Close
Fredagsfemman om nationaldagsresa, radio och skolavslutning

Fredagsfemman om nationaldagsresa, radio och skolavslutning

Hej och hå vilken händelserik vecka det blev! Vi befinner oss mitt uppe i de där dagarna det längtas så himla mycket efter när kylan biter och mörkret vägrar ge efter. Det är ljust och mestadels glatt, energinivån ovanligt hög och planerna lika många som roliga. Här kommer en snabb översikt av sådant som veckan bjöd på. Trevlig helg!

Fredagsfemman om nationalparker, radio och skolavslutning

garphyttans nationalpark

#1. Nationaldagsroadtrip till Nora, Garphyttan, Askersund och Tiveden

Förra veckan började lyxigt med en tågresa ner till Växjö och PM & Friends. Nuvarande vecka rivstartade också med en Sverigetripp, den här gången med bil för att fira in årets upplaga av ”Fira svensk nationaldag i en svensk nationalpark”. Jag och min kompis tjuvstartade firandet redan i måndags med en kortare vandring genom Garphyttans nationalpark i full sommarmundering. Därefter fortsatte vi i riktning Nora, en av Sveriges tre trästäder, för sightseeing och givetvis en rejäl portion Noraglass.

Dagens tredje och sista stopp blev Askersund, en ovanligt söt svensk liten pärla vid Vätterns norra spets. Fina hus i en välskött stad med en allmänt härlig stämning. Här hade jag rekat och bokat boende på Pensionat Sundsgården vid Café Garvaregården. Ett rum för två med varsin enkelsäng – allt mycket svenskt och pittoreskt. Här vaknade vi också nationaldagen till ära för en rejäl frukost…

Tivedens nationalpark

… innan vi gav oss av till vår vandring i Tivedens Nationalpark. Vild och vacker är den, denna park som ligger i närheten av Örebro. Så glad jag är för vår lilla roadtrip genom Sommarsverige – kan varmt rekommendera samma rutt och upplägg.

#2. Medverkan i P1 Plånboken

Det blev onsdag och dags för mig att åka till en studio i Solna för att medverka som gäst i P1 Plånboken med tema ”Resa billigt/billigare på semestern”. Sofia/Fantasiresor tipsade om mig när hon själv inte kunde.

radio resfredag

Alltid lite extra nervöst med direktsändning, men det gick bra till slut!

Lyssna här: Så semestrar du billigt i sommar

#3. Sommar i Stockholm!

När jag ändå hade tagit mig hela vägen till huvudstaden passade jag på att promenera runt och njuta av sommar, sol och semesterkänsla! Blev extra lycklig när jag nådde Sergels Torg där Marinens Musikkår från Karlskrona deltog i en vaktparad på väg mot slottet.

Sergels torg marinkåren

Marinens Musikkår, som består av 30 heltidsanställda yrkesmusiker, är en av Karlskronas många stoltheter. De bjuder på marschmusik av bästa slag och är en ren fröjd att lyssna till.

#4. Jobb i gränslandet mellan padel och besöksnäring

Och vips blev det torsdag och dags för ett av mina roligaste jobbmöten på länge. Ända sedan vi började prata om att öppna en padelhall har jag velat få ihop något slags event med tema ”Padel och Paddel”. Det var flera som (på riktigt) trodde att jag och Tobias skulle driva en lokal med bassänger för möjlighet att öva på… paddling. Så var nu inte fallet, men idén att sammanföra de båda aktiviteterna är inte dum!

paddla kajak i Stockholms skärgård

Och nu händer det alltså. I slutet av sommaren kommer jag och Frida på Nynäshamns Kajakuthyrning att styra upp ett par tjejevent med padelturnering hos oss i Nynäshamn Padelcenter följt av solnedgångspaddling i kajak med start i Lövhagen. Datum? 20 augusti och 2 september. Det kommer att bli precis hur bra som helst, haka på om du känner dig sugen.

#5. Sommarlov

Hej fredag och hej SOMMARLOV! Jodå, dagen startade med skolavslutning för 1, 2 och 3 små barn som inte längre identifierar sig som… små. Sebbe slutar åttan, Julia slutar sexan och Nellan aka Lillmyhran säger hej då till tvåan. Galet är det.

Vi lyckades tyvärr inte med konststycket att ta en bild på alla tre barn samtidigt…

skolavslutning

… men de stolta föräldrarna förevigades minsann! Nu är vi mätta och belåtna efter hamburgarlunch och glasskalas, och gör oss redo för cirka femtioelva olika aktiviteter som stundar för alla inblandade i den här familjen.

Gemensam familjesemester då? Nja. Det blir väl lite si och så med den varan den här sommaren. Vi tar den lite i omgångar och konstellationer – dagarna pusslas ihop så att vi kan hänga med barnen så mycket som möjligt (och så mycket som vissa av dem tillåter). I helgen ska vi jobba, träna och fortsätta rensa. Jag längtar efter ordning och reda!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Omslagsbild: Askersund.)

2 comments

  1. Alltså, padel och paddel måste jag tipsa Erika om! Tror hon skulle tycka det var jättekul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close