Close
Höstlovet 2019 blev allt jag hade hoppats på!

Höstlovet 2019 blev allt jag hade hoppats på!

Jag och barnen körde tillbaka norrut imorse, och kunde alla konstatera att höstlovet blev en riktig höjdare i år – också. Upplägget för höstlovet var ungefär som det brukar vara = vi håller oss antingen i Stockholm eller i Blekinge, och satsar på småutflykter i närområdet. Just det här året tycker jag att det blev extra bra, kanske eftersom jag behövde de här dagarna extra mycket. Förmodligen riskerar jag att köra inflation i ordet tacksamhet, men det finns inget annat ord som bättre kan sammanfatta de senaste dagarna.

Höstlovet 2019 blev allt jag hade hoppats på

höstlov på sturkö

Jag och barnen har huserat i det huset som mina föräldrar bodde i, vilket numera fungerar som sommarboende för min bror och hans familj.

höstlov på sturkö

Igår samlades vi alla sju syskon (min syster från Skottland var hemma på sällsynt besök!) på ön för att ”städa undan sommaren”. Trädgårdsmöblerna plockades in, blommor räddades från frost och diverse grenar och kvistar gick bokstavligen talat upp i rök.

När allt var klart vankades finmiddag och ett litet överraskningsfirande för min bror som fyller år idag. Vi har också haft möjlighet att samlas allihop vid mina föräldrars respektive viloplatser vid havet på Sturkö och i Eringsbodas skog, för första gången sedan mamma begravdes och vi spred fars aska. Tacksamhet blir åter igen det ordet jag kommer att tänka på. Tacksamhet över våra familjeband, tacksamhet över att vi har varandra, och tacksamhet över minnena vi delar.

syskon håkansson höst

Trots att vi har några hyfsat duktiga fotografer i familjen lyckades vi inte få ihop mer än en suddig mobilbild från vårt syskonhäng – eller från deras respektive och hela barnligan. Det är väl i och för sig också ett sundhetstecken, när jag är tillsammans med det här gänget får oftast kameran vila.

sturkö höstlov

Imorse drog jag fram mobilen och knäppte ett sista kort på ön innan jag satte mig framför ratten för att hämta upp de stora barnen hos sina kusiner. Det lär dröja ett bra tag innan jag ser de här vyerna igen, kanske inte förrän till sommaren. Fast, man ska aldrig säga aldrig. Jag har uppenbarligen väldigt svårt att hålla mig borta från det här stället.

Höstlovet 2019 alltså, tänk att det blev allt jag hade hoppats på! Imorgon ska jag ta itu med en arbetsvecka full med administration, planering och några telefonmöten, innan det bär av mot en helt annan typ av ö om en dryg vecka. Men det är en annan historia, nu ska jag packa upp väskorna och snacka ikapp den senaste veckan med min man. Vi ska också försöka enas om en ny tv-serie att följa, har ni några bra förslag? Game of Thrones, Vikings och The Handmaid’s tail är våra senast avverkade serier, nu är vi redo för något annat! Vi har båda hört bra grejer om Stranger Things. Vad tror ni – kan det vara något?

2 comments

  1. På HBO börjar His Dark Materials den här veckan. Den kommer att bli helt episk. Missa inte!

    1. EPISK, det bådar verkligen gott! Inte hört ett knyst om den, måste googla DIRR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close