Close
Första advent: Tävla och vinn nackkuddar från Ovaer!

Första advent: Tävla och vinn nackkuddar från Ovaer!

Glad första advent på er! För femte året i rad har jag äran att presentera en adventskalender här på Resfredag, med nya reserelaterade vinster varje adventssöndag fram till jul. I första luckan kan ni tävla och vinna två nackkuddar från Ovaer.

adventskalender resfredag

Första advent: Tävla och vinn nackkuddar från Ovaer!

Svenskdesignad och prisbelönad, min nackkudde från Ovaer har varit given i packningen inför både långflygningar och längre tågresor under de senaste åren. Idén till produkten poppade tydligen upp under ett långflyg till Bali 2012, då den inköpta nackkudden uppenbarligen inte uppfyllde kravlistan från personen som använde den:

Med kunskap som vi hade inom industri och modedesignen, började utvecklingen av denna allt-i-ett-produkt. Lösningen var tvungen att erbjuda bekväm skugga och mörker för ögonen, uppfylla samma avskildhet och avslappningskänsla som ditt eget sovrum för att kunna koppla av bland främlingar och förstås uppfinna ett överlägset huvudstöd.

– Ovaer om utvecklingen av nackkudden

Jag gillar allt med nackkudden, men specifikt att den uppblåsbara kudden ger skönt nackstöd och att den har en rejält tilltagen huva som gör att jag kan avskärma mig från resten av världen. Grundaren Stefan från företaget Ovaer bidrar med två nackkuddar till dagens lucka, med ett värde av 495 kr/styck.

Ovaer nackkuddar
Ovaer nackkuddar

För att tävla vill jag att du i en kommentar till det här inlägget svarar på följande frågor:

 1. Jag använde senast min nackkudde under långflygningen till Mauritius. Vad heter Mauritius huvudstad?
 2. Motivera varför du vill vinna en nackkudde från Ovaer.

Tävlingen avslutas vid midnatt den 7 december 2019, jag kommer att utse två olika vinnare. Lycka till! Tävlingen är nu avslutad, vinnarna blev Sara P och Annica Jonsson. Fler roliga tävlingar väntar här på bloggen framöver. För att vara säker på att inte missa dessa får du gärna gilla Resfredag på Facebook och Instagram.


*Vinsten skickas endast inom Sverige. Vinnaren utses av mig och presenteras här i bloggen kort efter avslutad tävlingsdag. Om jag inte når vinnaren inom två veckor efter avslutad tävlingsdag utser jag en ny vinnare. Vinnaren betalar ev. vinstskatt. (Omslagsfoto: Unsplash)

50 comments

 1. Jennifer backman says:

  1. Mauritius huvudstad heter Port Louis!
  2. Jag vill så gärna vinna en nackkudde då jag reser mycket men har svårt att sova på både flyg och tåg. Både rygg och nacke tar stryk och oftast klarar jag inte av att sova mer än 30-40 minuter i sträck. Nackkudden från Ovaer, som verkar bra mycket bättre än en uppblåsbar en, vore perfekt att få testa. Jag har spanat på en länge men varit för snål för att slå till, så att vinna en vore perfekt! 🙂

  1. Port Louis är kanske nästa destination
   Vid familje mötet jag lägger denna motion
   Men med pappa i sandiego, mamma i torre vieja och inlaws i Bombay
   Innebär familjens resemöten ett väldigt ståhej
   Vad jag vet är att denna nackkudde luva hade varit en dröm
   På alla resor jag kan omvärlden glöm
   Vakna pigg och glad dit färdmedlet mig tar
   Så enkelt när jag denna smarta allt i ett kudde bar!

 2. Hanna Kantola says:

  1. Huvudstaden på Mauritius heter Port Louis.

  2. Efter att ha inspirerats av dina inlägg här på bloggen ska jag och min man göra slag i saken. Vi och våra söner skippar släkten, Kalle Anka och julskinka i år och drar till Koh Lanta och öarna söder därom. Det hade varit fantastiskt att få komma fram något så när utvilad och med nacken i behåll med hjälp av dessa två nackkuddar i bagaget!

 3. Camilla Sandmark says:

  1. Den heter Port Louis.
  2. Den skulle inte bara vara perfekt på längre resor utan också de kortare resor jag dagligen gör när jag pendlar till jobbet. Tänk vad skönt att kunna krypa in i sin egen lilla bubbla och ta en tupplur innan det är dags att börja jobba. Ladda batterierna på nytt liksom. Och samma sak på vägen hem…Den kudden skulle nog få veta att den lever för jag skulle använda den i stort sett varje dag!

 4. Roxanne Muñoz Rytting says:

  1. Port Louis
  2. För att jag har väldiga problem med spänd nacke och käkar. Inte bara när jag reser utan även hemma om jag till exempel sitter och tittar på en film. Dessutom är jag högkänslig och blir extremt utmattad av för mycket intryck vilket begränsar mig vid t.ex. resor. Jag har ännu inte hittat någon nackkudde jag varit nöjd med och det vore fantastiskt roligt att få vinna och prova denna!

 5. Port Louis !

  Under åren som gått har jag rest med min man och barn några gånger och fler kommer det bli. Däremot har jag aldrig lyckats få mig en blund i ögonen varken under dag eller natt när jag flyger då jag har svårt att slappna av.. en nackkudde som denna hade absolut varit till stor hjälp för mig vid nästa resa.

 6. 1. Port Louis

  2. I januari har jag och mina tjejkompisar bokat en bussresa till alperna. Just nu känns det som att vi har gett oss in på något väldigt dumt, haha. Resan kommer att bli ca. 22 timmar lång med en buss full av ungdomar. Det hade varit så härligt att då ha en nackkudde som inte är för tjock och där jag även kan gömma mig under en härligt mysig luva.
  Glad första advent!

 7. 1. Port Louis
  2. Jag är ute och reser väldigt ofta och har länge tänkt att jag ska införskaffa en nackkudde för att göra alla timmar på flygplan och flygplatser bekvämare. Men jag har aldrig fått tummen ur. Därför hade det vart perfekt att vinna denna kudde, så kan jag äntligen få lite bekvämare resor!

 8. Huvudstaden heter Port Louis!
  Jag kommer precis hem från Egypten, och den trippen klarade inte min trogna gamla reskudde som för alltid säckade ihop och fick stanna kvar i en soptunna på Arlanda… Den här tilltalar mig mycket. Så smart!
  *visualiserar att slippa använda hooden som täcke för att få en ansiktsmask*

 9. 1. Port Louis
  2. Att flyga långt utan besök från John Blund
  Gör att resan sällan blir en trevlig stund
  Att vila nacken är inte heller en dålig idé
  För kroppen skulle det vara en stooor succé
  En önskan är att kunna skärma av sig, om än nån gång ibland
  Så att man kan må bra och sprida glädje i efterhand
  Resfredag, du vet hur det är med besvär, mid-air!
  Det vore verkligen underbart med en nackkudde från Ovaer!

 10. Ann-Catrine Andersson says:

  Port Louis ⛄🎄🎅 Jag har en wiplash skada så den här vinsten skulle passa perfekt, hoppas på tur 🍀

 11. 1. Huvudstaden heter Port Louis.
  2. Jag ska snart åka iväg på min första långresa (någonsin!) till min syster i Panama. Efter att jag läste om din Ovaer har jag varit lite smått besatt av tanken på att skaffa en själv. Jag fattar ju att den är ett måste när jag ska flyga så långt, för att inte tala om när vi sniglar fram land och rike runt med husvagnen på släp. En bra ljudbok i öronen och sen kan barnen försöka störa bäst de kan. 😉

  1. Grattis Sara, du vinner en Ovaer! Hoppas att du får en fin långflygning och härlig vistelse i Panama. Jag kontaktar dig per mejl.

 12. Svar = Port Louis
  I jobbet reser jag mycket och jämt,
  och sova på planen är ett skämt !
  Med denna kan jag slappna av,
  när man flyger över land och hav !
  Ingen som mig stör,
  och jag kommer fram på bättre humör !

 13. Port Louis heter huvudstaden. Jag bor ute på landet och åker väldigt mycket bil tillsammans med barnen. Ofta blir det långa turer och den minsta somnar ofta i sina stol. Storpojken har däremot svårt att komma till ro, även om det blir sent. En riktigt skön nackkudde vore toppen för honom och kan förhoppningsvis hjälpa honom att sova gott, eller åtminstone att få en bekväm resa!

 14. Hej! Huvudstaden heter Port Louis.
  Jag vill vinna den häftiga nackkudden för att ge till min brorson, Christoffer, som kommer att tillbringa ett antal timmar i luften när han reser till Australien i vår. Tycker han gjort sig förtjänt av att få komma fram pigg och utvilad till sitt drömresmål. Eller vill han kanske avskärma sig från omvärlden/flygstolsgrannen medan han sitter med något nytt designprojekt i datorn?? Vem vet!

 15. Kristoffer Kåremar says:

  Huvudstaden på Mauritius heter Port Louis.
  Skulle behöva en nackkudde när man åker långt med buss och tåg.

 16. Svar: Port Louis
  Perfekt till resan till Kina!

 17. Gunn Andreasson says:

  Huvudstaden är Port Louis ett drömresmål
  Jag skulle gärna vilja vinna nackkudde till min son. Denna ser så cool ut så det finns chans en stor chans att den blir flitigt använd… han somnar alltid lätt när vi reser och hans huvud vickar åt alla håll

 18. Hej hopp

  Huvudstaden heter Port Louis!

  Jag skulle gärna vinna då vi ska åka till Thailand efter vinter, många timmar på planet och sonen är orolig över just att inte kunna sova. Med denna så kan han vara i sin egna lilla värld och sova som en stock…
  Sambon blor dessutom sjukt grinig utan sin skänhetssömn, så det skulle bli perfekt även för henne. (hoppas hon inte läser detta, då blir hon grinig av annan anledning 🙂 )

  Ha det fint
  Tommy

 19. 1. Port Louis

  2. Jag är alltid livrädd för att somna på planet. Tänk om jag sitter och dreglar med öppen mun! Med den här nackkudden skulle jag bekvämt kunna somna på mina resor. Slippa oroa mig för att någon sitter och stirrar på mig när jag sover. Håller tummarna för den här fin fina vinsten.

 20. 1. Mauritius huvudstad heter Port Louis!

  2. Jag har en kompis som reser mycket. Denna skulle vara perfekt i julklappsspelet och låta henne få den oavsett.

 21. Charlotte von Hueck says:

  1. Port Louis
  2. Jag skulle faktiskt behöva en exakt just nu eftersom vi är mellan boenden och bor i en etta med våra tre barn, 5, 8 och 11 år! Hur nice vore det inte att ta en stund i köket och ”avskärma sig från världen” och slippa höra ”mamma, mamma, mamma” för en liten stund! 😉 Tilläggas ska att jag älskar mina barn över allt på jorden men ibland är livet intensivt!!!

 22. Gunilla Egelstad says:

  1 Port Louis
  2 En resa till Kap Verde inplanerad om en månad ungefär.
  8 timmars flygtur och i denna nackkudde blev jag kär!
  Tror att jag några timmars sömn får med den här.
  Då kommer jag landa glad och utvilad och slipper bli sur och tvär!

 23. Johanna Lundgren says:

  En bra investering för kroppen .Jag blir utvilad när jag når mitt resmål.

 24. 1. Port Louis
  2. Jag försöker resa klimatsmart och så
  Detta hade passat perfekt då!
  I sommar blir det många timmar i bil
  Med barn, hund och hundratals mil
  Om vi kan turas om att ha denna käcka grej
  Kommer vi då kivas och bråka? Nej!

 25. 1. Port Louis
  2. Ovaer har lyckats riktigt bra
  nackkudden vill jag gärna ha.
  Smart design som tänker nytt
  för ändamålet skräddarsytt.
  Jag är inte längre rädd att flyga
  men timmarna på planet kan bli dryga
  om man inte lycknas slappna av sova
  därför vore nackkudden en underbar gåva!

 26. 1. Port Louis
  2. Denna vinst skulle jag ha stor nytta av i många situationer. Borta som hemma är min nacke i behov av ”stöttning”.

 27. Åhh, det här var ju en superbra tävling!
  * Huvudstaden heter Port Louis
  * Jag älskar verkligen att sova på flygen. Problemen är att jag alltid vaknar med världens nackspärr då jag spänt mig, eller att jag vaknar och ligger med öppen mun. Händer ibland att jag vaknar av att jag snarkar. Men med denna härliga kudde kan jag försvinna in i min egen värld, och hoppas på att ingen hör eller ser att jag snarkar och gapar. Kan dock inte lova att jag slutar luta mig på grannen. Jag kommer vakna helt utsövd, som om jag fått nackmassage. haha!

 28. 1. Port Louis
  2. Har diskbråck efter skada på jobbet och flyger ofta mellan lissabon och köpenhamn, denna kunnde skulle verkligen göra skillnad.

 29. Daniel Fundin says:

  * Port Louis
  *Var rädd om era nackar,
  det är dom enda ni har!
  När ni resväskan packar,
  glöm ej denna kvar!

 30. Jesper Sköld says:

  Port Louis.
  Vore kul att ha med på en resa, så jag slipper ha ont i nacken på flyget.

 31. Svar Port Louis

  Jag vill vinna då jag har för svagade nack och axelmuskler. Det blir jobbigt i längden. När jag inte är på resa tänker jag ha den lite överallt. I bilen, när jag lagar mat, dammsuger.

 32. Helen Björklund says:

  Port Louis. Vi åker varje månad in till Jämtlands vackra fjällvärld och bara njuter. En sk ”nackdel” är den nackstelhet jag alltid drabbas av efter flera timmars åkande. Min uppblåsbara nackkudde från något flygbolag från förr, är totalt värdelös.

 33. Michaela Kullberg says:

  1.Huvudstaden i Mauritius heter Port Louis.
  2. Detta är ju PRECIS vad jag har letat efter. Jag har oerhört svårt för att sova bland främmande människor. Kan aldrig sova på långflyg, och det är oerhört frustrerande. Avundas verkligen människor som kan sova överallt 🙂 Men denna är ju perfekt då den har en huva också, så man kan gömma sig lite för omvärlden och förhoppningsvis slappna av.

 34. Port Louis
  Mina döttrar reser långa resor med buss när de är iväg på handbollsäventyr. Varsin nackkudde skulle vara en perfekt överraskning till dem så de kommer fram fräscha och avslappnade.

 35. Port Louis

  Ett trött huvud som rullar hit och dit, förstör resan även om det bara är en liten bit.
  En riktigt bra nackkudde man måste ha, då blir resan riktigt bra!

 36. Annika Nilsson says:

  Port Louis
  WOW! Preciiiiis vad jag behöver! Jag har med jämna mellanrum låååånga tåresor i sittvagn som jag bävar för lika mycket för varje gång. Resorna tar ca 10 h och är över natten. Med en bra nackkudde skulle jag kanske till och med se fram emot de långa tågresorna! Hoppas!

 37. Port Louis.
  Snygg med kudde fin därbak,
  slipper resan ske med vak,
  hoppas jag kan sova,
  kan du detta lova

 38. Barbro Larsson says:

  Svar: Port Louis
  Varje resa måste jag huvudet med armarna täcka
  för sambon tappar sitt huvud och mig och hela planet med snarkningar lyckas väcka.
  Efter en resa med dålig sömn kan semestern starta tufft
  så snälla kanske kuddarna kan ge honom bättre med luft!

 39. 1) Staden heter Port Louise
  2) En nackkudde kommer väl till pass och jag kan resa utan och skämmas med klass🤭 På senaste flygresan ” nickade” jag till och vaknade med ett ryck… Grannen bredvid mig föste mig lite fint åt sidan då jag råkade luta huvudet i sömnen mot hans axel. Det var dock inte slut där utan i sömnen hade jag dreglat och grannens skjorta hade en stor och rund blöt fläck. Pinsamt! Med en nackkudde hoppas jag hålla huvudet på plats🙏

 40. Resfredag hjälp mig!!! Min fru kommer lämna mig, jag känner det på mig. Jag har sett att hon har bokat biljetter till Panama…till Panama! Vad ska hon göra där? Men om jag fick en sån där fin resekudde som jag kunde ge henne innan resan, så kanske resan dit blir då bekväm att hon inte kan låta bli att flyga hem igen! Det skulle nog i alla fall inte vara en NACKDEL 😉
  Snälla hjälp mig!

  1. Och huvudstaden heter Port Louis

 41. 1 Port Louis
  2 Resan blir bättre om jag känner mig skönt utvilad när jag anländer målet. Dessutom vill jag skämma bort min älskade med en skön resa.

 42. 1. Port Louis.
  2. När jag är trött och obekväm blir jag som en sith från Star Wars. Med denna nackkudde kan jag dock låtsas vara en men behålla mitt glada lynne!

 43. 1. Mauritius huvudstad heter Port Louis
  Det är ju ingen hemlighet
  att resor är det bästa jag vet
  På flygresan vill jag gärna ta en lur
  men när mitt huvud faller åt sidan blir grannen sur
  Vinner jag ett riktigt stöd för nacken
  blir både jag och medpassageraren skyldig er tacken!

 44. 1. Port Louis.

  2. Med min nacksakada är det omöjligt att resa utan nackkudde.

  1. nackskada, ska det naturligtvis vara

 45. Annica Jonsson says:

  1.Port Louis
  2.Denna nackkudde vore rena drömmen,
  min förra den har spruckit i sömmen.
  Kommer användas vid långresor med flyg,
  och får sedan av mig högsta betyg.
  När jag sover vill jag nämligen öronen täcka,
  och med denna kan jag nog i en flygstol däcka.
  Ovaers avskärmande huva känns så rätt,
  för att koppla av bland främlingar är inte lätt.

  1. Snyggt rim Annica, grattis till en Ovaer! Jag mejlar dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close