Close
Mitt årsord 2024

Mitt årsord 2024

Jag är inte klar med 2023, men i tankarna är jag redan i 2024. När Lisa frågade om mitt årsord/ledord för nästkommande år bad jag att få återkomma. Jag tänkte, funderade, begrundade och skissade. Snart började min lista på telefonen att fyllas med ord, låttitlar, begrepp och meningar:

 • Glädje
 • Säga ja oftare
 • Change
 • Alive
 • Organisera
 • Struktur
 • Utveckling
 • Shine bright like a diamond

Inget kändes klockrent, även om jag kunde ana ett visst tema som jag tydligen vill ta med in i nästa år. Jag vill ha glädje! Energi! Ordet jag väljer (eller som valde mig?) blev till slut självklart. Lev! Budskapet möter alla som kliver av tågstationen i Umeå och nu ska det få hänga med mig som en påminnelse under nästa år. Japp. Så får det bli!

malee beach Koh lanta

De senaste åren har jag helt kommit av mig med årsord/ledord. Det senaste jag skrev om här var 2020, då jag hade bestämt mig för Awakening – vilket jag i sista sekund ändrade till Stamina som i sin tur kan översättas till ”uthållighet”.

Läs mer: Årets ord 2020 – en märklig historia

Nu i efterhand känns det minst sagt speciellt att läsa inlägget, som skrevs ett par månader innan pandemin slog ned som en bomb i världen. Den där uthålligheten skulle komma att behövas mer än vad jag någonsin kunde ha anat. Nu är jag trött på att vara uthållig, trött på att hålla emot, trött på att kraftsamla och trött på att hushålla med krafter. Jag vill leva! Förhoppningsvis länge, men gärna extra mycket just i år.


Har du något årsord/ledord för 2024? Berätta gärna! (Omslagsbild Umeå, 2018).

6 comments

 1. Bra årsord!
  Ordet LEV i tunneln passeras ofta av mig då jag bor på stadsdelen Sandbacka.
  God fortsättning.

  1. Vilken fin påminnelse att få när man är på väg hem! Väldigt bra initiativ i Umeå.

 2. Bra ord! Är inte alls inne på sånt själv, lika lite som jag gör planer för hela året. Försöker ha livet öppet för förändring och inte låsa upp mig allt för mycket. Låter lite som att jag fångar dagen. Hm. Är det nu jag sätter upp ”carpe diem” som ledord, tavla på väggen, stripe på bilen och namn på bloggen?

  1. Det låter som en jättefin plan Daniel. CARPA PÅ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close