Close
Tips om att resa med tåg utomlands och i Sverige

Tips om att resa med tåg utomlands och i Sverige

Idag vill jag sprida budskapet om några riktigt bra tips om att resa med tåg, levererade av ingen mindre än hela Sveriges tågexpert Per J Andersson, grundare av Vagabond och aktuell som författare av boken Ta tåget.

Tips om att resa med tåg

För ett tag sedan fick jag och Lisa äran att intervjua Per i vår gemensamma podcast om resor: Att resa-podden.

tips om att resa med tåg

Det blev ett matnyttigt avsnitt där Per strösslar inspiration och information om att resa tåg på maffiga sträckor i bland annat Asien, Europa och USA – men också i Sverige. Per har under årens gång grottat ner sig i tågets historia och kan därför berätta mer om tågresandet bakåt i tiden, vilket han också varvar med perspektiv om vårt tågresande nu och framöver. Som bonus får vi lyssnare även konkreta resehacks för att resa med tåg, samt tips om packningen som behövs för en sådan typ av resa.

Lyssna på Att resa-podden: Att resa med tåg i olika delar av världen

För egen del blir jag rejält sugen på hans beskrivningar om att åka tåg från kust till kust genom USA, men också att ta tåget genom våra europeiska alptoppar. Det finns så många roliga resor kvar att göra!

annika åka tåg

Faktum är att vi redan har haft tågtema i Att resa-podden en gång tidigare, då med Clara Lidström, aka Underbara Clara, som gäst:

Underbara Clara Att resa-podden

Fokus på vårt avsnitt med Clara låg mest på att resa tåg i Europa som barnfamilj – vilket Clara och hennes familj alltså har gjort. Det avsnittet kan ni lyssna på här.

Fler tips om att resa med tåg:


Här ni lyssna på fler avsnitt av Att resa-podden. Avsnittet spelades in på Downtown Camper by Scandic i Stockholm. (Omslagsfoto från Italien, där jag tog tåget mellan Rom och Neapel i höstas.)

1 comment

  1. Åh. Vågar man lyssna på det här avsnittet eller blir tåglängtan för enorm? Har iaf ett nar nätter på nattåg i norden att se framemot i februari 😉

    Skämt åsido, ser fram emot avsnittet – nice tema!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close