Close
Vi reser till Ecuador och Galapagosöarna imorgon!

Vi reser till Ecuador och Galapagosöarna imorgon!

foto123

Morgondagen har känts så avlägsen, så långt borta, så ouppnåelig – men nu händer det faktiskt. Vi, jag och Lisa, reser till Ecuador och Galapagosöarna tidigt imorgon bitti! Jag har precis checkat in på Clarion Hotel Arlanda Airport för att få i vart fall några timmars sömn innan det är dags att stiga upp igen. Faktum är att pendeltågen från Nynäsgård inte ens går så tidigt som jag hade behövt resa, flyget mot Amsterdam går redan kl 06:30 imorgon bitti – och därifrån flyger vi vidare mot Quito. Smidigt, och lyxigt, att kunna dimpa ner i en hotellsäng och försöka samla tankarna inför alla roligheter som väntar på andra sidan Atlanten.

Läs mer: Drömresa – vi åker till Ecuador och Galapagosöarna!

schiphol
Amsterdam Schiphols flygplats, hösten 2017.

Flygresan Sverige – Ecuador gör jag i samarbete med KLM, ett flygbolag som jag har haft riktigt bra reseupplevelser med under åren. Jag uppskattar också att de inte duckar för hållbarhetsdiskussionen, utan verkar ta den på allvar. Ett av initiativen som har gjorts är att ingå samarbete med Södra, Fores, SkyNRG och Luleå Tekniska Universitet med flera för att undersöka möjligheterna att börja producera biobränsle i Sverige baserat på restavfall från skogsindustrin. Ett annat initiativ värt att lyfta är CO₂-kompensationstjänsten CO2ZERO, som initierades redan 2008. Som vi har pratat om flera gånger i Att resa-podden = jag tror inte att flygskam är rätt väg att gå. Jag tycker däremot det är viktigt att frågorna lyfts och att initiativ tas för att hitta bättre lösningar på ett mer hållbart sätt att leva – och för all del resa. (Ett separat inlägg om KLM:s hållbarhetsarbete inom kan du läsa här: Fly Responsibly: ett nödvändigt steg på vägen.)

rädslor att övervinna
Madagaskar, december 2017.

Packningen då? Storleksmässigt är den nästan likvärdig med min packning till Madagaskar för 1,5 år sedan = en stor ryggsäck på 65 l och ett handbagage på 24 l (båda väskorna från Jack Wolfskin). Den här gången fick jag komplettera packningen med betydligt varmare kläder, vi ska upp på riktigt hög höjd och får klä oss därefter. Lisa har varit föredömlig och skrivit ett helt inlägg om sina förberedelser och packlista för resan. Jag kan lova att våra chattkonversationer har gått varma de senaste dagarna!

Läs mer hos Lisa: Att förbereda sig inför Galapagos och Ecuador – tips, packlista och kom ihåg

Vi reser till Ecuador och Galapagosöarna imorgon!

Efter de sköna veckorna på Sturkö drog min resetermin igång med råge, först Abisko (uppdrag för SJ / Svenska Pärlor)…

sundbyholms slott

… och sedan en övernattning på Sundbyholms Slott tillsammans med Tobias (inom ramen för vårt poddsamarbete med Countryside Hotels). Slottet, och vår vistelse där, kommer jag att skriva mer om framöver – men jag kan redan nu säga att jag definitivt kommer att uppdatera mitt inlägg ”Romantisk weekend i Sverige – hit åker vi gärna” med det här stället! Det var välbehövligt, och viktigt, att tillsammans med min andra halva stämma av höstens alla projekt, aktiviter, resor och träningar. Nu får Tobias ta över rodret hemma och ratta vardag, medan jag reser. Om några veckor blir det tvärtom. Han och jag, vi, har en bra grundtrygghet och uppmuntrar varandra att följa våra drömmar. Det är tuffare att resa bort från barnen så här länge, lite för länge för att det ska vara helt utan dåligt samvete. De vet att jag jobbar, och vi försöker höras på Skype så ofta det går, men som sagt – helt smärtfritt är det inte från något håll. Efter Ecuador ska jag se till att få ett gäng lugna veckor på hemmaplan igen. Den Berömda Balansen, ni vet.

Läs mer: Resa bort från barnen: när, varför och hur länge?

Nu ska jag vänta in Lisa och fortsätta googla på väsentliga saker en resenär behöver veta om hen reser till Ecuador och Galapagosöarna. Resenerverna nu alltså – de är inte av denna värld!


Flygresan sker i samarbete med KLM. Följ vår resa på Instastories under @resfredag @letsgoexplore.se och @attresapodden.

14 comments

 1. Vilken spännande resa! ingen plats jag har varit speciellt sugen på men kanske blir efter att ni influerat.

  1. Blir lika förvånad varje gång jag hör att du _inte_ varit någonstans… 😂 Får se om den här resan kan locka då!!

 2. Alltså, vilken häftig resa det här kan bli. Ska bli kul att följa!

  1. Jaaaa, känns riktigt spännande – tänker att det är ganska likt Peru där jag var med mamma. Får återkomma med reflektioner!

 3. Trevlig resa och hälsa Galapagosdjuren!

  1. Tack snälla!! Det blir nog bra det här…

  1. Tusen tack Helena, vi ser fram emot det här äventyret!

 4. Ska bli så spännande att följa! Trevlig resa!

  1. Tack! Hittade en lämplig ridtur vid en vulkan till dig här idag! 🙂

 5. Trevlig resa! Jag har varit sugen på Galapagos några år och tom gjort lite research. Så mycket bra att ni åker nu, så jag nåde kan bli mer inspirerad samt kan sno era bästa tips.

  1. Haha, låter som en bra deal! 🙂

 6. Trevlig resa!! Vad spännande!

  1. TACK! Ja, så spännande resa…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close