Close
Bästa resebloggar x 10, Travel Massive och födelsedagar

Bästa resebloggar x 10, Travel Massive och födelsedagar

Den här fredagen handlar det mesta om födelsedagsfirande i vår familj, men innan vi tar helg kommer veckans fem.

Ett par av mina höjdpunkter under veckan som gick är omnämningen i Svenska Nomaders lista över bästa resebloggar 2018 och ett trevligt Travel Massive-mingel med nya och gamla bekantskaper.

RESFREDAG om topp-tio bästa resebloggar 2018, tåg och Travel Massive

#1. Svenska Nomader utser bästa resebloggar x 10

I veckan fick jag besked att Sveriges största community för digitala nomader har tagit fram en lista med deras val av topp-tio bästa svenska digital nomad- och resebloggar 2018. Flera av mina personliga favoriter finns med på listan och jag blev såklart glad över att också hitta mig själv där. Extra roligt att de uppmärksammar mina inlägg om svenska resmål, min ambition är verkligen att alla som hittar till min blogg ska inspireras att se mer av Sverige!

Sveriges bästa reseblogg 2018 Resfredag

Läs hela länken här: De tio bästa svenska digital nomad- och resebloggarna 2018

#2. Travel Massive

Igår var det dags för ännu ett Travel Massive, den här gången på Downtown Camper (igen, hotellets lokaler är perfekta för eventhäng!). Värd var The Andalusian Tourist Board och temat var Costa Tropical, en region som det borde pratas betydligt mer om här i Sverige. De flesta håller sig runt Malaga och Marbella, men missar den här elva mil långa kusten med tropiskt klimat, som ligger dryg en timmes bilväg öster om Malaga. Från Costa Tropical kommer du till Granada och Alhambra på 40 minuter och till Sierra Nevada på en timme. Kanske något att fundera över inför nästa Spanienresa?

travel massive stockholm

#3. Vackraste tågresorna i Norge

Det är mycket tågfokus i resebranschen just nu och i veckan har jag träffat två personer som oberoende av varandra har hyllat tågupplevelser i Norge. Det här pressmeddelandet om vårt grannlands sju vackraste tågresor dök med andra ord upp väldigt lägligt: Vackraste tågresorna i Norge Själv blir jag allra mest sugen på att passera polcirkeln med Nordlandsbanen, vilken för övrigt nyligen utsågs till en av världens 18 bästa tågresor The Guardian. Mer om Flåmsbanan, som också omnämns i VisitNorways pressmeddelande, hittar ni hos min poddkollega Lisa.

#4. Sydtyska alper och Salzburg

germany
Foto: Elina Bernpaintner (systerdotter), Fageralm Österrike

En av mina systrar är gift med en halvtysk, vilket innebär en del resor för dem söderut för att hälsa på släkt och vänner. I somras åkte de till Sydtyskland vilket kombinerades med Österrike. Bilderna från resan var magiska och jag såg mig själv boka en resa dit inom en inte alltför lång framtid. I helgen fick jag mer vatten på min kvarn efter att ha sett Drydens fina uppdateringar från Salzburg och Berchtesgaden i höstskrud.

#5. Födelsedagshelg deluxe

tårta för barn
För sex år sedan bodde vi i Stuvsta och firade in en nybliven fyraåring.

Jag konstaterade häromdagen att jag verkligen njuter av en relativt lugn höst. Jag har två svenska pärlor och en tur till Finland inplanerade innan årets slut, men i övrigt uppskattar jag att hänga hemma. Den här helgen är, varje år, vår mest festliga under hela hösten. Jag lyckades pricka in två barns födelsedagar den 19 respektive 20 oktober, vilket innebär ett intensivt firande för både släkt och vänner. Först ut är Sebastian som fyller 10 år idag – imorgon är det Nellys tur att fylla 4. Hurra!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

2 comments

  1. Grattis till placeringen på listan – välförtjänt! <3 Och så mysigt med Travel Massive, tycker varje gång det är lika synd att jag inte bor närmare och kan vara med!!

    1. Tack snälla Jennifer! Ja, Travel Massive fyller sin funktion, kul att träffa alla under ganska opretentiösa former. Önskar dig en fin helg, det ser supermysigt ut i Göteborg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close