Close
Att resa många gånger till samma resmål

Att resa många gånger till samma resmål

Klockan börjar närma sig midnatt och jag har ännu en gång suttit och surfat runt efter resor till Thailand. Veckorna innan dess låg Skottland som prio i mina sökmotorer. Jag vet inte om de här googlingarna kommer att leda någonstans, men jag trivs bra i själva vetskapen om att mina gamla godingar till resmål ligger redo några klick bort. För ett gäng år sedan var det inte helt självklart att resa många gånger till samma resmål när det gällde utlandsresor. En resa tillbaka skulle ske på bekostnad (?) av ett ”nytt” land, både sett från en ekonomisk synvinkel och en tidsmässig sådan. Nu är jag inte lika nitisk, inte alls faktiskt. Snarare tvärtom! Här kommer några av mina favoriter som alltid kommer att gå i repris. Trevlig helg på er!

Att resa många gånger till samma resmål

#1. Skottland

tips om Skottland
resa till edinburgh

Jag kommer aldrig någonsin att känna mig ”klar” med vidsträckta hedar, stormiga hav och slotten som med jämna mellanrum dyker upp både här och där. Det går finfint med England, Wales och Irland också ska tilläggas, även om Skottland lockar lite extra. Just nu sneglar jag på Orkneyöarna, Shetlandsöarna och Yttre Hebriderna. Denna hösten blir nog svår, men kanske till våren?

Läs mer: Tips om Skottland – 18 platser jag gärna återvänder till

#2. Thailand

diamond cliff Koh lanta
slow down koh lanta annika

Jag är knappast unik om att gilla Thailand. Vi svenskar vurmar för värmen, människorna, maten och stränderna. Det går knappast en dag utan att jag påminns om våra vänner, lägenheten och vårt liv där nere.

Läs mer: Här finns en ansenlig mängd med inlägg om Thailand (med fokus på Lanta!) samlade.

#3. Tyskland

att göra i Berlin Potsdam
berlin att göra

Back to basics kan aldrig vara fel. En av mina första utlandsresor som tonåring gick till Hamburg. Det var väl helt okej, men jag föll ”på riktigt” för Tyskland under ett utbytesår i Berlin när jag gick på universitet. Favoritplatsen hittills är Rügen, men jag har på känn att Amrum kommer bli en hit när (inte om!) jag kommer dit.

Läs mer om Tyskland.

#4. Blekinge

sturkö

Jag slänger in ett par svenska godbitar i den här listan, de förtjänar nämligen tjatet. De allra flesta brukar lyfta sin födelseort lite extra, så även jag. Den där nostalgin verkar dessutom förstärkas för varje år som går? Här tänker jag bli gammal – och så är det med det.

Läs mer: Här hittar du en hel massa Blekingetips.

#5. Bohuslän

roadtrip på svenska västkusten

Bohuslän bör ligga på samtligas (!) önskelista över svenska platser att besöka. Jag har varit där otaliga gånger vid det här laget, men vill ha väldigt mycket mer. Fler öar, mer tid. Sommaren där är oslagbar, så är det förstås, men höst och vinter är inte så pjåkig den heller. Smögen Hafvsbad i full höststorm glömmer jag aldrig, inte heller Gullmarsstrand i vinterskrud.

Läs mer bland mina tips om Bohuslän.


Har du något resmål du gärna återvänder till och varför? För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Omslagsbild: Skottland).

7 comments

 1. Ähum, ja jag har ju det…haha. Har missat hur mycket som helst av världen på bekostnad av UK och väl där har jag missat massor (hittills) på grund av återvändande till Yorkshire, Cornwall, London och Edinburgh.
  Även i Sverige blir det ju återvändande till barndomens Stockholm, Göteborg och Småland samt familjens sommarstugor på bekostnad av annat.

  1. Känns fint att gång på gång vilja återvända till de trygga platserna. Den där ständiga rastlösheten jag drogs med verkar helt klart lugna sig med åren.

 2. Jag återkommer sällan till samma plats men däremot återkommer jag gärna till ett land jag redan varit i men ser något nytt.
  Just nu är det i första hand Frankrike som lockar mig. Jag besökte Toulouse för ca. en månad sedan och det är en av dom bästa städer jag varit i. Efter det längtar jag tillbaka till Toulouse men även efter att upptäcka mer av landet. Jag har en ganska lång lista på franska städer jag vill se och tror att det blir en sådan lista som fylls på med nya platser efterhand. Så det kommer nog bli ett land som jag aldrig kommer att känna mig klar med.

  1. Så kul att höra Jossu. Jag har hört jättemycket fina grejer om Toulouse, blir väldigt sugen på att åka dit. Frankrike har mycket att ge! Min dotter tjatar om att åka tilL Paris, kanske blir det vår nästa gemensamma resa…

 3. Återkommer ofta till Göteborg, så även Bohuslän, särskilt Marstrandsön.
  Nyligen hemkommen från London, Första gången jag var där var femton år sen, och nu ville dottern dit, främst för Harry Potter. Rekommenderar verkligen ett besök hos Warner Bros studio och hela Harry Pottervärlden där!

  Känner att jag måste återvända till London snart igen och utforska fler pubar, historia och caféer!

  1. Åh, älskar den känslan att komma hem från ett resmål och inte känna sig klar – utan vilja ha MER! Vill absolut gå på Harry Potter-världen framöver, ser fram emot det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close