Close
Vårlistan 2024

Vårlistan 2024

Hur mycket än vädret här i Göteborg försöker motbevisa det lurar våren runt hörnet. Med stundande vårkänslor kommer en spirande reslust som väcktes till liv av solen på Gran Canaria. Jag vill göra saker. Jag vill resa. Jag vill skriva listor! Låt oss börja med den här, en klassisk vårlista för 2024.

Vårlistan 2024

#1. Allmän känsla inför våren 2024?

karlskrona saltö

Vintern var lång, jättelång, och i ärlighetens namn ovanligt seg. Den första mars är och förblir mitt officiella startskott för våren. Det är min födelsedagsmånad och jag gillar som bekant nystarter. Nytt levnadsår och allt det där. Jag, vi, har mycket roligt att se fram emot det här året. Födelsedagsfiranden, resor, äventyr – små och stora. Den allmänna känslan är allmänt god!

#2. Hotell jag vill bo på?

grand hotel

Jag vill fortsätta bocka av min önskelista över hotell med lyxtwist i Stockholm. Huvudstaden får inte den uppmärksamhet hon förtjänar från min sida. I vår checkar jag gärna in på Grand Hotel för att bilda min egen uppfattning om den omtalade hotellklassikern. Kanske tar jag med min dotter. Kanske checkar jag in ensam? Jag gillar att bo på hotell med sällskap, men kan (minst) lika gärna checka in på solokvist.

Läs mer: Lyxhotell I Stockholm – nio tips med hög standard

#3. Öar jag vill åka till

landsort nynäshamn

Jag fick sådan mersmak av vår workation på ön Landsort i mina hemtrakter för några veckor sedan. Efter tips från en kompis har jag spanat in Huvudskär och dess lotstorn som potentiellt utflyktsmål framåt vår/försommar.

#4. Upplevelser jag vill önska mig

cotopaxi

Jag kan inte riktigt sätta fingret på vilka äventyr och upplevelser jag vill få till i vår, men att jag vill göra dem är obestridligt. Det behöver inte handla om att kämpa sig uppför en vulkan i Ecuador, inte alls. Jag tror att jag börjar med att tacka ja till min kompis förslag om att sova ute en natt inom kort.

#5. Större resa jag vill planera

bila med barnen på balkan

Tobias femtioårsdag närmar sig med stormsteg och faktum är att jag är noll inblandad i eventuell reseplanering. Den vill han sköta själv. Men det vore ju nästan oförskämt att inte ordna någon liten extraresa för honom i egen regi. Jag är ju ändå… resebloggare?

#6. Träningsformer jag vill utöva

bouldering kjugekull

I vår tänkte jag få till någon slags klättring. Jag vill bli stark igen!

#7. Lopp jag vill springa

tet riga marathon

Mina nya löpardojor står hemma i hallen och väntar på att rastas. Och tro det eller ej, men efter fem års löpardepression (?) är jag redo att springa lopp igen. Frågan är vilket jag ska börja med?

#8. Mat jag vill äta

riviera strand frukost

Frukost i olika former. Efter olika varianter av gröt tänker jag mig en comeback för chiapudding, fruktsallader och smoothies. Jag vill helt enkelt äta en hel massa frukostar som gärna får gå över i brunch.

#9. Vandringsleder jag vill vandra

pilgrimsvandring Tyresö

Alla möjliga, men kanske allra mest någon pilgrimsvariant. Sverige har över 40 olika pilgrimsleder och jag fick mersmak efter att ha gått den i Tyresö.

Läs mer: Tips om Tyresö med pilgrimsvandring, slott och ön Notholmen

#10. Personer jag vill träffa

syskon2

Jag ligger just nu minus på kontot för syskon, släkt och barndomsvänner. Längtar efter att fylla på!

#11. Nationalparker jag vill bocka av

Garphyttan nationalpark

Kanske får jag ta mig väg till Fulufjället en gång för alla? Annars tänker jag mig en tur mot Blå Jungfrun nationalpark utanför Kalmar så snart båtarna börjar gå (jag får enligt hemsidan tydligen vänta hela vägen fram till veckan före midsommar).

Läs mer: Nationalparker i Sverige (och att vilja besöka alla 30)

#12. Hobbys jag vill utöva

språkkunskaper babbel

Efter en vecka på Kanarieöarna tror jag eventuellt att både man och barn är lite imponerade av mina spanskkunskaper. Det gör mig såklart jättepepp på att ta itu med språken igen! Jag har en hemlig plan om att lära mig franska, men kan lika gärna lockas av polska, thailändska och ryska. Att kunna många språk är coolt.

#13. Kultur jag vill insupa 

flygblad över Berlin Göteborg

I helgen ser jag fram emot att gå på Stefans nypremiär av Teaterkungen på Kajskjul 8. I vår vill jag ha fler live-framträdanden i mitt liv! Sist jag var i Stockholm försökte jag förgäves få till soppteater på Kulturhuset eller eftermiddagsföreställningar på Dramaten. Nya tag snart.

#14. Europeisk stad jag vill återvända till

London! Post-pandemi vill jag tydligen inget hellre än att återvända till resmål som jag inte har besökt på ett tag. Kanske en och annan musikal? Promenader! Jo, men en liten vårresa till London vore något.

#15. Kläder jag vill köpa

vinter

Jag har även den här vintern bott, jobbat och stundtals också sovit i de här fodrade skidbyxorna från Craft. Nu protesterar mina barn och tycker att jag ska gå och ”poppa till mig” lite. Under de senaste åren i padelhallen har jag sällan haft andra kläder än träningskläder och nu kanske det är dags att uppdatera garderoben? Till vad vet jag inte riktigt, eftersom jag även tycks ha tappat min klädstil. Hjälp?

#16. Årsord jag vill fortsätta med

Lev Sara Lidman Umeå

Lev! Såklart.

Läs mer: Mitt årsord 2024


Tidigare listor om allt och inget hittar du här. Vill du haka på min vårlista? Gör det! (Omslagsbild: Stenshuvuds nationalpark, Skåne).

4 comments

  1. Fin lista. Jag gör väl som vanligt och inspireras både av innehåll och listan som blogg… 🙂

    1. Det gör du helt rätt i! 🙂 Ser fram emot att läsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close