Close
Hälsningar från Galapagosöarna (Santa Cruz och Isabela)

Hälsningar från Galapagosöarna (Santa Cruz och Isabela)

Senaste dagarnas radioskugga har inte bara att göra med kass internetuppkoppling ute på öarna, utan är också ett försök att smälta dagarna och upplevelserna som ligger bakom oss.

Galapagos Santa Cruz
Galapagos Santa Cruz

Hälsningar från Galapagosöarna (Santa Cruz och Isabela)

Att komma till Galapagosöarna är som att öppna dörren till en helt annan värld. Går det någonsin att vänja sig vid att kliva över trötta sjölejon, bli utstirrad av leguaner och ha dinosauriefåglar flygande över huvudet? Förmodligen inte. 

Galapagos Isabela
Galapagos Santa Cruz

Vi flög hit från Quito i fredags, och landade på flygplatsen Baltra som ligger strax intill ön Santa Cruz – den mest befolkade av Galapagos öar. Från Santa Cruz utgår de flesta turister för vidare utflykter till de övriga öarna. Jag och Lisa var fast beslutna att lägga upp bästa möjliga rutt för att hinna med de platser vi har fått tips om under resans gång. Det är däremot inte helt självklart hur saker och ting fungerar med transport och utflykter – så för att sätta alla praktiska detaljer gick vi till en resebyrå på Santa Cruz som utgick från våra önskemål och kom med klok input. Det visade sig vara ett riktigt bra beslut! Vi valde att fokusera på två öar på Galapagos: Santa Cruz och Isla Isabela.

Galapagos Santa Cruz

Från Santa Cruz till Isla Isabela

Tiden vi spenderade på Ecuadors fastland var fantastisk i sig, och att sedan få toppa det med naturvyer och djurliv här på Galapagos känns snudd på overkligt. Resan till Isla Isabela från Santa Cruz började däremot… allt annat än fantastiskt.

Galapagos Santa Cruz

Resan som egentligen skulle ha tagit två timmar tog tre timmar, det var rejäla vågor och någonstans halvvägs havererade en av båtens tre motorer. Trots åksjuketabletter började jag kräkas i kapp med de flesta av mina medpassagerare på båten. Det var hemskt! Dessutom höll illamåendet i sig tillsammans med dimman i huvudet. Sedan? Sedan vände det.

Galapagos Isabela
Galapagos Isabela
Galapagos Isabela

I slutändan kokade vi ner våra dagar på Isabela till två större snorkelutflykter till Las Tintoreras respektive Los Tuneles, med ett gäng småutflykter insprängda i programmet. Vi fick se sjölejon, leguaner, märkliga fåglar, sälar, pingviner (!) och fåglar som ser ut att höra hemma i Jurassic Park.

Galapagos Santa Cruz

Santa Cruz, dit vi återvände efter toppenfina dagar på Isabela, visade sig också ha ett omtyckt smultronställe i form av stranden Playa Brava, som senare leder fram till den lilla paradisstranden Tortuga Bay. Vi såg till att vara där strax efter de öppnade klockan 06, och mötte utöver två pigga morgonjoggare också en bebishaj (!), ett gäng fåglar och sjukt många leguaner. Jag och Lisa har det bra här, om ni nu mot förmodan skulle tvivla.


Läs mer om vår resa under min kategori Ecuador. Lisa har samlat sina blogginlägg här.

6 comments

 1. Kul att läsa om er resa! Hoppas på mer framöver – jag blir så nostalgisk…
  Mindre kul med sjösjukan. Ha det fortsatt gott!

  1. Tack Moa, fattar att du blir nostalgisk. Vilket ställe!!

 2. Underbart! Vad härligt att läsa om ert äventyr.

  1. Tack, kul att du tycker det. 🙂

 3. Så otroligt häftigt! Ja förutom sjösjukan då. Tycker dock att leguaner är lite läskiga men så coolt att se dom på bild och på era filmer på Instagram, när de är på behörigt avstånd 🙂

  1. Ja, de ser inte jättesnälla ut de där leguanerna, som att de bara väntar på att gå till attack… De bara sitter där och, ja, SITTER! Är glad att de stannande där när vi åkte hem, hehe!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close