Close
Andra advent: Tävla och vinn hotellvistelse i Umeå

Andra advent: Tävla och vinn hotellvistelse i Umeå

Glad andra advent! I dag öppnas andra luckan i Resfredags adventskalender. I dagens lucka ligger ett presentkort med en hotellnatt för två personer samt hotellfrukost på Stora Hotellet i Umeå. Som grädde på moset får vinnaren även en trerättersmiddag för två personer på Gotthards krogs inomhustorg!

Andra advent: Tävla och vinn hotellvistelse i Umeå

”Det finns vissa destinationer som är värda att åka till för hotellupplevelsen i sig.” Så börjar min hotellrecension om Stora Hotellet i Umeå som jag skrev efter min vistelse där förra året, i samband med att jag besökte Umeå för att skriva ett inlägg om staden till Resfredags Svenska Pärlor. Jag är väldigt glad att hotellet tackade ja till att vara med och bidra med en fin vinst till dagens lucka!

stora hotellet Umeå

Vinnaren får alltså ett presentkort för att lösa in en hotellnatt för två personer på Stora Hotellet inklusive frukost samt en trerättersmiddag för två personer på Gotthards krogs inomhustorg, dryck ingår ej. (Vinstvärdet på dagens lucka är 2.400 kronor.)

För att tävla vill jag att du i en kommentar till det här inlägget svarar på följande frågor:

 1. Vilken uppmaning möts du av i Sara Lidman-tunneln vid Umeås centralstation?
 2. Motivera varför du vill vinna den här hotellövernattningen, och vem du kommer att ta med dig om du vinner.

Tävlingen avslutas vid midnatt den 14 december 2019. Tävlingen är nu avslutad, vinnare blev Sandra J som får ta med sin farmor. Fler roliga tävlingar väntar här på bloggen framöver. För att vara säker på att inte missa dessa får du gärna gilla Resfredag på Facebook och Instagram.


*Presentkortet skickas endast inom Sverige. Vinnaren utses av mig och presenteras här i bloggen kort efter avslutad tävlingsdag. Om jag inte når vinnaren inom två veckor efter avslutad tävlingsdag utser jag en ny vinnare. Vinnaren betalar ev. vinstskatt. (Omslagsfoto: Unsplash)

74 comments

 1. Hej och tack för en trevlig blogg! 😊

  Svaret på fråga ett är:Lev

  Min motivering är min sambo som snart kommer att bli färdig polis efter att ha studerat på distans i Umeå från Malmö. På hennes examen hade det varit så mysigt att komma upp och kunna överraska henne med en extra fin övernattning dagen efter så att hon verkligen får njuta. Hon är värd allt och har kämpat så hårt för detta så det är min motivering.

  1. Lev!
   Och jag skulle ta med mig pappa, då han har haft det lite svårt på sistone och förtjänar allt gott. Dessutom är Umeå perfekt för det; vi bodde där när jag var liten, och numera bor jag i Sundsvall och pappa i Skellefteå så det skulle vara perfekt att mötas halvvägs, och dessutom kunna återupptäcka en stad som vi bodde i under flera år.

 2. Helen Björklund says:

  Lev! Som boende i Umeå, blir det aldrig av att bo på hotell. Önskar att jag hade en anledning att bo på det i min smak finaste hotellet i stan. Det skulle bli en upplevelse som också förverkligade Saras uppmaning; Sätt färg på vardagen – Lev!

 3. 1. Lev!
  2. Många i min släkt på min pappa sida bor i och runt Umeå. Jag har alltid velat åka dit, men jag och min pappa hade en väldigt trasig relation innan han gick bort. Vi kom aldrig dit tillsammans. Nu skulle jag vilja åka till Umeå med min syster, uppleva det som aldrig blev. Lära känna dom jag aldrig känt.

 4. 1) Lev
  2) Vilken drömvinst! jag skulle ta med en skidkompis och åkt dit för att träna inför mitt 5e Vasalopp en helg då snön lyser med sin frånvaro här i Stockholm. Har åkt två skidtävlingar där och det har varit riktigt fint. Hade även viljat testa på gymmet IKSU som jag hört så mycket gott om.

 5. 1. Lev!

  2. Maken. Vi vill smita från barnen en helg! 🙂

 6. Lev!
  Jag har dejtat rätt länge för att hitta kärleken igen, inte helt lätt när man ibland känner sig rätt gammal och ful…
  Då och då har jag haft lite hopp, men det finns så många oseriösa män därute, som bara vill ha lite strul.
  Nu har jag skickat iväg ett vykort till en man som tog kontakt på en sida där jag inte är medlem. Tänk om det funkar och han är rätt, så kul!
  Då kan jag ju ta med min nya kärlek på en underbar resa till Umeå, där jag, från Skåne, aldrig har varit, och få lite snö och romantik efter jul! (Skånskt snöslask är ju inte så romantiskt.)

 7. Lev!
  Jag har aldrig varit i Umeå och en av mina drömmar är att se det vackra landet upp igenom och även hopp om att se Norrskenet. Hade varit en fantastisk grej att uppleva! Om jag vinner för maken följa med på färden.

 8. 1. Lev!
  2. Jag skulle gärna ta med mig maken på en lyxig övernattning. Ingen av oss har varit i Umeå, men jag skulle gärna åka dit och få uppleva denna stad med honom. Tänker mig en skön resa med tåg, bara han och jag, när barnen är hos farmor o farfar och får en egen mysig övernattning. Det är 9 år sedan första barnet kom och vi har aldrig varit iväg på egen resa sedan dess.

 9. Linus Holmestrand says:

  1. LEV!
  2. Några gånger varje år åker jag med familjen norrut till Umeå för en stunds umgänge med min frus föräldrar och barnens morföräldrar. När jag och min fru så här sällan får barnvakter försöker vi alltid komma iväg på date och med en trerättersmiddag och hotellövernattning skulle det bli en upplevelse utöver den då vi i vanliga fall får återkomma till vår inackordering i källaren i svärföräldrarnas radhus.

 10. Anne Adolfsson says:

  Lev
  Säger till min kära gubbe visst vore det mumma, att Umeå besöka tillsammans med sin gumma.
  För denna stad har vi aldrig besökt, fast vi har levt ihop i 30 år i värme och när det är kallt.
  Nu hoppas jag att överraska gubben min, det här blev ett litet rim.

 11. Lev!
  Jag skulle bjuda med min man till Björkarnas stad, när snön smälter, musöron slår ut och man känner sig sådär kär och glad, vi har haft ett tufft år och första bröllopsdagen blev allt annat än perfekt, men med en lyxig Umeå weekend hade vi garanterat förträngt den direkt, nykära på nytt när vi tittar varandra i ögonen på Gotthards krog, bara tanken på att ta oss iväg neråt gjorde att jag log ❤️

 12. Michaela Eklund says:

  Budskapet vi möts av är: LEV!

  Jag skulle vilja vinna denna weekend för att kunna samla krafterna ordentligt efter en kämpig första termin på högskolan! Hade tagit med min käre karl som behöver frisk luft och miljöombyte!

 13. Lev!
  Jag skulle vilja vinna för att kunna bryta av en stressig vardag och bara njuta. Sambon jobbar mycket skift och jag som lärare, pendlar, med väldigt långa dagar så vi skulle behöva få turista i vår egen stad, njuta av varandras sällskap till fullo- dvs inte bara däcka i soffan de få timmar vi har tillsammans- men även bara vara ett dygn. Njuta av god mat och fantastiskt sällskap på en av Umeås finaste platser.

 14. Daniel Eneslätt says:

  LEV!
  Inga klappar köpta än
  Tunn är den, plånboken
  Tänkte testa vinna klappar i år
  Med lite tur, kanske det går
  Vad kan då bättre vara
  Än presenten ”ut och fara”?
  Troligen skulle jag ändå denna till frugan ge
  Så även jag, hotellet får se

 15. Svar: lev!
  Jag skulle ta med mig sambon på en weekend. Vi är båda historia och kulturnördar, jag är historialärare. Jag skulle njuta varje minut av att få upptäcka Umeå och vad de har att erbjuda. Lite pinsamt med men jag har inte varit längre Norrut i Sverige än där jag bor, i Stockholm… det måste det ju bli ändring på!

 16. Barbro Larsson says:

  Svar: Lev!
  Jag vill vara barnvakt till 2 barnbarn och bjuda föräldrarna på en lyxvistelse på hotell bland annat för att fira att mamman är klar med utbildningen till tandsköterska och att de bestämt datum för bröllop nästa år!

 17. En natt på hotell,
  ska spenderas horisontell !
  Småbarnsföräldrar vill sova,
  lugn och ro är en gudagåva !

 18. Hoppsan !
  Glömde svaret = Lev !

 19. Svar: Lev!

  Jag skulle ta med min pojkvän för att hälsa på vänner som flyttat till Umeå.
  Motivering:
  Tänk att för en natt, få bo på denna skatt
  Vi ser hela staden vara ljussatt, när vi till våra vänner vandrar glatt
  Efter en middag med härliga skratt, önskar jag er alla en god natt!

 20. Emelie Hassel says:

  Svaret = Lev !

  Umeå är en spännande stad,
  så skulle jag vinna blev jag glad !
  Där finns både Gammlia och bra restauranger,
  teatrar som bra pjäser ger !
  Denna stads utbud,
  är det bästa på denna latitud !

 21. Camilla Sandmark says:

  Svaret är. Lev
  Jag skulle ta med mig maken på en nostalgisk tripp tillbaka till hans barndomskvarter. Han bodde i Umeå tills han som tioåring flyttade med familjen för att hans pappa fått ett nytt arbete. Han pratar ofta om tiden där men vad jag vet så har han knappt varit där sedan dess så det skulle bli kul att göra en lite annorlunda weekendtrip.

 22. Jens Isaksson says:

  Du möts av Lev.
  Jag kommer ta med mig min Sambo och skämma bort henne med en hel dag för det är hon värd alla timmar på dygnet efter att ha fött vårat första barn i September.

 23. 1. Lev !
  2. Oj detta vill jag verkligen vinna,
  få en paus i vardagen och allt som man annars ska hinna.
  Med min kärlek få egentid, och verkligen kunna pratas vid.
  Skulle bli så glad, få lyxa med hotell och resturang i egen stad.

 24. Lev!
  Jobbet tynger min älskade fru, hon är värd avkoppling just nu, om vi en lyxig vistelse vann, kanske hennes bekymmersrynka försvann…

 25. Thomas Broström says:

  1. Lev.
  2. En fru och en make från Boden,
  den mörkaste platsen på jorden.
  Vill nånstans åka,
  utan att bråka,
  på den pratiga hjorden*

  *barnen.

 26. 1.Lev
  2. Min sambo, jag är född o uppvuxen i Umeå men bor idag i Sthlm o har hela min familj kvar i Umeå. Jag vill ta med min sambo o visa henne vars jag kommer ifrån.

 27. 1. Lev
  2. Förra veckan hände det där otäcka som gör att man vaknar upp ur vardagen och uppskattar det som finns. Min mamma hade oturen att köra över en död älg (ägen blev påkörd av en bil i det andra körfältet innan) och den fungerade för henne som ramp så hon flög rakt ut i skogen och blev fastklämd i bilen. Dom fick klippa ut henne ur den totalt kvaddade bilen och det blev två dygn på sjukhus men som genom ett under är hon redan uppe på benen och verkar bli helt återställd.

  Så jag hoppas nu på att få visa henne den uppskattning hon förtjänar och få bjuda henne på en helg i Umeå och att bara jag och hon tillbringar lite tid tillsammans.

 28. Lev!
  Min Umeå-längtan är så sjukt stor! Jag flyttade från Umeå när jag var 19 år och några år senare lämnade även mina föräldrar stan. Jag tävlar för att få känna min uppväxtstad igen och för att få spendera tid där tillsammans med min nya familj. Har en tanke om att kanske, kanske flytta tillbaka en dag men till att börja med räcker det att jag får gå längs älven och peka ut mina gamla skolor medan barnen himlar med ögonen.

 29. Amanda Åkerberg says:

  Rätt svar: Lev!

  Om jag vinner hotellvistelsen skulle jag ta med mig min fantastiska vän Anna. Hon fanns alltid på tråden när jag var sjukhusinlagd tidigare i år. Hon förstår mig och vi trivs så himla bra ihop. Vi är både bosatta i Stockholm och har bägge behov av att ladda batterierna i en mindre stad ibland. Dessutom delar vi ett intresse av handarbete. I Umeå kan vi skrota bland lokala handarbetsbutiker och bara vara på hotellrummet där hon stickar och jag broderar. Kan inte tänka mig en bättre semester. Hon förtjänar det bästa.

 30. Jennie Sandersnäs says:

  1.Lev!
  2. Jag jobbar som säljare/utbildare på det lilla Umeå-företaget Tempus. Jag utgår dock från Göteborg men någon gång om året kommer jag upp till Umeå för att träffa mina arbetskamrater. Då tänker jag alltid på hur underbart det vore att ta med min man upp för en weekend och faktiskt hinna se Umeå på riktigt!

 31. Ann-Catrine Andersson says:

  Lev är svaret 🌠 Jag har min favorit faster i Umeå, det var många år sen vi sågs, så skulle bli jublandes glad om jag vann. Jag skulle ta min mamma som också vill träffa henne . ⛄🎄🎅

 32. 1. Lev
  2. Jag hade velat ta med mig min ena syster och åka upp till Umeå för att besöka min andra syster. Vi ses tyvärr sällan då alla bor på olika håll och det hade varit roligt att få lyxa till det lite och slippa ha ryggvärk i dagar efter att ha sovit på diverse soffor och tältsängar. Den systern jag vill ta med mig upp dit förtjänar också en paus och att vila upp sig. Hon är brevbärare och håller på att gå i bitar av stressen de har såhär innan jul. Hoppas därför på tur!

 33. Svar = Lev !

  Jag vill hälsa på min son,
  han har just flyttat hemifrån !
  Han ska plugga flera år,
  jag vill se att han bra mår !
  Det är ett hårt jobb att studera,
  men för anatomi kan han sig verkligen intressera !
  Jag vill inte störa,
  och ingen madrass kan sig med hotell jämföra !

 34. Petra Henriksson says:

  1. Rätt svar är LEV!

  2. Här kommer en önskan om en minnesvärd resa med min karl,
  nu ska jag i ord försöka presentera drömmarna som jag för oss två har! 😍

  Att resa tillsammans vi två är det bästa vi vet,
  Känslan av kärlek, lugn och frihet ☺️

  Drömmer om en lyxig natt på hotell i Umeå – denna mysiga stad,
  Umgås, utforska kulturlivet och få frisk luft genom en vintrig promenad! 🙏

  En perfekt resa att efter ett fartfyllt år lyxa till det med ledighet
  middag, frukost och ett magiskt hotellrum – vilket lyxpaket! ⭐️


  Drömmer mig bort till magiska Stora Hotellet och Gotthards krog – vårt favorithak
  – detta är verkligen både hotell och restaurang i vår smak! 😍

  
Hoppas att jag får bjuda min kära på denna resa med kultur, shopping och välbehövlig vila,
  sedan är vi mer än redo för att på vårt lilla mirakels ankomst i april börja fila! 💛

 35. Anna Johansson says:

  Lev!
  Äntllgen en uppmaning som känns både äkta, och på något sätt överkomlig, och inspirerande. Tack Sara!
  Och äntligen en chans för mig och min vän i Stockholm, att åka på reunion med staden som var vår i så många år.
  Se förändringen, igenkänningen och minnas glädje och ångest från universitetstiden.
  Som grädde på moset hälsar vi på klasskompisen som blev kvar! 🙂
  God jul!

 36. 1. Lev!
  2. Det skulle vara kul och få överraska dottern med en tripp till Umeå så hon får träffa sina släktingar där uppe

 37. Lev!
  Tänk för att en kväll
  få bo på hotell!
  Om jag skulle vinna
  tar jag med min väninna.
  Åh bara få vara! Det vore en lyxig present
  för en fattig student !

 38. Sara Lidman har verkligen förmågan att med få ord få fram viktiga budskap. LEV! är ett av dom bästa exemplen 😉
  Jag och gubben ska på sommarbröllop i Umeå för syrran ska gifta sig i!!!
  Boende, tal, presenter, kläder ja allt är fixat och klart MEN
  va roligt det skulle vara att slänga in en natt extra och överraska sambon med att fira vårt 20-års jubileum!
  Vi tillbringade vår första semester ihop i Björkarnas stad sommaren 2000!

 39. Lev! Jag tycker helt enkelt att jag är värd det, jag har kämpat med psykisk ohälsa och mycket hjärnspöken – men jag är bra ändå. Jag skulle ta med min älskade pojkvän som alltid finns där för mig och stöttar mig.

 40. Sandra Johansson says:

  Lev ! Jag skulle ta med min största förebild i livet,min farmor som fyllde 88 år i år . Hon är fantastisk på många sätt och vis, på äldre dagar är hon definitionen av budskapet Lev för mig. Hon tar gladeligen hand om barn barnbarn och barnbarnsbarn, dejtar för att hon tycker det är roligt , går ut och dansar och har vinkvällar med sina väninnor . Hon får mig (med åldersnojja o dödsångest ) att försöka leva mer för stunden och göra det jag själv vill med mitt liv . Det skulle vara galet roligt att få ta med henne på denna upplevelse .

  1. Hej Sandra, klart att din farmor ska få följa med på en hotellnatt. Hon verkar ha mycket att lära oss alla. 🙂 Grattis till vinsten och god jul!

 41. Uppmaningen är Lev!
  Den jag vill ta med mig är min sambo, för att han önskade nyligen att vi skulle åka till Umeå! Och då allra helst under tiden det är Umefolk på folkets hus. Så det vore fantastiskt att få möjlighet till detta!

 42. 1. Lev!
  2. Jag skulle vilja upptäcka mer av vårat fantastiskt vackra land Sverige. I takt med mänsklighetens destruktiva beteenden som resulterar i klimatpåverkan har jag bestämt mig för att undvika flygning i den mån jag kan och istället ta vara på den vackra natur som finns runt om kring oss. Därför skulle Umeå vara ett perfekt resemål! Jag skulle vilja ta med min kära mor som jobbar så hårt och verkligen skulle behöva en avkopplande helg. Hon gör precis allt för mig och jag tycker det är så tråkigt att inte ha ekonomin att kunna bjuda tillbaka. Att få ta med mamma till norr skulle därför vara otroligt värdefullt❣️

 43. 1. Lev!

  2.

  Jag som är Skånetös har faktiskt aldrig varit sdå långt norrut i vårt vackra land. Det är verkligen på tiden. Även om jag är vuxen nu så stod det aldrig semestrar på agendan när jag var barn och jag har alltid känt en längtan att få uppleva Sverige.Nu har jag en chans! Det vore en dröm att få åka! Jag tar med min man! Som en minisemester för oss!

 44. svaret på frågan är LEV!!! min motivation är; Helt underbart detta skulle va, om jag fick ta, min make me, så mycket vi skulle se. har inte haft mycket tid på tuman hand för att stärka våra band. saknar det så hjärtat värka, detta skulle vårt äktenskap stärka.

 45. Uppmaningen är att leva och njuta av livet 🙂
  Jag skulle ta med min bästa vän och fru på denna härliga vistelse som en perfekt julklapp och födelsedagspresent i kombination ❤️

 46. Juhani Jeminen says:

  Sara Lidmans uppmaning är: Lev! Det är en viktig uppmaning som vi alla behöver komma ihåg varje dag, för att vi vet ju inte när det är sista dagen som vi får leva. Motivering: Det vore toppenkul att få övernatta på Stora hotellet i Umeå en förtrollad natt, en vistelse där som blir sann tack vare hotellet generositet och Resfredags gemensamma bidrag till denna sagolika skatt, jag blir ju alldeles matt! Jag tar med Anissa, för att hon har en jobbig flytt bakom sig och behöver komma bort ett tag.

 47. Lev! Står det på väggen så klokt.

  Med ena benet i mammalivet & det andra i ett vuxenliv utan barn där jag balanserar med att få tid tillsammans med min stora kärlek mitt i allt jobb tänker jag att vi är värda en Norrlandsvistelse, bara han&jag. Komma iväg långt bort, bokstavligen, från vardagen – upptäcka nya saker tillsammans och för en gång skulle få äta en middag som inte tillagats av han med stort H, med mig som sällskap i köket, och Njuta.
  En dröm helt enkelt!

 48. Pernilla Lorentz says:

  Lev är utmaningen.
  Det är precis det jag vill göra leva leva leva. Upptäcka alla städer i hela världen som finns att upptäcka. Alla städer har en historia och det absolut bästa sättet att upptäcka den är ju att bo där. Så att få sova på hotell i Umeå hade varit en fantastisk upplevelse och verkligen få mig att leva. Man lever bara nu så låt oss leva ❤️

 49. Hej !
  Svar : LEV
  Jag skulle ta med min dotter Amanda som snart fyller 17 år . Hon har haft några tuffa år som hemmasittare och felaktigt fått diagnos -högfungerande autism för två år sedan . Sedan en vecka tillbaka är diagnosen bortagen efter att hon fick en andra utredning ( som man har rätt till efter en tid) . Alla hennes symptom var kopplade till djup depression och väldigt låg självkänsla under flera år . Hon tog min och hennes pappas separation när hon var liten väldigt hårt . Under många år har hon vägrat åka bort på semester osv . Hon har mått för dåligt . Förra helgen satt vi och pratade i timmar och hon öppnade upp sig rejält och vill jobba på vår relation . Hon söker tröst i texter böcker och musik . Hon har börjat att skriva texter . Kan se oss stå där i tunneln och läsa LEV – och vandra med nya gladare steg i livet . Kanske till en konsert i Umeå som verkar vara en mångkulturell stad med spännande evenemang och festivaler och annat som berikar livet <3

 50. Mysig Lucka, Umeå har lockat sedan många år. men vi har aldrig nått dit, kanske nu?!
  Svar-LEV!
  Fyll inte livet med dagar-fyll dagar med liv! Är ett OERHÖRT viktigt budskap till ALLA, låt oss få vara mera här och nu och ta till vara på livet och de dagar vi har. Med det sagt har jag flera kandidater jag skulle vilja ta med mig på denna hotellnatt, kanske ändå lillebror vi umgicks senast bara han o jag för 18 år sedan när vi var ungdomar i samma stad!

 51. Det står LEV på väggen.
  Det är precis vad jag vill göra, att leva ett långt liv och leva så hälsosamt som möjligt och det är där som maten kommer in.
  Jag har läst och hört så mycket gott om Umeå som vegan stad, kanske är Umeå den bästa staden i Sverige när det gäller vegan mat?
  Jag blev i alla fall väldigt nyfiken på att få reda på om det verkligen stämmer. Idag har det blivit väldigt poppis att äta mer frukt och grönt och kanske anamma den veganska livsstilen om man kan. Vinner jag en övernattning på Stora hotellet i Umeå, så tänkte jag passa på att besöka någon mysig vegan restaurant i staden och se vad de har att erbjuda.
  Vinna eller försvinna?

  Jag vill åka med min bror Johan som aldrig har varit längre norrut än Gävle.

 52. 1. Lev!
  2. Testar att på rim göra min motivering. Hoppas att det leder till en fantastisk konvertering.
  Wow, en hotellnatt på Stora Hotellet i Umeå kan inget klå, inte ens om jag med självaste jultomten ett fast handslag fick slå.
  Med middag och övernattning vill jag min käresta överraska, wow tänk om vi kunde på en trerättersmiddag få njuta och smaska
  Vi skrattar, gråter och fnissar, när vi får framtid tillsammans skissar.
  Vi avslutar med att njuta i sängen. Äventyren på natten är ju ibland hela poängen.
  Lev! Det i Sara Lidman-tunneln står skrivet, så låt mig lyfta på hatten och fira livet.
  Detta mig inspirerar och hoppas att det en hotellnatt leverar.

 53. 1.) svaret är lev!

  2.) En enda gång har jag i Umeå fått vara,
  då för att tävla under SM-veckan och såg en idrottshall bara.
  Nu vill jag Umeå ordentligt uppleva få,
  Och att träffa en gammal vän då passa på.

 54. Av uppmaningen: ”Lev” varvad med fågelsång. Önskar vinna detta pris så att jag och min pojkvän kan få unna oss en hotellvistelse innan vår dotter föds i mars.

 55. Lev!
  Åh vad jag tycker det är svårt med motiveringar, hur tävlar man I det liksom. Jag vill vinna bara för att få en stunds andningspaus från vardagen. En stund att få vara mig själv och inte bara en förälder. En stund att reflektera över året som gått eller det som kommer. En stund att älska, älskas och njuta. En stund att se varandra I ögonen. En stund att vila, sova ut och vårda själen. En stund att mätta magen. En stund att bara va…tillsammans med min man.

 56. Svaret är Lev! 2019 har varit ett riktigt skitår så min förhoppning är att 2020 ska bli ett superår där vi verkligen ska se till att leva! Om jag vinner skulle ta med mig min man och fira vår 10-åriga bröllopsdag under våren.

 57. Elisabet Nording says:

  Man möts av det kloka budskapet: Lev!

  Vilken glädje och lycka det skulle vara, att med min käre make till björkarnas stad, Umeå få fara!
  Att komma ifrån vardagen och bo på ett mysigt och fint hotell, bara vi två, det är många år sedan sist.
  En härlig upplevelse det skulle bli, vi skulle njuta till max, helt visst!

  Min allra finaste klänning, den glittrande silvergrå, jag till kvällens festligheter skulle ta på.
  Skåla i ett glas bubbel före middagen och fira att det efter 26 år, fortfarande är vi två.

  År som innehållit så mycket, både glädje och sorg där finns,
  men det är de lyckliga och fina stunderna och händelserna vi vårdar ömt och i hjärtat minns.

  Därefter en läcker trerättersmiddag på en lyxkrog – det är en dröm som skulle kunna bli sann,
  om jag denna fantastiska drömvinst vann!

  Av den läckra och delikata middagen vi i flera timmar skulle smaka, äta och njuta.
  En önskan om att denna härliga upplevelse och vistelse skall räcka länge, helst aldrig sluta!

  När natten nalkas, vi i sköna sängar, mellan krispiga lakan får krypa ner.
  Nöjda, glada och lyckliga, genom fönstret den stjärnbeströdda himlen vi ser.

  Hotellvistelsen är ännu inte slut, nej det kommer mer, vi till lobbyn nu oss beger!
  Hungriga efter en god natts sömn, vi bjuds på en välsmakande och riklig frukostbuffé.

  Efter strosande och shopping i stadens butiker, lyckliga och tacksamma i själ och hjärta, vi bilen norrut styr.
  Vi är båda överens om att vistelsen i Umeå har varit en oförglömlig, mysig och helt underbar succé!

 58. Annika Nilsson says:

  Svar: Lev!
  Motivering: Jag vill bjuda med min hemlige pojkvän! Då vi inte gått ut officiellt ännu med att vi är ett par, så är vardagen ganska så ansträngande eftersom vi hela tiden måste vara på vår vakt för att inte bli upptäckta. Därför skulle det vara helt magiskt att få ett dygn för oss själva i underbara Umeå – långt från nyfikna blickar och gamla ex. Hoppas!

 59. Sara Lidman-citatet är Lev!

  Jag skulle vilja ta med min sambo till Umeå och Stora Hotellet, det är så himla fint hotell och typiskt sånt man inte riktigt unnar sig själv. Det känns som något vi kan behöva efter jul när norrlandsmörkret ligger på.

 60. 1. Lev!

  2. Skulle ta med mig min blivande sambo för att få en lyxig upplevelse tillsammans och bryta vardagshetsen.

 61. 1). LEV!
  2). Jag vill övernatta på detta för mig som är en fattig student jättelyxiga hotellet i björkarnas stad med någon tjejkompis, i brist på någon lämplig tjejkompis får väl Magnus, Andereas eller Kalle duga som rumkompis.
  Motivering:
  Resfredag, jag, en stackars fattig student en rejäl paus från sina KTH-studier så väl behöver, så låt mig och min kompis i något unikt rum på Stora Hotellet i Umeå sova över! Vi ska inte göra så stort väsen av oss, vi ska bara sussa sött på natten och kvällen innan på Gotthards Krog med bar rocka loss.

 62. Marike Vikström says:

  1. LEV!
  2. Jag vill gärna övernatta med min man. Umeå är staden vi förknippar med lasarettsbesök. 22 mil hemifrån så orkar man inte så mycket mera. Skulle vara härligt att få möta min man när han kommer med tåget ifrån Narvik , där han jobbar, och få ta in på hotell en natt för att sedan ”göra sta’n” dagen efter. Han tillbringar annars natten på en dammig soffa, på stationen eller Max medan han väntar på att morgonbussen ska ta honom hem till mig

 63. Lev! Och just för att livet är så skört och ibland brister vill jag få få uppleva en helg i Umeå med min dotter! Hitta fina minnen och bara vara i Björkarnas stad för att sedan njuta av en lyxig hotell natt och mat på fin restaurang. Fånga livet medan vi kan! 🙂

 64. Svar: ”LEV!”
  Jag har återigen blivit brutalt påmind om hur skört livet är. Miste hastigt och chockartat min bror i november. Försöker ta till mig Sara Lidman’s uppmaning men det känns omöjligt! Känner att jag skulle behöva åka bort med min partner en och bli riktigt ompysslad. Behöver nya kraft och livslust. Någon bättre plats än kulturella och mysiga Umeå finns nog inte. Bildmuseet blir en solklart besök på resan. Kanske, kanske finns det ett litet ljus i denna mörka tunnel…

 65. Svar
  Lev!
  Mys o pys är inte fy skam, dessutom på Umeås finaste hotell och äta på restaurangen som värnar om vårt matsvinn. Tänk att att vakna upp där med gamla maken där det vore inte dumt.

 66. Anita Karlsson says:

  Svar Lev!
  Jag har aldrig varit i Umeå, bara åkt förbi några gånger. Jag vill uppleva Björkarna på våren när de slår ut, har drömt om den upplevelsen länge.

 67. Nils Håkan Karlsson says:

  För många år sedan körde jag långtradare mellan Stockholm – Gävle – Skellefteå. Det blev liksom inte att gästa Umeå, men jag fick vänner där. Jag skulle vilja hälsa på dem, det vore trevligt att få ses på ålderns höst och prata om gamla roliga minnen.

 68. Lev!
  Jag skulle ta med min kompis som också är ensamstående mamma för både hon och jag är i behov av lite semester men har inte råd att åka nånstans.

 69. Johanna Edlund says:

  LEV!
  Skulle bjuda med min barndomsvän som jag allt för sällan träffar. En natt i Umeå för två kan vi båda köra halv sträckan. Och en trerätters middag efter flera mil i bil då blir vi glada nöja och mätta.

 70. Lev!
  Jag skulle ta med min man. I vår har vi varit tillsammans i 20 år. Vi har sex barn och under dessa 20 år har vi haft en hotellnatt tillsammans. Dags att fira med en hotellnatt till.

 71. Lev!
  Tar med min vuxna dotter och vet Du vad ? Jag har aldrig varit i björkarnas stad!

 72. 1)
  Saras uppmaning är : Lev!
  2)
  Min önskan om att vinna en hotellövernattning
  Hänger starkt samman med Saras Lev-uppmaning
  Den som är mest värd en så fin vinst
  är en som nog väntar sig det minst
  Min Kära Kidde, vän och livskamrat
  som alltid lever glad och rätt obekymrat
  trots att sviterna från en olycka begränsar
  alltid ser möjligheter och tänjer sina gränser
  Att få bjuda honom på en hotellnatt och god mat
  kanske med ett vin lagrat på ekfat
  skulle var en gåva helt i hans smak såväl
  som glädja mitt hjärta och älskande själ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close