Close
Att komma hem till Sverige igen!

Att komma hem till Sverige igen!

Resan till Ecuador och tiden på Galapagosöarna är en upplevelse jag kommer att bära med mig hela livet – de senaste dagarna seglar definitivt upp som en av de häftigaste resorna jag någonsin har gjort. Att snorkla bland hajar, jättesköldpaddor, rockor och sjöhästar vid öar jag bara har sett på naturprogram, att utmana benen på en vulkan som mäter två meter högre än Kilimanjaro på sin högsta topp och att mötas av en knallturkos kratersjö…

flyg till galapagos
På väg mot Galapagosöarna (Cotopaxi med snö på toppen, ständigt vakande över Quito).

… och att dessutom få göra det i sällskap med Lisa? Det har varit fantastiskt på alla sätt och vis.

guayaquil ecuador
Ungefär allt vi hann se av Guayaquil från hotellfönstret.

Dagarna har tickat på, och i måndags landade vi i Ecuadors största stad Guayaquil efter våra dagar på Galapagos – för att drygt ett dygn senare flyga från Guayaquil hem till Stockholm.

Utöver boendet i Quito har vi sett till att boka hotell efterhand under resans gång, vilket har varit ett riktigt bra upplägg. I takt med att vistelsen i Guayaquil närmade sig började energin ta slut efter våra fullmatade dagar – och vi såg båda framför oss ett skönt hotellrum med tillgång till gym, pool och bra mat. Det slutade med att Lisa bokade en natt på Holiday Inn Guayaquil, ett riktigt fräscht hotell precis vid flygplatsen – där vi landade och tog igen oss efter vår maxade resa. Vi poddade, sov, åt och hängde upp våra stackars kläder (vissa av oss tränade, och det var inte jag) – att utforska staden kom liksom aldrig på fråga. Vi hade dessutom hört från flera håll att Guayaquil inte gör något vidare av- eller intryck, så jag gissar att vi inte missade så mycket? Vi betalade typ 550 kr var/natt, vilket är betydligt mer än vår hotellbudget för tidigare nätter. Men, det var väl investerade pengar för att sluta resan på topp!

Att komma hem till Sverige igen

roadtrip myhre

På (natt)flyget hem satt jag och scrollade igenom bilder på familjen, att vara borta 10 dagar från dem är verkligen i längsta laget. Jag lyckades få några timmars sömn, läste ut en bok och hann se en film på den drygt 11 h långa flighten till Amsterdam, sen var det bara en transportsträcka sista biten hem. Tydligen strejkade delar av flygplatspersonalen igår, och det hade varit småkaos på Schiphol hela dagen på grund av försenade flyg. Vi drabbades lindrigt, och kom iväg 1,5 h efter utsatt tid.

koh lanta

Sista biten hem var jag nästan pirrig i magen av att träffa det här gänget igen! Allt hade gått precis hur bra som helst här hemma. Tobias har roddat träningar, matcher, lämningar, lekdejter och matlagning som en kung – och jag inser åter igen att jag gjorde rätt val i livet. Vi kompletterar varandra, jag och min man.

Trots en släng av jetlag (Sverige ligger 7 timmar plus) sov jag bra hela natten, och kunde kliva upp i stort sett utvilad kl 07 imorse. Nu väntar fullt ös med innebandycup, fotbollsmatcher och Karlskronabesök hela helgen – och allt är precis som vanligt, precis som det ska vara. Jobba ska jag också göra mellan varven, jag ligger nu rejält efter med administrationen (en av de mindre roliga sidorna med att vara egenföretagare). Å andra sidan kommer jag nyss hem från tidernas drömresa, så nej, jag vet att ni inte tycker synd om mig!


Här kan ni läsa mer om resan till Ecuador.

6 comments

 1. Har inte hunnit skriva något men eftersom min känsla är 100 % samma som din så kanske jag bara kan kopiera ditt inlägg helt enkelt, men byta plats på våra namn? 🙂

  1. Haha, jag skrev för oss båda. 🙂

 2. men oj, har ni varit borta i 10 dagar?! vad snabbt det gick 🙂
  Tyckte om Guayaquil faktiskt men det var nog mest för att den var så fin strandstad jämfört med Quito, inga särskilda grejer, byggnader eller annat jag minns förutom just strandpromenaden. Skönt få avsluta resan på topp!
  Har varit så kul att följa 🙂

  1. Ja, 10 dagar som bara flög förbi! Var helt slut när vi anlände Guayaquil – kändes både lyxigt och lite konstigt att inte ge sig ut i staden. Ovan känsla att bara stanna vid hotellområdet, men så välbehövligt efter våra dagar! Vi hörde att kyrkogården ska vara riktigt cool där, får se om jag åker dit någon annan gång i livet… ligger dock inte överst på priolistan just nu! 🙂

 3. Vilken resa ni gjort! Fantastiskt! Välkomna hem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close