Close
Veckans fem: Thailand, Österrike och Årets julklapp

Veckans fem: Thailand, Österrike och Årets julklapp

Det är ett par minnesvärda veckor jag lägger bakom mig, där varma konferensdagar på Mauritius följdes av julmarknader i London. Nu har jag inga fler utlandsresor planerade på ett tag, utan kommer att hänga på hemmaplan i Sverige på obestämd tid. De närmaste veckorna ligger fokus på adventsmys, julkonserter och pyssel – den absolut bästa tiden på året om ni frågar mig! Här kommer veckans fem, med tankar och funderingar från den senaste tiden.

Veckans fem på Resfredag

#1. Longstay på Koh Lanta

thailand nelly
Koh Lanta, januari 2019. Foto: Elina Bernpaintner

Just nu fylls mina flöden med uppdateringar från vänner och bekanta som återvänder till Koh Lanta för ännu en säsong på ön. Jag hade lätt tackat ja till tre månader i värmen och på stranden, men det känns faktiskt förvånansvärt bra med den annalkande vintern i Sverige! Jag ser bland annat fram emot att fortsätta mina små framsteg i skidbacken, de som skymtade fram under dagarna i Dalarna förra vintern:

Läs mer: Orsa Grönklitt – familjevänlig vintervistelse i Dalarna

I övrigt är det just Koh Lanta som för tillfället drar mest trafik hit till bloggen. Det är roligt när folk hör av sig och berättar att de har blivit inspirerade av vår thaimout efter att ha följt våra Thailandsresor på Resfredag!

#2. Åka skidor i Österrike?

bad gastein

Hörrni, på tal om att åka skidor måste jag såklart tipsa om vårt senaste avsnitt av Att resa-podden. Avsnittet, som också gästas av min och Lisas proffsiga bloggkollega Jennifer Sandström, är fullt med inspiration för er som funderar över att åka skidor i Österrike. Hos Lisa hittar ni också inspiration till skidåkning i Österrike i bloggformat och…

… här kan ni lyssna på podcastavsnittet: Att resa till Österrike och åka skidor

#3. Att vara en slarvemaja på resande fot

När jag skulle packa upp min väska i London insåg jag att den vita favoritskjortan blivit kvar på något av mina hotellrum på Mauritus. När jag var i Riga glömde jag mina svarta älsklingsjeans på hotellet. Det känns som att jag aldrig kommer att hitta några bättre substitut till de specifika plaggen, och jag bannar slarvemajan i mig. Har du några grejer på vift som du fortfarande grämer dig över?

#4. Att ladda batterierna mellan varven

höstlov på sturkö

Då och då får jag frågan hur jag orkar flänga så mycket: – ”Du är ju typ aldrig hemma!?” Allt är relativt, tänker jag. Det har absolut varit ett år med mycket resor för mig. Men ja, resorna är – inte att förglömma – mitt jobb! När jag är hemma, då är jag verkligen hemma. Lämnar knappt huset, och ännu mindre Nynäshamn. Den riktiga energin hämtar jag också i ett annat hem, det nere i Blekinge. Höstlovsveckan där nere var så oerhört fin, åh vad jag tankade god energi att ta med mig resten av året!

#5. Årets julklapp 2019

SJ tåg mot österlen
Blir tågresan årets julklapp 2020 istället?

Det har varit blandade reaktioner över beskedet att ”mobillådan” blir Årets julklapp 2019. Vissa har dissat utan någon närmare förklaring, andra – som till exempel Elin/Teknifik – har skrivit ett utförligt (och läsvärt!) blogginlägg om åsikterna kring julklappen: ”Allt jag stör mig på med årets julkapp Mobillådan”.

För egen del tycker jag att det är lite märkligt att i dessa tider av hållbarhetstänk uppmuntra till konsumtion av en pryl som tja, i stort sett alla människor redan har där hemma i en eller annan form? Jag kan nog lätt räkna till 100 olika lådor i vårt hus (men så är just lådor min svaga länk i livet).

Nej, jag hade nog hellre lagt min röst på tågresan som årets julklapp – vilken mycket riktigt var tippad som en av favoritkandidaterna inför presentationen av HUI Research i onsdags:

SJ:s pressmeddelande: Tågresan ser ut att bli årets julklapp


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

2 comments

  1. Jag försöker verkligen ha koll på mina grejer och stör mig fördärvad på minsta lilla skitsak jag tappar bort. Senast jag kan komma på är en strömadapter som blev kvar på hotellet i Dubai våren 2018…

    …och så håller jag med om mobillådan. Ville bara säga det också.

    1. Strömadapter säger du? I feel you. Åk tillbaka och hämta den kanske? 🙂

      Mobillådan ja… de har i alla fall lyckats att få igång en diskussion. Bara det är värt mycket i PR-syfte, eller hur!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close