Close
Resfredags topplista: Juni 2017

Resfredags topplista: Juni 2017

Resfredags topplista (med fokus på Balkanresan): Juni 2017

# 1. Bästa reselåten: Jag vet inte hur många gånger vi har lyssnat på ”Something Just Like This” med Coldplay och The Chainsmokers under den här resan, men det är många!

# 2. Månadens roadtrip: Just den här rubriken blir inte mycket att orda om. Vår pågående resa genom Balkan (Kroatien, Slovenien, Bosnien och Hercegovina och Montenegro) har överträffat alla förväntningar med råge.

# 3. Bästa händelsen i resebranschen: Kvällen innan vi åkte till Zagreb anordnade Cecilia och Anna på Travel & Lifestyle Nordic ett stort sommarparty, där jag fick hänga en helkväll med massor av kollegor i resebloggsbranschen. Vi åt gott, och så delades det ut ett gäng fina priser. Min poddkollega Lisa kammade hem ett välförtjänt toppenpris för ”Master of Facebook video”, Daniel/Dryden tog emot pris för sin proffsiga Youtube-kanal, Rania/Northbound Journeys som ”Queen of video footage” och Evelina/Earth Wanderess för ”Explorer of the world” (Evelina har jag tidigare intervjuat här på bloggen, hon är stencool!). Även Veera Bianca och Norrskenet fick ta emot priser för sina respektive Instagram-konton.

Pula Arena, Istrien.
Pula Arena, Istrien.

# 4. Bästa resegodiset: Vi har konsumerat fler chipspåsar än vad som får anses normalt under den här resan. Allt annat ätbart av intresse smälter bort på nolltid.

# 5. Största resemissen: Att jag igår lyckades med bedriften att slarva bort nyckeln till vårt första boende här i Kotor. Vid sådana situationer blir jag inte särskilt rationell och vill helst bara sätta mig och gråta en skvätt, eller i vart fall skicka fram Tobias för att lösa problemet. Jag fick dock krypa till korset och erkänna mina synder för ägaren Goran. Han såg väl inte direkt överlycklig ut, men försäkrade mig om det var okej ändå – vi behövde inte betala något extra på slutnotan (såvitt vi vet).

# 6. Oumbärlig resepryl: Kartfunktionerna på mobilen! Google Maps kartor har varit guld för oss under den här resan, både i online och offline-läge. (Däremot kan man inte lita på varken kartfunktioner eller GPS när man bilar i Bosnien, där verkar vägarna leva sitt eget liv på något konstigt sätt.)

# 7. Juni månads mest inspirerande resenär: Här får jag ge en eloge till min mans kollega T, som tipsade oss om Kotor i Montenegro (se översta bilden) från första början. Utan hans inspirerande beskrivningar om platsen hade vi förmodligen inte åkt hit. TACK!

resan till dubrovnik
På väg från Bosnien mot Dubrovnik.

# 8. Resa jag har drömt om flest antal timmar: Ja, det kanske inte är så svårt att lista ut!? Jag vet inte hur länge jag har drömt om att bila på Balkan, men det är flera år. Första gången jag nämnde det här på bloggen var för drygt 2,5 år sedan.

# 9. Månadens favoritinlägg på Resfredag: Första inlägget i min serie om Resfredags Svenska Pärlor handlade om Karlskrona och blev en succé. Jag la ner min själ (och otaliga timmar) i det projektet, därför är det extra roligt att inlägget om min hemstad bara på ett par dagar hade delats 200 ggr och nått över 15000 personer på Facebook. (Vill åter igen passa på att tacka min systerdotter Elina för världens bästa fotoassistans!)

Pula arena
Fint resesällskap i Istrien.

# 10. Topp tre resminnen: Nu har vi varit på resande fot i 16 dagar och är fullmatade med nya och oförglömliga resminnen. Några favoriter sätter sig djupare än andra. 1) Att mötas av utsikten över Piran i Slovenien var magiskt. Det där landet vet hur man charmar en resebloggare! 2) Att sitta uppe och prata sent in på natten med våra vänner i huset vi hyrde tillsammans i Istrien. Jag och Tobias trivs så himla bra med det paret! 3.) Första kvällens utsikt över Kotor i Montenegro fick oss att vilja hänga kvar här i krokarna, inte bara en natt som vi hade planerat från början, utan totalt fem. Det, mina vänner, är ett riktigt bra betyg för att komma från mig – med tanke på att planen annars var att dra vidare ner mot Albanien.


Nu har vi precis packat ihop väskorna och ska sova en sista natt i Kotor, Montenegro. Under morgondagen väntar en lång bilresa upp till Krka Nationalpark i Kroatien. Om vi orkar och hinner kör vi ett stopp där innan resan går tillbaka med Norwegian till Stockholm från Zagreb på tisdag kväll (vi kan ju hoppas på det i alla fall, med tanke på att våra vänners flyg hem blev inställt förra lördagen). 

8 comments

  1. Juni – vilken månad alltså! Det är du värd så himla himla mycket efter den här våren!

    1. Tack Lisa. Ja, så glad över mitt (vårt!) juni.

  2. Haha åh den där låten har jag totalt lyssnat sönder! Men den är bra 🙂 Dina bilder från Montenegro har fått mig att sukta efter en resa dit för övrigt. Det ser helt fantastiskt ut!

    1. Världens bästa låt just nu! 🙂 Åh ja, Montenegro var så otroligt bättre än vad vi hade kunnat föreställa oss – i alla fall vissa av städerna. Budva hade vi inte mkt för…

  3. Åh vad jag längtar efter att få läsa igenom alla dina Balkan-inlägg inför min stundande resa. Kul att ni gillade Kotor så mycket, har hört gott om det, men inte SÅ gott. Bra att veta att Bosnien inte är att lita på vad gäller GPS, det är ju nämligen tänkt som min största livlina…

    1. Hoppas du hittar ngt matnyttigt! Kotor var bra eftersom vi hade noll förväntningar, tyvärr har jag nog skruvat upp dina nu…. 😉

  4. love love love på detta inlägg! Jag är sån mespropp när det kommer till att resa och blir så galet inspirerad av din blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close