Close
Om yoga, balans och målbilden i Thailand

Om yoga, balans och målbilden i Thailand

Jag är nöjd med mörka höstkvällar och tända ljus, yoga framför datorskärmen och smattrande regn på taken. Men ändå. När jag väl sätter mig på den där yogamattan far tankarna mot vajande palmer, sand mellan tårna och ljudet av snäckskal som slår i vinden.

Jag är inne på min andra månad med regelbunden yoga, kanske min längsta sammanhållna yogaperiod någonsin. Mattan var väl undanstuvad i förrådet, kroppens leder lika stela som botoxpannorna på Östermalm och dessutom hade jag svårt att ta de där klyschiga yogabudskapen om att älska allt och alla på allvar. Samtidigt fascinerades och inspirerades jag av Rachel Brathen/Yoga Girl och hennes flitiga uppdateringar på Instagram. För ett tag sedan läste jag hennes bok och ja, den gjorde stor skillnad för min inställning. Målbilden i Thailand i början av nästa år är stark, en av de första sakerna jag kommer att göra är att anmäla mig till en yogakurs. Igen. Förra gången var jag varken inspirerad eller peppad, fokus på träningsfronten låg istället på styrketräning i gymmet och löpning. Nu längtar jag efter balans, lugn och styrka på ett annat plan – där har ni målbilden i Thailand.

Om yoga, balans och målbilden i Thailand

thaimout

målbilden i Thailand

yoga Annika

Jag ska också erkänna att jag är en typisk periodare. När jag kör, då kör jag – på gott och ont. Hittar jag en bra bok fortsätter jag inte förrän den är slut. Hittar jag en löprunda som tilltalar mig så springer jag enbart och endast den. Kommer jag in i godisträsket äter jag godis varje dag tills jag mår illa. Börjar jag scrapbooka har jag svårt att motivera mig till något annat. Lagar jag bra mat får inget onyttigt komma in i huset – allt medan jag står framför spisen timme efter timme och experimenterar. Veckan efter kan vi äta snabbmakaroner och köttbullar fem dagar i rad.

Ja, ni hör. Jag skulle helt enkelt vilja ha lite mer balans i mitt liv. Inte allt eller inget, utan en vardag med lite mindre toppar och dalar. För tillfället är jag helt övertygad om att yoga är en av nycklarna, men absolut inte den enda. Det var ju det här med balans.

Tips: Just nu kör jag efter ett 30 dagar långt (gratis)program med Yoga with Adriene. Jag gillar verkligen hennes okomplicerade syn på yoga!


Hur har du det med balansen och målbilderna just nu? Vore kul att höra hur andra jobbar med de här delarna i livet. 

6 comments

  1. Jag är precis som du, en typisk periodare när det gäller mycket. Och skulle också vilja ha lite bättre balans mellan saker ibland. Så om du hittar den magiska lösningen så får du dela med dig av den 😉

    1. Haha, jag lovar Helena! Och skönt att jag inte är ensam…

  2. Åh älskar Oasis Yoga på klong dao. Farrah är den bästa instruktören jag någonsin haft!

    1. Jag har bara varit där några gånger, får se till att gå dit regelbundet när vi kommer ner igen. Ska lägga namnet Farrah på minnet!

  3. Åh vad härligt det låter att du fått in ett bra flow med yogan 🙂 Jag är också lite av en periodare, just nu styrketräning/pulsträning och kostfokus. När är det ni åker till Thailand? Hur länge blir ni borta? Vi åker ner några månader varje vinter, hänger mest i Ban Phe där barnen nu också ska gå i skolan.

    1. Skönt när ”rätt” period kommer, eller hur? 🙂 Vi åker ner den 4:e januari och stannar 3 månader. Spännande med Ban Phe, känner inte till det området särskilt väl alls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close