Äntligen är det dags att åter igen köra igång Resfredags adventskalender. I den första adventsluckan ligger ett presentkort på 2.000 kr från Resia. Glad advent och lycka till!

resfredags adventskalender

Den första luckan för i år presenteras i samarbete med Resia. Resia har ett stort utbud där du kan hitta allt från flyg och hotell till charter och kryssningar. I dagens lucka hittar du ett presentkort till ett värde om 2.000 kronor.

Så här tävlar du: I en kommentar till det här inlägget vill jag att du svarar på följande frågor.

 1. Det här året smyger jag i gång advent med hjälp av stämningsfulla julmarknader i ett av mina europeiska favoritländer. Vilket?
 2. Om du vinner presentkortet, vart kommer du att åka och varför?

Tävlingen avslutas vid midnatt den 3 december 2016.  Lycka till! Tävlingen är nu avslutad, tack till alla er som var med och tävlade. Vinnaren blev Milla som svarade den 27 november kl. 12:24. Stort grattis Milla!

Fler roliga tävlingar väntar här på bloggen framöver. För att vara säker på att inte missa dessa får du gärna gilla Resfredag på FacebookInstagram och Twitter.


*Vinsten skickas endast inom Sverige. Vinnaren utses av mig och presenteras här i bloggen kort efter avslutad tävlingsdag. Om jag inte når vinnaren inom två veckor efter avslutad tävlingsdag utser jag en ny vinnare. Vinnaren betalar ev. vinstskatt. 

Aniika
http://resfredag.se
Välkommen till Resfredag - resebloggen där drömmar blir verklighet. På Resfredag hittar du praktiska tips, ny inspiration och spännande reseskildringar från jordens alla hörn. Frågor? Kontakta mig på annikamyhre@gmail.com
 • pilla
  http://utochspring.com

  1) Tyskland
  2) 2017 har jag förhoppning om att resa till spännande destinationer i östeuropa som jag inte har besökt. Budapest är en sådan. Har bara hört gott om staden och dit har jag länge velat resa speciellt för att springa längst med floden och besöka de charmiga baden.

  november 27th, 2016 8:31
  Reply
  01
 • Mikael S

  1. Tyskland
  2. Jag vill ta med min fru till Ljubljana. Har funderat länge på att åka dit men blev ännu mer inspirerad efter ditt inlägg. Udda resemål brukar vara fantastiska att komma till!

  november 27th, 2016 9:23
  Reply
  02
 • Ann-Sofie Holmberg

  1) Tyskland
  2) En kryssning. Till att börja med vid Medelhavet. Har funderat under flera år, men varit tveksam. Du har genom dina skildringar på bloggen inspirerat mig och hjälpt mig bestämma mig ?

  november 27th, 2016 11:31
  Reply
  03
 • LinizTravel
  http://liniztravel.com

  Åh vilken fantastisk tävling!!!! I år hoppas jag på lyckan i din adventskalender 🙂

  Tyskland 🙂

  Skulle gärna ta m maken på en weekend t Amsterdam! Jag har aldrig varit där och han bodde i Holland som ung!

  Vore en fantastisk fin julklapp!

  november 27th, 2016 12:12
  Reply
  04
 • Linda T

  Jag har med stort nöje läst dina blogginlägg från julmarknaderna i Nürnbergområdet, då dessa finns på min lista också. Tyska julmarknader är verkligen en favorit, men av nån anledning verkar vi som oftast hamna i favoritstaden Berlin.

  Svaren:
  1. Tyskland
  2. Det finns planer på ett besök i Krakow med våra norska vänner under våren, så en eventuell vinst skulle troligen används för att hålla kostnaderna nere på den resan. Krakow verkar vara en spännande stad och det är alltid roligt att få resa med våra vänner som vi inte ser så ofta.

  november 27th, 2016 12:24
  Reply
  05
 • Coach Milla
  http://coachmilla.com

  1) Klart jag har koll på dig 🙂 Tyskland!
  2) Det har varit en tuff höst med bl.a köksrenovering och mycket fokus på familjelogistiken pga att polismaken kommenderats att jobba mycket extra och mkt borta. Jag skulle boka en helg till oss vuxna i tex Palma eller Barcelona och bara komma bort en stund, få prata till punkt, sova, säga snälla saker till varandra istället för den vanliga irritationen i den stressiga vardagen och slippa logistiken helt enkelt. Detta skulle mannen få i julklapp (då köksrenoveringen även rationaliserat bort våra julklappar i år)

  Tack för en generös tävling!!

  november 27th, 2016 12:24
  Reply
  06
  • Aniika
   http://resfredag.se

   Jag är uppvuxen som dotter till en polis och vet hur tufft det kan vara med alla kommenderingar. Grattis till vinsten, hoppas att presentkortet kan hjälpa er att hitta en stund för er själva på något härligt ställe!

   december 5th, 2016 21:58
   Reply
   07
 • Maria Karlsson

  1) Tyskland.
  2) Har länge pratat om att få ihop en weekend med vännerna till den härliga staden Prag. Äta både gott och billigt, shoppa och umgås samt unna sig lite över det vanliga. Precis vad man behöver efter ett hektiskt år 🙂

  november 27th, 2016 16:54
  Reply
  08
 • Evelina Utterdahl
  http://www.earthwanderess.com

  1: Tyskland
  2: Åka till Storbritannien och träffa min vän som är där över jul och som jag inte träffat sen i September och vi kan bara ses 2 dagar i mellandagarna innan jag åker till Filippinerna, annars kan vi ses tidigast i Mars om ens då 🙂

  november 27th, 2016 17:41
  Reply
  09
 • Jenny

  1. Tyskland såklart!
  2. Grekland!! jag älskar sol och värme, och vacker natur. Men framförallt medelhavsmat, så som grekisk! vill åka på min första greklandsemester och äta äkta grekisk mat och känna på kulturen där!
  det är en av mina drömmar sedan barnsben!

  ha en trevlig första advent!

  november 27th, 2016 19:47
  Reply
  10
 • Anita Karlsson

  Hej! Ja mitt svar är Nürnberger Christkindlesmark och Fürther Freiheit i Tyskland.
  Jag älskar ju att resa, har några önskningar till. Vill väldigt gärna besöka Brügge och Gent i Belgien. Har också tänkt mycket på Tulpanerna i Amsterdam, har varit i Amsterdam en gång men fel tid för att uppleva tulpanerna. Både maken och jag blev mycket kär i Amsterdam.
  Jag kan berätta att jag varit på en hel del Julmarknader, det är väldigt trevligt tycker jag. Besöken har varit i Goslar, Celle, Wismar, Lübeck, Bremen, Rostock, Kiel i Tyskland, Wroclaw i Polen och Köpenhamn. Alla jättetrevliga.

  november 27th, 2016 20:00
  Reply
  11
 • Johanna

  1. Tyskland
  2. Snart kyrkklockorna glatt slår,
  min bästis ska gifta sig nästa år.
  Finns ett resmål hon länge om drömt,
  och jag har verkligen inte det glömt.
  För vad kan vara en bättre hippa,
  än att åka till London och drinkar sippa.
  Känna storstadens puls och energi,
  så vacker stad – fullkomlig magi!
  En resa vi alla skulle minnas,
  för alltid i våra hjärtan finnas.

  Glad advent!

  november 27th, 2016 20:01
  Reply
  12
 • Nils Håkan Karlsson

  Mitt Svar Nürnberger Christkindlesmark och Fürther Freiheit i Tyskland, tror att det tillhör Bayern.
  Ja, vad vill jag resa. Jo barnbarnet studerar genom resebranschen, tvåårig linje och i februari åker hon till Irland för att prya där i tre månader. Det är en mindre stad som ligger två timmars bilresa från Dublin. Jag vill ta min fru med och hälsa på henne i den staden, dessutom någon extra natt i Dublin, denna önskan är stark.
  God Jul från mig.

  november 27th, 2016 20:39
  Reply
  13
 • Zara

  Tyskland.

  Jag skulle vilja ta med mig hela familjen till Florida. Älskar USA och känns som en fantastisk delstat att bila runt i: Everglades, Key West, Nöjesparksbonanza, shopping….

  november 27th, 2016 21:37
  Reply
  14
 • Helena i Uppsala

  1. Tyskland
  2. Tallinn där jag var på konferens för ett år sedan och som verkligen gav mersmak.

  november 27th, 2016 23:05
  Reply
  15
 • Roxanne Munoz-Rytting
  http://Roxanne%20Munoz-Rytting

  1. Tyskland
  2. Oj vad svårt! Men jag skulle nog ta med sambon till Barcelona som är en av mina absoluta favoritstäder. Min släkt kommer därifrån men jag har aldrig fått chansen att åka med sambon innan utan bara ensam.

  november 27th, 2016 23:07
  Reply
  16
 • Isabell

  1. Tyskland
  2. Italien – inte enbart för drömmen om vingårdar och riktig gelato, fantastisk arkitektur och Museo Leonardiano di Vinci men framför allt för att träffa en av mina finaste vänner jag brevväxlat med i snart 7 år men aldrig mött. Åh, vad magiskt det hade varit.

  november 27th, 2016 23:20
  Reply
  17
 • Natalia Trojan
  http://Natalia%20Trojan

  Självklart är jag med i din fina tävling, perfekta tävlingen för mig just nu!
  Svar:
  1. Tyskland 🙂

  2. Jag och min pojkvän planerar att boka in en resa i kanske februari, men eftersom vi båda går i skolan skulle det vara perfekt med lite extrapengar 🙂 Vi är båda sugna på Barcelona faktiskt 🙂

  / Natalia
  Nouw.com/nattis

  november 28th, 2016 9:17
  Reply
  18
 • Cissi

  Vill såklart vara med i din tävling!!
  1. Tyskland
  2. Jag skulle vilja få råd att resa med mina 2 barn, eftersom vi nyss har flyttat isär från deras pappa och de behöver lite kul att se fram emot! 🙂
  HOPPAS HOPPAS vi får ett bidrag till detta 🙂

  november 28th, 2016 13:40
  Reply
  19
 • Catarina Friberg

  1. Tyskland
  2. Jag skulle mer än gärna vilja åka på en weekend till Barcelona tillsammans med mannen i mitt liv, hade varit fantastiskt att få uppleva denna stad tillsammans!

  november 28th, 2016 13:45
  Reply
  20
 • maria pahlberg

  tyskland. Jag skulle åka flera gånger och hälsa på min bästa vän (och gudmamman till mina barn) i växjö.

  november 28th, 2016 14:54
  Reply
  21
 • Elisabeth

  1. Tyskland.
  2. Südtirol. Italien o. Österrike samsas på samma yta. Kanske inte alltid det smärtfritt kan flyta. Två kulturer och språk, som upplagt för bråk, men det tycks fungera. Det är det jag vill studera. Gränstrakter mig fascinerar, där människor mellan kulturerna ambulerar. Südtirol dit har jag alltid längtat och på restillfälle väntat.

  november 28th, 2016 14:57
  Reply
  22
 • Sofia

  1. Tyskland! Kan inte få nog av deras goda marsipan!
  2. Jag skulle ta med mig maken till Barcelona! Han fyller 50 nästa år och det hade varit magiskt att få överraska honom med biljetter till en match på Camp Nou!

  november 28th, 2016 15:02
  Reply
  23
 • Tatiana

  1. Tyskland!
  2. Skulle mer än gärna åka med sambon till Wien. Det är en dröm vi båda haft länge men pga trängd ekonomi så har vi fått flytta fram den drömresan på obestämd tid. Vore verkligen helt underbart om vi hade turen att vinna.

  november 28th, 2016 15:28
  Reply
  24
 • Åsa H

  Svaret = Tyskland

  Till Tyskland vill jag åka,
  kanske någon tomte råka !
  Underbara julmarknader verkar det finnas där,
  med en mysig atmosfär !
  Kan ett minne för livet bli,
  om vinnarna är vi !

  november 28th, 2016 15:44
  Reply
  25
 • Håkan Ottosson

  Tyskland.
  För att fira vår 10:e bröllopsdag vill vi gärna åka till Prag.

  november 28th, 2016 15:49
  Reply
  26
 • Therese Hagström Andersson

  1. Tyskland
  2. Barcelona skulle jag vilja åka till på tu man hand med maken min?

  november 28th, 2016 15:53
  Reply
  27
 • Anne-Louise Andersson

  Tyskland.
  Barcelona är min absoluta favoritstad. Där finns allt man kan tänka, från härligt strandliv till mysiga pinjosbarer i gamla stan, exklusiv shopping och framför allt en underbar matmarknad.
  Det blir resmålet om jag har turen att vinna.

  november 28th, 2016 15:56
  Reply
  28
 • Paulina Isaksson

  1. Tyskland
  2. Med 2000 kr skulle jag äntligen få komma iväg till London, ett resemål som jag velat åka till så länge jag kan minnas! Det bästa med London verkar vara att man kan åka dit när som helst, men det finns alltid saker att se och göra. Vinsten i denna tävling skulle äntligen ta mig till den magiska staden jag länge drömt om att få se och uppleva!

  november 28th, 2016 16:02
  Reply
  29
 • Kristina Eriksson

  1) Tyskland
  2) ”Den eviga staden”! Det vore en dröm som gick i uppfyllelse om jag till våren fick uppleva både kärlek och Rom(antik).

  november 28th, 2016 16:26
  Reply
  30
 • Ana

  1. Tyskland
  2. Jag skulle ta min familj till något land där vi aldrig har varit (och vi har massor av länder att välja mellan, haha). Min dotter fyller 10 år under våren så vi tänkte bjuda henne till t.ex. London, Paris med Disneyland eller Barcelona (eller kanske något annat land) att få uppleva något intressant och få minnen för livet. Vi skulle välja resmålet utifrån hennes intresse som Harry Potter temapark i London eller liknande. Naturligtvis skulle resan vara en överraskning. Att man packar hennes grejer och väcker barnet att åka med flygplanet. =)
  Man satsar mycket nuförtiden på sakerna men det är reson som berikar en och gör den till bättre, mer nyfiken och tolerant människa. Sådana barn vill jag ha.

  november 28th, 2016 16:33
  Reply
  31
 • Marie Lyander

  Svar 1: Tyskland
  Svar 2: London, är resemålet nästa år. Dottern pluggar där, och min man fyller 60, så tänkte slå två flugor i en smäll, och överraska dem bägge!

  november 28th, 2016 16:35
  Reply
  32
 • Minett
  http://www.resedrommen.se/

  1. Tyskland
  2. Jag skulle åka till Prag. Jag vill resa till fler östländer. Få vandra på Karlsbron och känna historiens vingslag. Besöka Kafkas födelseplats. Och en massa annat intressant som staden har att erbjuda.

  november 28th, 2016 16:55
  Reply
  33
 • Maria at Inredningsvis
  http://inredningsvis.se/

  1. Tyskland!

  2. Jag skulle resa till Barcelona har aldrig vart där, faktum är att jag nästan inte rest nåt då jag vart kroniskt sjuk i över 10 år.

  november 28th, 2016 17:00
  Reply
  34
 • Lina

  1. Tyskland
  2. Jag skulle gärna åka till just Tyskland med min sambo. Gärna en mysig liten stad eller by att bara kunna gå runt och njuta i.

  november 28th, 2016 17:09
  Reply
  35
 • Lena

  1. Tyskland
  2. Jag skulle vilja åka till Gdansk för att möta historiens vingslag och njuta av god mat och dryck till väldigt bra priser.

  november 28th, 2016 17:32
  Reply
  36
 • Marie Persson

  1. Tyskland

  2. Och Tyskland är precis dit jag skulle vilja åka! Jag har bott och rest mycket där och vill bjuda med min sambo på en weekend till Berlin. Han har aldrig varit där! Min absoluta favoritstad som jag nu inte besökt på sex år… Så en perfekt present till oss i höst att få tid tillsammans. Vi väntar vårt första barn som är beräknat att titta ut om två veckor. Så en kanske blir det en weekend för tre, eller så unnar vi oss en resa på tu man hand och mormor som barnvakt hemma.

  november 28th, 2016 17:55
  Reply
  37
 • Raili Pikkusaari
  http://Raili

  1: Tyskland
  2: Vill gärna resa till Finland att kan träffa mina barnbarn

  november 28th, 2016 18:02
  Reply
  38
 • Samira Zoriyat Khah

  1. Germanyyyyyy (tyskland såklart)
  2. Om jag vinner vill jag gärna åka några dagar ner till London för att besöka min barndomsvän som sedan 11 år tillbaka flyttat dit med sin familj och nu studerar läkarlinjen där. Har inte träffat henne på sjukt länge! Sen tar jag gärna tillfället i akt att shoppa en vårgarderob på Primark osv hahah!

  november 28th, 2016 18:47
  Reply
  39
 • lina Askbrink

  1. TYSKLAND
  2. Om jag vann skulle jag spara presentkortet och resa till London med min flickvän nästa år. Hon är engelsklärare från Malaysia som alltid drömt om att få komma till England.

  november 28th, 2016 19:05
  Reply
  40
 • Tommy Ax

  Tyskland

  Vinner jag blir det en weekend i Warszawa med god mat och shopping för min älskade sambo.

  november 28th, 2016 19:30
  Reply
  41
 • Malin Rautila

  1. Tyskland
  2. Jag drömmer om katalansk natur,
  om storstad, shopping och fotbollskultur!
  Att live på Camp Nou se barca agera
  och upp och ner längst Ramblan spatsera!
  Tänk att få ro om sambon min på tu man hand,
  med tapas, sangria, shopping, bad och strand!
  Resfredagstomten -gör så att våra drömmar i uppfyllelse går,
  nos llevará a Barcelona, por favor!

  november 28th, 2016 19:54
  Reply
  42
 • Ellen Eklund

  1) svaret är Tyskland
  2) Jag skulle vilja åka med min sambo och hans två fantastiska döttrar på en resa till Spanien nästa sommar. Vi har öststat om det ett tag men då jag studerar skulle en vinst i form av ett presentkort vara så välkommet. Skulle vara underbart att kunna bidra till vår resa ?

  november 28th, 2016 20:28
  Reply
  43
 • Åsa L

  1. Tyskland
  2. Solen , maten, vinet och antiken,
  tar med gubben för att krydda romantiken,
  ja, i Toscana kan ingen bli besviken!

  november 28th, 2016 20:41
  Reply
  44
 • Håkan Kjellin
  http://Håkan%20K

  1. Tyskland
  2. Kul om vi kom till Prag tycker jag. Vi kunde se Pragborgens tron och Karlsbron. Vi får se barock- och jugendarkitektur. Hoppas på tur. Vackra kyrkor ock katedraler och kulturella lokaler i Kafkas anda, det är staden där allt går att blanda. När vi var här på 90-talet trodde vi att vi var tuffa. Tyvärr missar vi grabbar mycket när vi ska tågluffa. Frun och jag är idag civiliserade, om vi vann vilken tur vi hade. Sist var vi backpackare och kände oss som ena stackare. 🙂

  november 28th, 2016 20:56
  Reply
  45
 • Lena P
  http://Lena%20P

  Tyskland. Min nästa resa går till Reykjavik på Island. Jag åker tillsammans med mina tre barn och deras respektive för att fira att mellandotter fyller 30. Jag skulle använda pengarna för att bjuda födelsedagsbarnet på resan.

  november 28th, 2016 21:05
  Reply
  46
 • Anna E

  1. Tyskland
  2. Vill gärna uppleva våren i Paris.
  Förhoppningsvis tar jag mig dit på något vis 😉

  november 28th, 2016 21:16
  Reply
  47
 • Bengt Hermansson

  Tyskland
  Jag vill åka till någon ort på Istrien i Kroatien för att återuppleva minnen från denna fantastiska halvö som vi bilade ( 400 mil ) till 1987 och 1989.

  november 28th, 2016 21:23
  Reply
  48
 • Britt-Marie Eklund

  Tyskland. Jag kommer absolut att använda presentkortet till en Greklandsresa, det finns så många ställen kvar för mig att besöka där och även ställen jag vill återvända till.

  november 28th, 2016 21:34
  Reply
  49
 • Ida Karlsson

  1) Tyskland

  2) London, för att det är världens bästa stad med fantastiska människor, restauranger, kultur. Sen att min bästa vän sen 10 år tillbaka flyttat dit är bara ännu en anledning till att jag skulle åka till världens mest magiska stad.

  november 28th, 2016 21:51
  Reply
  50
 • Jenny Ö

  Tyskland såklart!

  Om jag vann skulle jag vilja ta med min fantastiska vän till München! Jag har aldrig varit där innan men har hört att det ska vara helt underbart med härlig natur och goooooood mat, resmål helt i min smak!

  november 28th, 2016 22:17
  Reply
  51
 • Nilla.M

  Svar Tyskland

  Jag vill ta med familjen till Grekland och visa dem detta fantastiska land, med kultur o sevärdheter, sol, bad o värme och massor av god mat

  november 28th, 2016 22:36
  Reply
  52
 • Amanda Nyman

  1) Tyskland
  2) Skulle åka till Prag! En sån underbar stad! Skulle vara underbart med en liten resa i vår!

  november 28th, 2016 22:39
  Reply
  53
 • Matilda

  Min passion är att resa och att försöka finna min plats i världen och vad det är jag vill göra i livet. Ett land jag länge velat åka till men inte haft möjlighet till än är Australien. Jag kan inte komma på något Australien verkar sakna och jag skulle så gärna vilja uppleva allt landet har att erbjuda – allt från naturupplevelser till människorna till stadslivet och djuren. Min äldsta kusin har just flyttat dit och ska vara där i ett halvår, därför vore det perfekt att inom den närmsta tiden försöka komma iväg. Eftersom jag studerar nu skulle 2000kr hjälpa mycket på vägen för att hinna dit innan hon kommer tillbaka till Sverige och min chans att få uppleva landet med henne är förbi.

  november 28th, 2016 22:54
  Reply
  54
 • Sara

  ☆Tyskland
  ☆ Vi drömmer om en weekend i Barcelona, mannen & jag!
  Bara hört positiva saker så hade vart såå kul att änligen kunna åka!

  november 28th, 2016 22:55
  Reply
  55
 • Sofi Fifi Karlsson

  Tyskland!
  Jag drömmer om vackra Islands fantastiska natur och oslagbara äventyr!

  november 28th, 2016 23:50
  Reply
  56
 • Lotta

  Tyskland
  Jag skulle vilja åka till Munchen i Tyskland. Har hört mycket positivt om denna stad

  november 29th, 2016 0:28
  Reply
  57
 • Emelie

  Den fantastiska julmarknaden finner man i Tyskland!
  Jag skulle använda presentkortet för att åka till Mexiko. Åh, vad jag bara vill ta mitt lilla pick och pack för att bege mig till Mexico City. Där skulle jag vara i några dagar innan jag far vidare till Oaxacas för att njuta av naturen. Efter det passar det nog med lite lyx så nästa stopp blir Cancun och paradisön Islas mujeres. Jag skulle kunna rabbla upp en hel resplan men du förstår nog att det jag önskar mig iår är ett bidrag till min Mexicoresa.
  Ha det fint!

  november 29th, 2016 0:48
  Reply
  58
 • Sanna Alm

  Svar – Tyskland

  Jag skulle boka en resa till Paris. En stad jag så länge velat se och uppleva med egna ögon!

  november 29th, 2016 1:09
  Reply
  59
 • Emelie Ö

  1. Tyskland
  2. Jag skulle vilja uppleva Rhodos som min mamma gjorde i min ålder.

  november 29th, 2016 3:25
  Reply
  60
 • Chreri

  1. Tyskland
  2. Jag skulle ta med mig min man och åka till Island. Vill jättegärna uppleva dess natur och bada i varma källor.

  november 29th, 2016 7:14
  Reply
  61
 • Fanny

  Hej! Klart jag är med och tävlar!
  1. Tyskland
  2. Jag skulle använda presentkortet som hjälp på vägen med flygbiljetter till Sydamerika där jag planerar att spendera en dryg månad för att bo och jobba med lokalbefolkningen!

  november 29th, 2016 8:11
  Reply
  62
 • Petra

  1) Tyskland

  2) Efter att ha varit gifta i ganska exakt åtta år,
  har jag och maken en dröm som ännu består.
  En helg tillsammans – bara vi två,
  i fantastiska Rom – då skulle vi må!
  Att utforska allt från Colosseum till Vatikanen,
  Följt av en brakmiddag på en piazza – det är planen!

  november 29th, 2016 8:23
  Reply
  63
 • Rolf Grönroos

  1.
  Tyskland

  2.
  Florida, London och Paris.
  Men på något vis
  Längtar jag till havets bris
  Är ju en Bornholms-kis!

  november 29th, 2016 9:19
  Reply
  64
 • Jensan

  1) Tyskland (bästa landet förutom Sverige men där har jag varit så mycket så….)
  2) … det vore härligt med ett bidrag till en resa till Puerto del Carmen, Lanzarote. Det är något med Lanzarote som gör att jag alltid vill tillbaka dit igen. Härligt klimat och kargt vulkanlandskap, lagom håll i gång i Puerto del Carmen (för den som söker det) och fina utflyktsmål vare sig man hyr egen bil eller åker med på någon rundresa.

  november 29th, 2016 9:30
  Reply
  65
 • Jennifer
  http://starofusa.blogg.se

  Rätt svar är Tyskland såklart.

  Om jag vinner presentkortet så kommer jag ta med min mamma och åka till Monaco. Det är ett fantastiskt ställe som vi var i för några månader sedan. Vi älskade allt med Monaco och vill så gärna åka tillbaka. För en månad sedan skulle vi åka på semester i tre veckor till Dubai, men dagen innan avresa blev mamma sjuk och låg nedsövd i tre dygn. Hon var kvar på sjukhuset i två veckor och vi fick alltså inte vår efterlängtade semester i Dubai. Därför vill jag ta med mamma till Monaco så att vi får uppleva det en gång till innan det är för sent.

  november 29th, 2016 9:35
  Reply
  66
 • Linnea

  Kul tävling!

  1. Tyskland – Nürnberger Christkindlesmarkt

  2. Mina föräldrar har fyllt jämnt och jag tänkte bjuda dem på en weekendresa till Krakow!

  november 29th, 2016 9:48
  Reply
  67
 • Linn

  1. Tyskland
  2. Jag tar flyget till Florens och sedan en avstickare till Siena. Ni som har läst boken ”Romeo & Juliet” av Anne Fortier vet vad jag menar, och ni som inte redan har läst den måste lova mig att göra det. Hon har en magisk förmåga att beskriva miljöer och jag är alldeles säker på att Siena kan vara mina drömmars stad. Kanske hittar jag till och med min egen Romeo där? 😉

  november 29th, 2016 10:24
  Reply
  68
 • John Södling

  Tyskland

  Jag hade tagit snälltåget till Berlin med min flickvän, med största sannolikhet hade vi shoppat Mozart Kulor på KaDeWe. 🙂

  november 29th, 2016 10:51
  Reply
  69
 • Susanne
  http://Mammasan

  1.Tyskland
  2. Eftersom min man älskar Tyskland skulle jag överraska med en resa till Berlin!

  november 29th, 2016 11:18
  Reply
  70
 • Ida Erlandsson

  1. Tyskland

  2. Jag skulle ta med min man till Paris! Småbarnsåren är häktiska och tuffa så att fylla på kvalitetstiden i Paris vore guld värt.

  november 29th, 2016 12:16
  Reply
  71
 • Sandra Johansson

  1..Tyskland 2. Med ett presentkort skulle vår första familjeresa bli möjlig att komma iväg på Vi har länge velat åka till Kap Verde som sägs vara ett riktigt paradis . Vi har haft ett par tuffa år både känslomässigt och ekonomiskt men sparat varenda liten slant för att vi ska kunna göra drömresan möjlig. Håller tummar och tår 🙂

  november 29th, 2016 12:40
  Reply
  72
 • Joanna Wozniak

  svar 1 tyskland !!
  2. jag skulle ta min sambo till tyskland för han älskar tysk mat och öl och 1 januari är vi 2 år tillsammans så det vore perfekct present för han från mig 😀

  november 29th, 2016 12:50
  Reply
  73
 • Marie Carrvik

  1. Gamla stan i Stockholm men drömmer tillbaka till en magisk marknad jag var på ett år på den österrikiska landsbygden på ett gammalt slott.
  2. älskar upplevelser, mat och kultur. Vi har funderat på en weekend till Belgrad eller Skopje, någon av de städerna skulle jag besöka för presentkortet!

  november 29th, 2016 13:07
  Reply
  74
 • Riina

  Tyskland!
  Och Tyskland igen! Min sambo och jag har som en mysig tradition att besöka någon julmarknad alltid på våran årsdag (26 november blev det 8 år), förra året överraskade han mig med Lisebergs julmarknad så i år så skulle det ha varit min tur att överraska men annat kom ivägen och vi har fått skjuta på det, så att få överraska med att besöka en julmarknad i ett annat land som ingen av oss dessutom aldrig besökt tidigare skulle vara som en juledröm att få uppleva!

  november 29th, 2016 13:31
  Reply
  75
 • Louise Johansson

  1, Tyskland
  2, Italien, för maten, och för att min sambo inte trivs med mörkret under vintern.

  november 29th, 2016 13:54
  Reply
  76
 • Cassandra Olsson

  1, Tyskland!
  2, jag hade bokat en resa till London med min pojkvän så att vi skulle kunna gå och kolla på en Arsenal match (min pojkväns favorit lag) ?

  november 29th, 2016 14:45
  Reply
  77
 • Annika Andersson

  1. Tyskland
  2. Jag vill åka till Prag. Jag var där för snart 20 år sedan och det var en av de finaste städer jag varit i och har alltid velat åka tillbaka.

  november 29th, 2016 18:47
  Reply
  78
 • Eva Holmkvist

  Svaret = Tyskland

  Syrran har jobbat i Riga och det vore så kul få en fin personlig guidning av henne där !
  Kul resa bara för henne och mig !

  november 29th, 2016 20:00
  Reply
  79
 • Anna Odelberg

  Det här året smyger jag i gång advent med hjälp av stämningsfulla julmarknader i ett av mina europeiska favoritländer. Vilket?
  Om du vinner presentkortet, vart kommer du att åka och varför?

  a) Tyskland 🙂
  b) Jag hade åkt till Paris med min flickvän eftersom att hon helt och hållet har hypat upp sig över en sån resa, och det vore jätte härligt att komma ifrån Sverige ett tag, och vilket bättre ställe vore int Paris-Kärlekens stad <3

  november 29th, 2016 20:22
  Reply
  80
 • Mickan

  1. Tyskland

  2. Våren 2017 ska sambon & jag till största lycka, i romantiska Paris ringfingrarna vackert smycka. Just nu vi för fullt sparar ihop vår reskassa, därför skulle ju presentkortet utomordentligt bra passa! God Jul! 🙂

  november 29th, 2016 20:27
  Reply
  81
 • Britt-Marie Rosbäck

  1. Tyskland
  2. Vill ta med min pappa, en pigg 84-åring till Normandie. Han kan mycket om andra världskriget o har alltid velat se stränderna där dagen D ägde rum. Dessutom har han en oslagbar humor o är ett underhållande resesällskap.

  november 29th, 2016 20:40
  Reply
  82
 • Tina Adolfsson

  Hej!
  Man måste vara med på detta! Kul tävling
  1 Svar: är Tyskland
  2 om jag vinner skulle jag använda pengarna under våren för en lång helg i Amsterdam. Holland är ett av få länder i Europa som jag inte utforskat en. Ser mig bo på en husbåt och cykla måst man göra i den staden. Ja detta kickade i gång reslusten som alltid finns där och väntar på nya äventyr !!! Kram

  november 29th, 2016 21:33
  Reply
  83
 • Linda, 155cm.se
  http://155cm.se

  1. Tyskland
  2. Jag skulle dra till Istanbull. Vill så gärna, ännu mer efter er podd, men de får ta och lugna sig lite. Mest för alla andras skulle än min egen såklart!

  november 29th, 2016 22:18
  Reply
  84
 • Daniella Andersson

  Tyskland

  Skulle åka med min pojkvän till Italien, skulle vara kul att bjuda han på något då han bjuder mig på så otroligt mycket, han är världens generösaste och snällaste kille jag någonsin haft så vore kul 🙂

  november 29th, 2016 22:43
  Reply
  85
 • Mia Korch

  1.
  Tyskland

  2.
  Som nybliven mamma är ekonomin inte längre den samma
  Så denna vinst hade vart ett fint bidrag till en solsemester när vintern är så kallt och grå
  Vackra stränder och barnvänligt hotell i Egypten hade vi hamnat på då

  november 30th, 2016 0:06
  Reply
  86
 • Anneli Etiksson

  1. Tyskland
  2. Presentkortet skulle snabbare än snabbt bytas in mot flygbiljetter till Prag, så att jag kan följa med på tjejgängets planerade vårresa trots att plånboken är tommare än tom efter lång sjukskrivning med gipsad fot ✈️

  november 30th, 2016 1:26
  Reply
  87
 • Anneli Eriksson

  1. Tyskland
  2. Presentkortet skulle snabbare än snabbt bytas in mot flygbiljetter till Prag, så att jag kan följa med på tjejgängets planerade vårresa trots att plånboken är tommare än tom efter lång sjukskrivning med gipsad fot ✈️

  november 30th, 2016 1:27
  Reply
  88
 • Siv Sikström

  Tyskland

  Mexico och kulturen maya
  är taco lov mer än playa
  från djungel med lianer
  till pyramider och indianer

  november 30th, 2016 4:58
  Reply
  89
 • Maria

  1. Tyskland.
  2. Till Prag, till Prag ska resan gå! En gång har vi varit där, men mer ska vi få!

  november 30th, 2016 8:26
  Reply
  90
 • Erika

  Hej!
  1. Tyskland ?
  2. Resan skulle gå till Berlin. Jag har aldrig varit där. Jag har ändå rest en del men inte upplevt Berlin och alla säger att det är så fint och framförallt trevligt i Berlin. Kan det stämma? Vore så roligt att få uppleva en weekend tillsammans med min sambo innan barn nummer tre gör sin entré ☺️

  november 30th, 2016 9:18
  Reply
  91
 • N

  1. Tyskland
  2. Vill ta med mig barndomsvännen till Grekland. Där vi ända sen tonåren drömt om och pratat om att någon gång få uppeva en ortodox påsk.

  november 30th, 2016 10:56
  Reply
  92
 • Tomas Alexandersson

  1) Tyskland
  2) Jag tar med mig min bästa vän till Tallinn. Tillsammans firar vi kompisår tio – det vill jag inte fira med tråkig bio. Jag gillar verkligen blandningen av gammalt och nytt, det finns i Estland. Tallinn ger perspektiv och inspiration. Det finns även en härlig julmarknad där, som bjuder på underbar atmosfär.

  november 30th, 2016 11:34
  Reply
  93
 • Viktor Eriksson

  1. Tyskland 2. Jag skulle överraska min sambo och barn med en weekend till vackra köpenhamn . Det behöver inte vara längre bort än så för att njuta av ett par härliga dagar tillsammans .Vandra runt på Ströget och bara utforska staden är något vi länge pratat om att göra . Vilken toppenjulklapp det vore att ge dom

  november 30th, 2016 12:29
  Reply
  94
 • Tilda Bengtsson

  1. Tyskland
  2. Om jag var den lyckliga som vann hade jag tagit med min sambos fantastiska syster till London för en tjejhelg. Hon bor i Stockholm och jag i Lund, så vi kan inte ses alls så ofta som vi vill. Hon jobbar väldigt hårt den senaste tiden och jag hade verkligen velat skämma bort henne med en weekend! Shopping, öl, musikal och att få vara tillsammans, kan det bli bättre!? *Håller tummarna*

  november 30th, 2016 12:35
  Reply
  95
 • Anna

  Hej!
  1. Tyskland
  2. Längtar efter Pad thai, Singha och sol! Vill åka Tuk Tuk, Longtail-boat och i ”fejk-glasögon” känna mej cool! Så ett bidrag från Resia vore helt rätt, för att få bokning, betalning och drömmen komplett!

  november 30th, 2016 12:45
  Reply
  96
 • Annica Nilsson
  http://anniicanilsson.blogg.se

  1. Tyskland.

  2. Jag har alltid velat åka till Budapest så om jag vinner så blir det en weekendresa dit med dottern. 🙂

  november 30th, 2016 13:17
  Reply
  97
 • Marie Anundi

  1) T y s k l a n d.
  2) Har länge velat upptäcka Budapest, lägga jobb & stress åt sidan & bjuda med den jag älskar mest. Maten, kulturen och de som lever där. Skapa minnen i annat land med den man håller kär. Tänk vilken julklapp att få överraska med en flygstol, åka nånstans där man får se mer under sin resa än bara en solstol 🙂

  november 30th, 2016 13:56
  Reply
  98
 • Marie Anundi

  1) T y s k l a n d.
  2) Har länge velat upptäcka Budapest, lägga jobb & stress åt sidan & bjuda med den jag älskar mest. Maten, kulturen och de som lever där. Skapa minnen i annat land med den man håller kär. Tänk vilken julklapp att få överraska med en flygstol, åka nånstans där man får se mer under sin resa än bara en solstol 🙂

  november 30th, 2016 13:56
  Reply
  99
 • Betty Svensson

  Tyskland!
  Jag har länge drömt om att komma till Lissabon, denna huvudstad som många missar!
  Sitta på ett av de berömda utecaféerna och inandas stadens unika atmosfär-
  Portugals flagga jag nu hissar!

  november 30th, 2016 16:04
  Reply
  100
 • Mikaela
  http://bympv.blogg.se

  1. Tyskland!
  2. Jag skulle lägga det på att delfinansiera en biljett till Zanzibar, för min bästa kompis ska gifta sig nästa år och ska ha bröllopet där! Har börjat spara sedan augusti, men det blir inte många kronor per månad när man lever på CSN, så det vore så fint att få bidrag till den resan!

  november 30th, 2016 19:39
  Reply
  101
 • Jessica Åkesson

  1. Tyskland

  2. Det var några år sedan nu som det blev en resa och detta pga att vi fick vårt första barn! Har ett önskemål om att nästa tur går till Kroatien, känns som ett bra resmål och en lagom flygtur för en sån liten kille. Vad jag längtar tills man får visa honom världen <3

  november 30th, 2016 20:12
  Reply
  102
 • Moa Harryson
  http://lyckligochlevande.nu

  Tyskland är det givetvis.

  Att resa är mycket mer än glädje, passion och äventyr för mig,
  Som jag förstår det är liksom för dig.
  Det finns många ställen jag skulle vilja resa till,
  Om det är så att det är mig du ge vill.
  En fattig student som precis börjat jobba med bollen,
  Har börjat fatta kollen,
  Att pengar är bra att ha
  När man ut på en riktig lång årsresa till Sydamerika ska.
  Tyvärr kan jag ju inte trolla,
  Men jag kan alltid få dig att kolla ..
  ..kanske på min hemsida någon dag,
  Där får du se vem som är jag.
  En lycklig levande själ som gillar att resa jorden runt,
  Jag pratar inte strunt!
  Det är helt sant,
  Hoppas att detta ska gå galant
  Hoppas jag dig fått på kroken nu,
  Jag diggar dig ju!

  november 30th, 2016 21:30
  Reply
  103
 • Beno

  Tyskland
  London har jag alltid velat åka med min bästa vän. En fin plats att skapa minnen.

  november 30th, 2016 22:20
  Reply
  104
 • Ulrica Johansson

  1. Tyskland
  2. Jag skulle åka till Spanien för att genomföra en av mina önskedrömmar. Vandra Camino de Santiago – en pilgrimsvandring. En resa för både kropp och själ, det inre och det yttre.

  november 30th, 2016 23:09
  Reply
  105
 • Jenn – forever abroad
  http://jennifersandstrom.se

  1. Tyskland!
  2. Platsen är mindre viktig, men jag skulle åka ensam. För en ensamsemester har jag inte varit på sen den där vintern 2012 då jag backpackade några veckor i Australien. Det är på tiden att göra en resa själv igen, men behöver en kick för att komma mig för och boka just en sån resa – varsomhelst i Europa. Kanske Italien, det är trots allt ett av mina drömresmål just nu.

  december 1st, 2016 5:41
  Reply
  106
 • Anne-Lie Nilsson

  1. Tyskland

  2. Svårt att välja eftersom det är så många ställen i världen som jag skulle vilja upptäcka men skulle nog lägga det på en resa till Maldiverna nästa vinter. Skulle verkligen vilja uppleva det paradiset. Santorini, Marrakech, Italienska Rivieran, Mexico eller Peru. Jag söker naturupplevelser.

  december 1st, 2016 9:07
  Reply
  107
 • Stefan Axelsson

  1) Tyskland

  2)Jag kommer åka till New York. En stad jag hört så mycket gott om. Det skulle dessutom vara intressant att få diskutera valet med några amerikaner.

  december 1st, 2016 9:33
  Reply
  108
 • Zandra

  1: Tyskland
  2: jag skulle vilja ta med min mamma till Paris. Mamma är den glädjen i mitt liv jag aldrig skulle klara utan. Hon har det största hjärtat av guld. Vill alla så väl och sätter alla andra i första hand. Jag skulle vilja resa just dit för vi har aldrig vart där och vi båda behöver se något nytt och bara få vara turister.

  december 1st, 2016 9:42
  Reply
  109
 • Linda nilsson
  http://Linda%20n

  1) Nepal
  2) Jag skulle resa till Kathmandu, där min sons farföräldrar bor, där han aldrig varit, dit bergen kallar, och familj får återförenas lagom till juletider!

  december 1st, 2016 9:42
  Reply
  110
 • Victoria Gustavsson

  1. Tyskland
  2. Jag skulle ta med mina två döttrar på en fotoresa till Santorini. Vi har drömt om detta i flera år.

  december 1st, 2016 9:53
  Reply
  111
 • Tove Vispe

  1. Tyskland
  2. Jag vill ta med mig min barndomsvän Pernilla till London. Hon har bara flugit en gång och aldrig varit utomlands förutom Norge. Vi har länge pratat om en weekend och det vore fantastiskt att få ta med henne på en resa!

  december 1st, 2016 10:26
  Reply
  112
 • Natalie

  1 Tyskland

  2. Min pojkvän har precis flyttat till Istanbul pga jobb så skulle gärna vilja hälsa på till nyår och fira in det nya året med honom! Han skulle bli så överraskad att jag åkte dit.

  december 1st, 2016 10:28
  Reply
  113
 • Daniel Forssell

  1 – Tyskland
  2 – Jag skulle tagit med min mamma på någon weekend där vi inte varit – troligen Paris eller någon annan huvudstad i Europa. Det hade varit fantastiskt att åka iväg på en resa bara vi, något hon skulle kunna leva på mycket länge.

  december 1st, 2016 10:41
  Reply
  114
 • Nicoline Bourn

  1. Bayern, Tyskland.
  2. ”Mamma, hur är det att flyga? Tror du att vi någonsin kommer att kunna resa någonstans?” Dessa frågor får jag ständigt från mina två barn, de har aldrig varit utomlands och drömmer om att få åka på semester, ”för det gör ju alla andra i klassen!” Vi skulle åka till det ljuva Italien och modershjärtat skulle liksom barnen jubla av lycka!

  december 1st, 2016 10:42
  Reply
  115
 • Moa Nordin

  1.Jag måste nog säga Sverige ändå, eftersom att Gotland är mitt favoritställe att resa till. Vi i Sverige är för dåliga på att fira jul överlag, men Gotland har ändå tagit efter den amerikanska stilen litegrann, och det tycker jag är oerhört kul och mysigt!
  2. Förutom Gotland, som jag varit på några gånger, så är Malta mitt drömresemål! En liten mysig ö, liten befolkning och låg kriminalitet, en perfekt ö för mig! Bara ta det lugnt och pyssla om mig själv, och vem vet? Kanske skaffa mig ett jobb och en adress därnere!

  december 1st, 2016 10:46
  Reply
  116
 • Emilia

  1) tyskland
  2) jag älskar att resa men har varit lite dålig på att uppskatta det som finns nära. Jag skulle därför ta med min grekiska pojkvän, som är så nyfiken på den skandinaviska naturen, upp till norra Norge (vårt vackra grannland jag ännu inte besökt) och beundra lugnet och förhoppningsvis norrskenet.?

  december 1st, 2016 11:08
  Reply
  117
 • Lina – The world according to AdrenaLina
  http://www.adrenalinas.se

  Vilken fantastisk kalender du gjort Annika!
  1. Tyskland
  2. Jag vet inte om svaret är godkänt men jag hade gett presentkortet till mina föräldrar. Jag har för längesen insett allt det fantastiska med att resa och är otroligt tacksam över att jag har möjligheten att göra det så mycket som jag gör. Att mina föräldrar inte har den möjligheten skaver dock i mitt hjärta så presentkortet hade gått till att de skulle få möjligheten att komma iväg.

  december 1st, 2016 11:17
  Reply
  118
 • Susanna jova

  1) Tyskland!
  2) Jag har alltid velat åka till Paris med kärleken i mitt liv 🙂 Speciellt nu innan vi får barn! *Hoppas*

  december 1st, 2016 12:11
  Reply
  119
 • Louise Hällgren

  1. Tyskland
  2. New York. Jag och maken var där för första gången i somras. Vi hann inte se och göra allt vi ville hinna med. Därför går vår nästa resa tillbaka till NYC.

  december 1st, 2016 12:30
  Reply
  120
 • Tiina

  1. Tyskland

  Skulle åka med familjen till Turkiet och hälsa på feta släkten som man inte kunnat åka till på ett bra tag! <3

  december 1st, 2016 13:51
  Reply
  121
 • Maria tulek

  Svar: Tyskland
  2017 vill jag gärna åka och vandra i zell am see /Österrike

  december 1st, 2016 15:09
  Reply
  122
 • Lisa
  http://exponeringsdesign.se

  1) Tyskland
  2) Nästa år ska vi äntligen få se och uppleva Kambodja, något jag velat i flera år!

  december 1st, 2016 16:09
  Reply
  123
 • felicia

  Tyskland!
  Jag hade valt… Att åka till London med min andra hälft! Det är en weekend vi snackat om sedan vi träffades för 3 år sedan!

  december 1st, 2016 17:46
  Reply
  124
 • Anna Mårtensson

  1. Tyskland
  2. Jag skulle vilja uppleva Barcelona tillsammans med mannen <3 Har aldrig vart på någon storstads semester så det hade vart trevligt =)

  december 1st, 2016 18:22
  Reply
  125
 • Louise Josefin

  1. Tyskland

  2. Jag skulle faktiskt vilja bjuda med en kollega på en weekendresa till Berlin eller Lissabon. Varför min kollega? Vi har inte känt varandra så länge och är egentligen väldigt olika, men denna hösten har jag verkligen funnit en sann vän i henne. Hela min höst har kantats av flera sjukdomar och dödsfall i familjen och livet har känts som kaos.

  Jag har försökt kämpa på så gott det har gått på jobbet men hade verkligen inte klarat mitt jobb utan henne. Hon har verkligen stöttat mig, täckt upp för mig och vara en riktig trygghet.

  Hade varit så kul att få bjuda med henne på en weekend!

  december 1st, 2016 18:27
  Reply
  126
 • Cornelia

  Jag hade åkt till New York nu under vintern. Julgranar, julprydnader, dekorerade skyltfönster, körer, jultomtar, blinkande ljus, godisstånd, rostade kastanjer, skridskoåkning. Den välkända julmusiken i var enda varuhus, gatuhörn och i hissarna: ”All I Want For Christmas Is You”, ”Jinge Bells” etc. Vem gör julstämning bättre än där? Tänk att se den stora julgranen i Rockefeller Center Plaza, åka skridskor i Central Park’s Wollman; med en stor horisont på Midtown byggnader och parkens trädtoppar. Fönstershoppa på the Upper East Side och Fifth Avenue eller varför inte besöka Empire State Building som toppen är täckt med färgglad belysning runt jul. Det är en högtid jag alltid velat fira i New York men aldrig fått chansen till.

  december 1st, 2016 18:39
  Reply
  127
 • Susan Johansson

  Jag skulle vilja åka till Rom. Späckat med kultur, romantik och underbar mat. Där kan jag och maken enkelt fördriva en vecka mellan hägg och syren!

  december 1st, 2016 19:41
  Reply
  128
 • Frida Olsson

  1. Tyskland
  2. Åh jag skulle så gärna vilja åka tillbaka till London och hälsa på min värdfamilj men också njuta av all den fantastiska julpyntningen längs Oxford Street och såklart ha kul inne på Winter Wonderland!

  december 1st, 2016 20:36
  Reply
  130
 • Isabelle Engqvist
  http://fitnessbyisabelle.isilife.se

  1. Tyskland
  2. Jag skulle bjuda med min bästa vän som alltid funnits hos mig, oavsett! Jag skulle lätt bokat en weekend i London, en stad jag alltid velat åka till men aldrig haft råd!

  december 1st, 2016 21:05
  Reply
  131
 • Jessika

  1. Tyskland
  2. Jag skulle ta med min dotter och uppleva London med henne! Vi har mycket att ta igen då jag i flera år haft ätstörningar och inte kunnat njuta av resor. Tänk vad mysigt att på kvällen ligga i dubbelsängen på hotellet och prata om våra minnen ifrån dagen <3

  december 1st, 2016 21:23
  Reply
  132
 • Charlotte von Hueck

  1. Tyskland
  2. Det har inte blivit så mycket resande sen barn nr 3 kom så jag skulle väldigt gärna vilja ta hela vår badtokiga familj och åka till Island, och bada dagarna i ända! 🙂

  december 1st, 2016 22:23
  Reply
  133
 • Lena Johansson

  1. Tyskland
  2. Ungern. Budapest är min favoritstad, så dit vill jag åka igen.
  När öst möter väst, nutid möter dåtid, gammalt ger vika för nytt…. vilken dynamik.
  Det är billigt, mycket god mat o gott vin, kulturutbudet är enormt och passa på att ta det lugnt på ett thermalbad.

  december 2nd, 2016 1:07
  Reply
  134
 • Klara Marklund
  http://marklundklara.blogg.se

  1. Tyskland ?
  2. En resa till Island för en massa fotografering hade ju varit drömmen ?

  december 2nd, 2016 3:18
  Reply
  135
 • Caroline

  1. Tyskland
  2. Ingen i vår familj har någonsin varit utomlands. Så det blir troligtvis en resa till ett varmt land. Kanske Kreta eller Mallorca

  december 2nd, 2016 10:06
  Reply
  136
 • Rebecca

  1. Tyskland
  2. Jag skulle så himla gärna vilja vill bjuda med min pojkvän på en liten weekend till Berlin då det är en av världens mest vackra och historiska platser med någonting som faller alla i smaken. Vi har aldrig tidigare kunnat få det att passa in varken i tidsplaneringar eller ekonomiskt sett, så det hade blivit vår första resa tillsammans och detta presentkort hade hjälpt till så himla mycket på vägen. Det hade varit skönt att få uppleva denna vackra stad, äta och dricka gott och kanske till och med kunna se en fotbollsmatch på storslagna Olympiastadion? Hade varit skönt att komma bort lite från allting som har med examensuppsatser och jobbtider att göra och bara slappna av lite bara vi två – plus att träna upp de gamla kunskaperna i språket lockar väldigt mycket!

  december 2nd, 2016 10:58
  Reply
  137
 • Håkan Wirgart
  http://hakanwirgart.blogg.se

  Tyskland

  Då skulle resan gå till Barcelona, där jag skulle shoppa, bada, turista och inte minst besöka Camp Nou och se på bra fotboll!

  december 2nd, 2016 11:18
  Reply
  138
 • Louise Tibblin

  1. Tyskland.
  2. Jag önskar åka till någon av öststaterna för att ta del av gammal kultur och vackra byggnader! De baltiska staterna lockar främst.

  december 2nd, 2016 12:29
  Reply
  139
 • Annika Nilsson

  WOW!
  Svar: Tyskland
  Jag skulle ta med min hemlige pojkvän på en weekend till Paris. Världens romantiska stad! Där skulle vi hänga upp ett hänglås och slänga nyckeln i Seine! Men mest av allt skulle vi njuta av att vara långt ifrån nyfikna blickar och gamla ex. Det är ganska ansträngande i vardagen att inte kunna visa sin kärlek utåt och vara hemliga, så att bara få gå hand i hand vore underbart!

  december 2nd, 2016 13:16
  Reply
  140
 • Jonas R

  Svar: Tyskland

  Skulle åka till England för att se på en premier league-match med zlatan, måste ha sett honom live innan han lägger av.

  december 2nd, 2016 17:57
  Reply
  141
 • Paola

  Tyskland

  Jag vill äta jäst val och frossa i färsk fisk. Bada i en blå lagun, gå för nära gejsrar på egen risk. Jag vill förundras över Harpas vackra glasfasad, försöka outtalbara vägskyltar och av gästfriheten bli glad. Köpa onödiga souvenirer och rida islandshäst, bara köra runt – i jeep är nog bäst. Vandra i karga månlandskap med sparsmakad natur, fascineras över att jag knappt ser några insekter eller djur. Ta språnget över kontinentalplattor på drift, gå vilse i nån liten fiskeby, träffa inhemska nattugglor på vift. Hitta ny musik, gå på konserter och på kulturella minnen göra mig rik. Jag vill uppleva livet på riktigt, finna botemedlet mot vardagens tristess. Lära och se med upptäckarglädje, nyfikenhet och finess. Vilken lycka det vore, kan knappt vänta tills dess. ISLAND – ett spännande äventyr, en isländsk saga, en sanndröm som var känsla behagar. Förtjusande, förtrollande, ljuv magi. Oförglömliga upplevelser, en själ så fri. En resa som kittlar alla sinnen, förför, som lockar, skapar livslånga minnen. Ett äventyr så nära men ändå så långt bort, en upplevelse fylld av magisk trolldom, av helt spektakulär sort.

  december 2nd, 2016 21:42
  Reply
  142
 • Bo Thornberg

  Danmark med julmarknad från Kongens Nytorv till Tivoli.
  Om jag vinner åker vi till Berlin och går på Kriminalteater.

  december 2nd, 2016 22:00
  Reply
  143
 • Emely

  Åh, vilken underbar tävling!!
  * Tyskland
  * Jag skulle åka till någonstans i Italien. 2016 har varit det värsta året i mitt liv och jag önskar mer än gärna att komma bort från allting. Bara fokusera på mig själv. Jag är helt kär i Italien- maten, glassen, atmosfären, människorna så det hade varit ett underbart tillfälle att bara få vara! Ha det så gott.

  december 2nd, 2016 22:38
  Reply
  144
 • Annsofie Thelin

  Svaret är tyskland!
  Om jag vinner åker jag med barnen till England och London.
  Vi har pratat om det länge men det har inte blivit av.

  december 3rd, 2016 7:29
  Reply
  145
 • rebecca ullberg

  1. Tyskland
  2. Berlin. Jag och min mamma har pratat om att åka dit i flera år, att uppleva maten och kulturen där men jag som är student har aldrig haft råd. Jag vet att hon har haft ett jobbigt 2016 och möjligheten att få henne att slappna av i en ny miljö hade betytt så mycket för mig.

  december 3rd, 2016 10:43
  Reply
  146
 • Ann-Sofie Ingelsson

  Tyskland, julmarknaden vid Fürther Freiheit.
  Island lockar med sina varma källor och islandshästar!

  december 3rd, 2016 14:20
  Reply
  147
 • Hanna

  Svar: Tyskland of course 😉

  2. Studerar turism just nu och äskar allt som har med ämnet och göra. Och min dröm är att åka på en äventyrsresa som examen present. Jag vill ta mig till Grönland och vandra runt och upptäcka det fina landet. Sedan tar jag mig vidare till Maldiverna och njuter av en avkopplande sommar tills arbetslivet börjar på riktigt. 🙂 En livsstil som börjar ta sig form med hjälp av presentkort.

  december 3rd, 2016 15:02
  Reply
  148
 • Cajsen Bergengren
  http://Cajsen

  Tyskland.

  Julmarknaden i Lübeck, har länge varit ett drömmål.

  december 3rd, 2016 15:30
  Reply
  149
  • trisse
   http://Trisse

   Tyskland

   Om jag vinner reser jag till Berlin och besöker alla mina kära vänner som bor där

   december 3rd, 2016 16:16
   Reply
   150
 • Julia Johansson

  1. Tyskland.
  2. Italien, det vackraste av länder
  Trevliga människor, våg smekta stränder…
  Det rena vattnet, kristalliskt klara,
  Underbara kvällar där vill jag vara! 🙂

  december 3rd, 2016 20:32
  Reply
  151
 • Carolina

  Hej!
  Vilken rolig tävling! Många som vill vara med om priset såklart, men om man inte deltar så har man i gen chans alls! Så här kommer mina svar!
  1. Tyskland, fantastiskt fint land!
  2. Jag skulle använda pengarna som en del för att ta med min lilla familj till Medelhavet! Jag vill unna oss sol och bad, kvalitetstid, god mat och skapa nya fina minnen!
  Tack för mig!

  december 3rd, 2016 20:41
  Reply
  152
 • Sanna Andersson

  1. Tyskland
  2. Hade åkt till Paris för att hälsa på min bror och hans familj. De flyttade dit för några år sen och jag har tyvärr inte haft möjlighet att hälsa på dem sen dess. Saknar brorsan och framför allt saknar jag hans barn. Så himla trist att missa hela deras uppväxt.

  december 3rd, 2016 22:05
  Reply
  153

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *