Close
Om resepoddar och en stundande långresa

Om resepoddar och en stundande långresa

Resfredag vecka för vecka tickar vidare med tips, spaningar och tankar om sådant som på ett eller annat sätt rör resebranschen.

Det finns numera ett gäng resepoddar på podcasthimlen. I dagens inlägg hurrar jag dels för vår egen podcast som fyller två år, dels för en ny podd som har sett dagens ljus. Det varvar jag med fint beröm om min blogg och en långresa som snart går av stapeln.

RESFREDAG: 8 december 2017 – om resepoddar och stundande långresa

#1. Att resa-podden firar två år och 50 avsnitt!

Hurra och fanfar för 2 år och 50 avsnitt! Här på InoS-gala tidigare i år tillsammans med resejournalisten Lina Skandevall som vi snart ska intervjua i podden. Foto: Jennifer Sandström

När jag och Lisa körde igång Att resa-podden för ganska exakt 2 år sedan (första avnittet släpptes 1 december 2015!) fanns bara Vagabonds podcast som var mer eller mindre aktiv inom resesegmentet. Vi anser oss numera vara veteraner med 2 år på nacken och faktum är att det är lika roligt att spela in avsnitten nu som det var då. Tanken var att vi skulle fira in vårt jubileum med en poddinspelning i Österrike i samarbete med STS Alpresor. Lisas man Henrik fick dock hoppa in i mitt ställe när jag istället stannade hos mamma.

dryden
Poddintervju av Dryden uppe i Åre tidigare i år.

Samma dag Lisa och Henrik åkte iväg släpptes det femtionde avsnittet av Att resa-podden, där vi bland annat intervjuar Daniel Rydén/Flying Dryden. Lyssna på det avsnittet här.

#2. Ny podcast: Livet utomlands

Det kommer fler och fler nya resepoddar på podcasthimlen, en av dem jag gärna vill lyfta är nystartade Livet utomlands som drivs av Jennifer Sandström/Forever Abroad och Sandra Nicole Fredman. Enligt Jennifer och Sandra är det här podden för dig som vill flytta utomlands, bor utomlands, har drömmar du vill förverkliga och/eller är nyfiken på livet i ett annat land. Här kan du lyssna på podden.

livet utomlands
Jennifer, som jag fotade på en gemensam bloggresa i Katalonien tidigare i år.

#3. Resfredag en av årets resebloggar 2017!

Ibland behövs det skrytas och idag är en sådan dag. Linda/Resa Medvetet har i eminent sällskap utsett mig till en av Årets resebloggar 2017. Jag tilldelades rubriken ”Årets Extraordinära Talang” och är otroligt hedrad av titeln! Här kan ni läsa mer om Lindas välformulerade motiveringar: Resa medvetet utser Årets resebloggar 2017.

#4. Glöm inte att tävla

Jag kommer givetvis fortsätta uppmana er att tävla i min adventskalender, nästa lucka öppnas nu på söndag (och pågår en vecka). Kika också in hos mina resebloggskollegor som kör tävlingar, just nu finns möjlighet till fina vinster hos Äntligen vilse och Liniz Travel.

#5. Imorgon åker jag söderut!

Den här hösten har varit oviss för mig och det har känts svårt att planera livet mer än en dag framåt. För ett bra tag sedan fick jag en förfrågan om att åka till en långväga destination på en pressresa nu i december. Arrangörerna har från början varit medvetna om min situation och har varit väldigt förstående med att jag ev. skulle behöva en stand-in. Efter den senaste veckan, en av de tuffaste någonsin, skulle många kanske se det som en flykt att dra iväg en vecka. Efter mycket funderingar och diskussioner med min familj har jag dock har landat i att den här resan kommer att innebära ett välbehövligt miljöombyte och (förhoppningsvis) ett oförglömligt äventyr. Jag har knappt vågat tänka tanken om att få komma till den aktuella destinationen inom de närmsta åren och jag är otroligt tacksam för möjligheten jag har att kunna åka dit. Följ mig på Instagram under resans gång, imorgon bitti lyfter jag från Arlanda!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar om att resa hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

17 comments

 1. Yippie för din resa!
  Och för poddar, utmärkelser och att den här veckan är bakom dig nu. En dag i taget.
  Kram!

  1. En dag i taget, helt rätt. Kram!

 2. Vad spännande med resan, jag hoppas den kommer vara ett fint avbrott och göra gott <3 Så välförtjänt utnämning hos Linda också.

  Och såklart stort tack för omnämnandet – blir så glad!

 3. Jäjj, kul med utnämningar och poddjubilerande! Och spännande med långresan, undrar vad du har hittat på nu. 🙂

  1. Och kul med extra fin gäst. Ja, spänningen är olidlig (för de flesta utom just dig… 🙂

   1. Ja men just det. SÅ var det ju, galet häftig resa får vi hoppas!

 4. Åh så spännande det ska bli att följa dig Annika! Stor kram

  1. Ja, ser fram emot den här resan. Kram!

 5. Ser verkligen fram emot att följa dig söderut. Vad bra du fick till denna resa, den förtjänar du verkligen. Både efter den tuffa tiden och för att du är en av de skickligaste bloggare jag känner.

  1. Åh, vad glad jag blir för den här kommentaren, TACK!

 6. wow redan två år!!

  1. Ja, alltså sjukt att det redan har gått 2 år…

 7. Förstår att det är tufft att lämna livet på hemmaplan som det är just nu, men att rå om sig själv är också ett sätt att bearbeta jobbiga känslor och bli en ännu bättre människa för resten av familjen att dela sorgen med. Jag var i (ungefär) samma sits för ett år sen – en alldeles för ung person i familjen dog plötsligt i en olycka och jag fick beskedet precis när jag skulle checka in på Arlanda inför en pressresa till Tyskland… Det var oerhört tufft att behöva välja – åka hem eller åka iväg – samtidigt visste jag att de andra i familjen tyckte jag skulle resa, trots allt. Han hade velat att jag gjorde det och sorgen finns kvar att dela när en kommer hem, var min lärdom. Jag önskar dig en väldigt, väldigt trevlig resa och hoppas att du mår bra av den!

  1. Men åh Sanna, vad tråkigt att läsa. Till skillnad från ditt fall har vi ju vetat väldigt länge att mamma var på väg bort, eftersom hon stod under palliativ vård. På ett sätt har vårt sorgearbete pågått väldigt länge redan…. det är såklart fortfarande fruktansvärt att ta in att hon är borta, men det var ju heller ingen chock att det skulle sluta så här.

   Tack för att du delar med dig, det uppskattas. Kram!

 8. Så fint Annika. Och det känns som ett bra och genomtänkt beslut. Det blir ju fantastiska upplevelser! Stor kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close