrien. Efter en vecka tillsammans (med dagsutflykter i hela Istrien och en tur över till Slovenien) lämnade vi vårt resesällskap för att  bila söderut. Totalt stannade vi i drygt tre veckor på Balkanhalvön, läs mer här: Att bila genom Balkan – vår resa dag för dag.


Inlägg skrivet i samarbete med Sembo.

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close