Close
Vinnare av jordgloberna

Vinnare av jordgloberna

Det har varit ett sant nöje att läsa igenom alla fantastiska reseminnen som ni har delat med er av, och jag önskar verkligen att jag hade en hel säck med jordglober att dela ut. Jag har tidigare skrivit på bloggen att mina drömresor skulle gå till Patagonien + Antarktis, Balkanländerna och Kina, men tack vare era kommentarer kan jag nu skriva upp ytterligare resmål på listan.

Ett av mina finaste och mäktigaste reseminnen – att få uppleva Machu Picchu tillsammans med min mamma.

Jordgloberna får (efter mycket beslutsångest) flytta hem till Niklas, Camilla, Marie och AL/Scandinavian Christmas mot bakgrund av deras svar enligt nedan – grattis till er alla! Om ni är snabba att mejla era adresser och telefonnummer till mig på annikamyhre @ gmail.com kanske jordgloberna hinner fram till alla vinnare innan jul. STORT TACK till tomten aka Jordglob.se!

*********************

Första prisJordglob Atmosphere Vision Almond (Niklas)

1. Kina vill du gärna besöka (vem vill inte det?)
2. En vecka på brasiliansk mark, var en resa väldigt stark

med allt från Kristusstatyns välkomnande händer, till brännande sand på heta stränder. 
För Rio de Janeiro fångade mig likt en förtrollning, 
med allt från favelans otroliga sammanhållning, 
till fotbollsfansens passionerade eld och lågor, 
och såklart Atlantens kraftfullt svepande vågor. 
Fantastiska intryck för alla sinnen, 
och upplevelser som resulterat i fina minnen, 
det har Rio för evigt skapat innanför min pannlob, 
denna härliga stad på andra sidan av vår jordglob!

Jag tycker alla glober är väldigt fina och blir jätteglad om jag vinner någon av dem!

Andra prisJordglob Atmosphere Bamboo  (Camilla)

En av dina resedrömmar är Antarktis! Då är du modigare än mig!

Ett av mina finaste reseminnen är när jag och min man var i Sydafrika. Vi hade bestämt oss för att besöka den botaniska parken Kirstenbosch eftersom vi var ganska nyinflyttade i vårt hus och hade blivit otroligt trädgårdsintresserade bara på några månader. Vi tillbringade hela dagen där. det fanns så mycket att se och det var skönt att bara strosa omkring och njuta av den makalösa utsikten. Sent på eftermiddagen köpte vi en stor picknickkorg och slog oss ned på sluttningen. Mörkret sänkte sig sakta och stjärnorna tändes en efter en.. Vi njöt av den goda maten och det svala rosévinet hade tagit slut. Plötsligt hördes musik längst nere i den naturliga amfibieteater som vi satt i. Vi hade inte tänkt på hur sluttningen fyllts på med mer och mer människor som så som vi hade filtar och korgar med sig. Plötsligt ryste jag till i hela kroppen och det var nästanså att jag fick gåshud där i den ljumma sydafrikanska kvällen. Tonerna av Scatterlings of africa hördes vida omkring. det var Johnny Clegg & Savuka som hade börjat spela. Det var en överraskningskonsert som inte många visste om. Minnena av Sydafrika är många och vackra, men det här är allra starkast!
Skulle jag ha turen att vinna så vill jag helst ha Athmosphere Bamboo.


Tredje prisJordglob National Geographic Carbon Executive (Marie)

Du drömmer om att åka till alla platser som ännu inte är skrapade på din scratch map. Fast just nu extra mycket om Kina. 

Mitt absolut finaste reseminne är från Hawaii. Vi var på Big Island och åkte till besökscentret på berget Mount Mauna Kea. Vi körde bil genom molnen för att komma dit, och det var ju speciellt i sig. Det mest fantastiska var dock när det blev helt mörkt och stjärnhimlen visade sig. Där ovan molnen är det ju så klart stjärnklart varje natt, och det finns få platser på jorden där stjärnorna syns så tydligt, eftersom det inte ligger några störande städer i närheten. Det var en helt underbar upplevelse – det kändes som att befinna sig mitt i rymden.

Fjärde prisJordglob Duorama liten miniatyr (AL/Scandinavian Christmas)

1. Balkan (och så kanske i hemlighet om att uppleva norrsken?)
2. Första gången jag reste utanför Norden var jag 16 och utan familjen. Jag skulle övernatta på hotell i Newark och flyga vidare nästa dag. När jag drog isär hotellgardinerna på 32:a våningen eller så, och såg ut över en gigantisk motorvägskorsning i storleksordningen av Södermalm, då kändes det som jag stod mitt i en film. Det bruna filtret av avgaser, höghus, bilar, massor av nationaliteter, heltäckningsmattor, runda dörrknoppar istället för handtag och damer som sa ”here you go, sweetie”… jag sa till mig själv: Välkommen till världen! 
Inte så underbart som palmer och kokosnötter, men kärt minne eftersom så många dörrar öppnades mot världen där och då. Reslust och äventyrslust och upptäckarglädje och livsglädje och nyfikenhet och en växande respekt för människors olikheter och likheter. 

Alla jordgloberna är varmt välkomna hem till oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close