Close
Sverigeresor i miniformat

Sverigeresor i miniformat

Jag vet inte hur det är med er, men själv älskar jag grejer i miniformat. Allt smakar liksom bättre i små förpackningar. Minidaim? Ge mig! Småkakor? Absolut. Jag tänker att principen är densamma för resor. Mina senaste veckor har fyllts av Sverigeresor i miniformat. Maximal njutning under en eller ett par dagar, för att sedan – glad och nöjd – vända åter till plikter och sysslor. Här kommer veckans fem med senaste veckornas bravader, kanske hittar du själv någon tur att inspireras av?

Sverigeresor i miniformat x 5

#1. Växjö

tips om växjö

Jag såg till att starta sommarkänslan med buller och gång genom ett dygn i Växjö. Skippa Jönköping nästa gång och åk hit istället, till Smålands ”secondary city” (näst största staden i Småland efter just Jönköping. Kalmar kommer på en värdig tredjeplats). Jag tog tåget ner för att möta upp min storasyster, checkade in på snygga PM & Vänner, laddade för sightseeing och hade det gott i största allmänhet.

Läs mer: Ett dygn i Växjö (11 tips på saker att se och göra under din Smålandsresa)

#2. Nora & Askersund + ett par nationalparker

Strax innan sommarlovet kickade igång på riktigt såg jag och en kompis till att ladda upp med en nationaldagsresa till trakterna runt Örebro och norra Vättern.

Vi började i trästaden Nora…

Garphyttan nationalpark

… för att sedan ta oss vidare till Garphyttans nationalpark. Det följde vi upp med en övernattning i otroligt charmiga Askersund som vi toppade med en vandring i Tivedens nationalpark. Ultimat Sverigeresa i miniformat om jag får säga det själv.

Läs mer: Fredagsfemman om nationaldagsresa, radio och skolavslutning

#3. Västerås och The Steam Hotel

Förra veckan slutade med regn, vilket i sin tur innebar perfekt hotellväder. Jag, Sofia, Katarina och Lisa tog tåget till det omtalade destinationshotellet Steam Hotel som huserar i Västerås gamla ångfabrik.

Industri möter design (med utsikt över Mälaren, tack så mycket!). Det här stället är snyggt och genomtänkt från början till slut. Satsa på paketet ”The View” om möjlighet ges, det innebär att middag och frukost serverades vid sittande bord på artonde våningen. Nöjda? Jättenöjda! (Foto ovan: Katarina Wohlfart).

#4. Gotland

gotland högklint

I skrivande stund är vi på Gotland med delar av familjen. Någon mastodontresa blir det inte, snarare en lightversion som passar både jobbschema och övriga planerade sommaraktiviteter. Nu har vi – till skillnad från många andra – lyckan att slippa restid till själva färjan från Nynäshamn. Det innebär mer tid att njuta på plats!

Läs mer: Familjeresa till Gotland: tips och inspiration för en lyckad semester på ön

#5. Våra senaste resor förpackade i en podcast

att_resa_podden
podcast om resor

Lyssna här: Avsnitt 105 – Att resa sommaren 2023

Så kul det är att vara igång med Att resa-podden igen! Det senaste avsnittet blev en incheckning där jag berättar lite mer om resorna ovan, medan Lisa i sin tur spelar in podcasten från ett hotellrum på spanska solkusten (där hon alltså befunnit sig på padelresa med efterföljande solodagar inklusive spektakulär vandring). Vi hinner i vanlig ordning också snacka allt från trendspaning till kommande resor framöver.

Läs om Lisas vandring: Vandra Caminito Del Rey – en mäktig naturupplevelse utanför Malaga

Nu ska jag återgå till familjen och kanske också leta upp något midsommarfirande här på Gotland. Trevlig midsommarhelg på er!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Omslagsbild: Växjö domkyrka).

4 comments

  1. Steam ser faktiskt riktigt nice ut! På riktigt riktigt nice och något som skulle kunna tilltala mig.

    1. Hear, hear! Tror också det skulle fungera utmärkt för dig/er. Åk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close