Close
Vardag på Koh Lanta (Thaimout 2023, v. 3)

Vardag på Koh Lanta (Thaimout 2023, v. 3)

Ännu en januarivecka till handlingarna på Koh Lanta. Några storslagna utflykter har vi inte gjort, däremot lever vi precis den sortens vardag vi har längtat efter. Så här kan den se ut på ett ungefär.

Vardag på Koh Lanta (Thaimout 2023, v. 3)

Måndag morgon och barnen gör sig klara för skolan. Vi käkar frukost hemma hela gänget – det blir färskt frukt, yoghurt och mackor nästan varje dag. Mackorna hade vi gärna kunnat skippa för min del, smör och ost är om möjligt ännu dyrare här än hemma i Sverige.

slow down koh lanta

Skolbussarna från området går runt kl 08:45, alltså en kvart innan skolan drar igång kl 09. Våra barn kilar snabbt nerför trapporna utanför lägenheten och hoppar på någonstans där det finns lediga platser.

lilla svenska skolan koh lanta

Det mesta av skolarbetet hinns med i skolan, men eftersom ett av barnen snart har matteprov krävs lite extra plugg på hemmaplan utanför skoltid. Jag är HELT väck när det gäller algebra (matte överhuvudtaget för den delen) så här får Tobias rycka in och göra en heroisk insats. Han gick halva lärarutbildningen med inriktning matte/NO innan entreprenören vaknade till liv, bra kombo nu i efterhand.

Trötta på strandbilder härifrån? Var inte det. Här finns annat också. När jag går uppe vid huvudvägen för att lämna in tvätten ser det ut så här längs väggrenen. Det finns ingen tvättmaskin i lägenheten, så någon gång i veckan samlar vi ihop diverse klädhögar för tvätt. Tvätten vägs in vid inlämning – och pris betalas per kilo.

koh lanta funky fish

Nu i början har jag en lång lista på platser jag vill besöka igen. Long Beach, grannstranden till oss, är ett måste. Här möter vi upp vänner på restaurangen ”Funky Fish”…

koh lanta funky fish

… och jag beställer in en alldeles för stark Chicken Cashew. Jag är urdålig på att äta stark mat, men är ganska duktig på att dricka goda smoothies.

Liftar i vanlig ordning med Tobias för att spela padel. Drog omkull med skotern sist jag var här och är numera ganska harig av mig när det kommer till att köra runt på vägarna.

Senare samma kväll hänger jag med några nyfunna kompisar till The Lazy Lodge vid Klong Khong…

… och får en osedvanligt härlig kväll med djupa samtal, solnedgång och god mat. Det här stället åker direkt upp på tipslistan!

slow down koh lanta

Någon undrade över vår packning, vad har man liksom med sig för tre månader i Thailand? Jag kan konstatera att padelgrejer, skolmaterial till barnen, solkräm och myggmedel hade en framträdande plats i väskorna. Jag fick knappt med några vettiga kläder till mig själv, och går i vanlig ordning mest runt i träningskläder. Känner mig ganska nöjd med det!

slow down koh lanta

Det finns flera padelbanor på vårt område, med tillhörande publik som kacklar nästan lika högt som publiken hemma i Nynäshamn.

Sebastian och Julia går padelprofil, vilket innebär att de kör padel två gånger i veckan efter skoltid. Julia är den enda tjejen i sin grupp. Det var samma sak förra gången vi var här och barnen gick i fotbollsprofil, så hon är härdad vid detta laget.

resfredag att resa podden blogg

I torsdags hade jag och Lisa bestämt oss för att spela in ett avsnitt av Att resa-podden! Både hon och jag har längtat i perioder, och nu fick vi faktiskt till det. Det var superkul att snacka, men inte lika kul att klippa – så det skjuter jag tyvärr på ett tag till.

saladan koh lanta

Det blev fredag och vi sa hej då till skolveckan. De stora barnen var fullt upptagna med kompisar på annat håll, men lillasyster ville i alla fall hänga med oss föräldrar in till Saladan (eller ”stan” som vi säger) för att inviga helgen. Vi köpte kortlekar och badleksaker…

saladan koh lanta

… och jag slog till på ett kokostvål. (Vill köpa exakt allt som doftar kokos.)

saladan koh lanta

När hungern började göra sig påmind gick vi runt bland matstånden och träffade Tobias före detta frisör, som numera säljer Chicken Kebab. Klart att vi skulle handla av honom!

Sedan fyllde vi på med grillad majs och friterade potatissnurror för att försöka ge oss på hela (?) kostcirkeln.

saladan koh lanta

Fortsatte kvällen med veckans storhandling på Lanta Mart, där införskaffande av lördagsgodis tydligen är en viktig del av proceduren. Svårt att välja!

saladan koh lanta

Cash is king här nere, det blir ett antal turer till pankomaten.

saladan koh lanta

Sa hej då til Saladan och susade hem igen.

Fortsatte veckan med fler promenader, både uppe vid vägen….

slow down koh lanta

… och nere vid havet.

slow down koh lanta

Det blev lördag och jag fick åter igen hala fram mobilen för att fota en solnedgång. Vi hade bestämt middagsdejt tillsammans med en annan familj nere i ”vår” restaurang på Slow Down…

slow down koh lanta

… och fortsatte sedan upp till oss för att spela kort hela kvällen. Det var KUL!

klong dao koh lanta

Söndagar innebär beachvolleybollturnering för vissa av oss, andra inte. Gick en lång strandpromenad med ett av barnen och snacket flöt på så himla bra. Älskar mina promenader, och blir väldigt glad när någon i familjen vill hänga med. Vi som familj är ganska usla på promenader hemma i Sverige tyvärr.

slow down koh lanta

Lyxade till det med en chiabowl med mango – älskar den mjuka, lena smaken av gult.

koh lanta

Och vips, så hade ännu en vecka gått även i den här delen av världen. Tack och god natt!


Omslagsbild från Slow Down, området där vi bor. Här kan ni läsa fler inlägg om Koh Lanta och här specifikt om vår Thaimout 2023.

8 comments

  1. Vardagen där borta låter ändå som ett eget äventyr i sig 🙂 Ibland behöver man bara det och inget mer. Kan sakna att gå runt på en (mat)marknad i ett annat land och bara provsmaka allt det som ser gott ut.

    1. Så sant, vardagen är verkligen ett äventyr i sig här borta! Det är också den, vardagen, jag har längtat efter allra mest inför den här resan.

  2. Woho, ett nytt poddavsnitt, ser fram emot det. 🙂 Känns verkligen som ni har en riktigt skön vardag där borta, härligt!

    1. Ja, det satt långt inne det där avsnittet! 🙂 Vardagen ja, så nöjd med den. <3

  3. Så härligt det ser ut! Roligt att läsa om er vardag därborta.

  4. Så roligt att få se er vardag!

    1. Ja, kan sakna den tiden när jag bloggade mer om just vardagen och inte bara 5 tips till xyz… Vardag på resande fot känns ju i högsta grad relevant att dela, det gör jag gärna. Kul att du gillar. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close