Close
En ytterst ineffektiv måndag…

En ytterst ineffektiv måndag…

… efter en ytterst fin helg, så kan man väl sammanfatta läget här hemma just nu. Nej, den här dagen går inte till världshistorien som varken effektiv, lyckad eller särskilt spännande – alla måndagar är inte hejiga trots livet som egenföretagare. Jag fick verkligen mersmak på julledighet och sovmorgnar efter familjehelgen som vi nu lägger bakom oss, så här såg den ut på ett ungefär:

Julmarknad i Nynäshamn

I torsdags kväll fick vi finbesök hela vägen från Karlskrona. Lagom till det blev lördag tog vi med en av storkusinerna till hamnen i Nynäshamn…

kökeriet Nynäshamn

… där årets julmarknad gick av stapeln. Vi missade dessvärre när Tomtemor traditionsenligt kom förbi vattenvägen – det här året på wakeskate, förra året wakeboard och dessförinnan vattenskidor – och när Swinrumteamet bjöd på ett luciatåg som avslutades i vattnet. (Ni kanske kan ana ett tema här ute i skärgården?)

julmarknad nynäshamn

Vi såg däremot till att tajma in Tomten. Nelly hade plitat ner ännu en önskelista, och den överlämnades med varm hand och en smula nervositet.

Julpyssel med storkusinerna

julpyssel nynäshamn

När vi kom hem igen vankades det julpyssel med tre storkusiner + pojkvän. En fin tradition, som jag verkligen hoppas håller i sig!

julpyssel nynäshamn

Det kavlades, bakades, sjöngs och kan hända att det också gräts en del tårar av frustration. Det där ”läckra chokladhuset från Marabou” blev… well, inte särskilt läckert.

Efter lite om och men blev alla både mätta och belåtna, och nu har vi julgodis och lussekatter så att det räcker och blir över här i skåpen!

familjen myhre

När det blev söndag eftermiddag väntade helgens stora höjdpunkt, en julkonsert där Sebastian körde ett solonummer med ”Himlen i min famn”. Sång och piano – som ni kanske förstår var vi ganska högfärdiga när sista tonerna klingade ut.

Jag sjöng, både solo och i kör, under min uppväxt – och hade också kortvariga inspel där jag fick för mig att spela piano, gitarr och fiol. Men alltså, jag gav upp ganska snabbt. Det här är något helt annat. Ibland undrar jag vilken (musik)planet han kommer ifrån, vår son. Det är i alla fall inte samma som varken min eller Tobias.

Söndag blev alltså måndag, vi vinkade hej då till släkten – och la en mycket fin helg till handlingarna. Nu börjar det snart bli dags att börja sammanfatta 2019 på riktigt, både i bloggform och bokföringsmässigt. De sista två arbetsveckorna innan julledighet ligger min fokus på att slutföra de sista jobbuppdragen, sammanställa ekonomin, men också försöka skapa mig en bild över hur jag vill ha mitt 2020. Jag ser fram emot nya mål, planer och drömmar – och får helt enkelt återkomma om dem när alla snurrande tankar har landat och tagit konkret form. Nu väntar först och främst middagsmat, träningar och sagoläsning!


Hur var er helg? Fler än jag som börjar längta efter sovmorgnar och jullov?

4 comments

 1. Idylliskt värre! Vad skönt! 🙂 I Östersund ramlade snön ner, skapade vinterkänsla och jag fick till två fina träningspass. Och så hafsade jag upp en ny film på Youtube också, med varierande kvalitet. Ibland måste saker bara hända, även om man inte är helt nöjd med resultatet. Tack för det! 😁

  1. Hafsade, vad säger du? Det tror jag inte ett ögonblick på. Tur att du fick eld i baken… 🙂

 2. Helgen var ljuvlig, och måndagen platt fall. Vad var det med känslan igår? Något var himla märkligt på något sätt, det låg som en aura av surhet över hela stan kändes det som. Var så glad när jag fick gå och lägga mig och lägga måndagen bakom mig.

  Alltså Sebastians sång och piano. Helt otroligt, han är så otroligt begåvad. Så vackert så man smäller av!

  1. Ja, det var en måndag som inte kommer att gå till historieböckerna för några roligheter härifrån i alla fall.

   Ska hälsa Sebbe det. TACK!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close