Close
Sista dagen i juni.

Sista dagen i juni.

”Du är som en tonåring.” sa Tobias när jag sömndrucken klev upp vid kl 11 igår. Till mitt försvar var jag vaken till 02:30, morgonen startade med regn och jag började inte jobba förrän kl 13. Någon dag dessförinnan beklagade jag mig över att jag inte hade fått någonting gjort under loppet av ett dygn. Svaret? ”Skönt älskling, njut av den känslan!”. Så står det alltså till, denna sista vecka i juni. Jag befinner mig någonstans i mellanlandet av njut och dåligt samvete. Allt är med andra ord precis som vanligt under den här tiden av året – innan semesterlojheten sänker sig och så småningom suddar bort både bekymmer och otillräckligheter.

Vad har då hänt sedan sist, det vill säga förra fredagsfemman? Låt oss ta en titt.

Sista dagen i juni.

#1. Midsommarhelg på Gotland och fyrboende deluxe

Vet ni hur nöjda vi är med midsommarhelgen? JÄTTENÖJDA! Min spontanboking till STF Närsholmens Fyr & Logi blev en fullträff på exakt alla punkter.

närsholmen fyr gotland

Vi bodde i den gamla fyrvaktarbostaden vid Närs fyr (de båda fönstren till vänster är alltså vårt familjerum). Jag fotade fyren i cirka 982772 olika vinklar vilket någon gång kommer resultera i ett eget blogginlägg om boendet, men överlag kan jag säga att det var ungefär lika fantastiskt som det ser ut.

Gotland

Vi gjorde inte många knop under helgen, men lekte lite turister i alla fall. Här vid Hoburgsgubben på södra Gotland.

Gotland

Färjan hem till Nynäshamn avgick 22:30 i söndags, vilket innebar att vi missade Almedalsinvasionen med minsta möjliga marginal (Almedalsveckan kickade alltså igång i måndags.) Tack och bock Gotland, det var ett rent nöje även den här gången.

#2. Utefrukost och trädgårdsbeundran

Den här sommaren har jag bestämt mig för att äta frukost ute på vår altan så ofta det bara går.

Jag lastar någon av mina små brickor (just den här inköpt i Nora häromsistens!) full med godsaker och dimper ner för att systematiskt ta mig igenom dagens första mål. Jag har även blivit en person jag aldrig trodde jag skulle bli, vilket innebär att jag fotar mina pioner och stolt skickar vidare till syskon och annat löst folk. MEN VISST ÄR DEN FIN!?

#3. Katastrofen på Gröna Lund, att trilla av Polenfärjan och katastroftankarna

Den senaste veckans händelser med den oerhört tragiska olyckan på Gröna Lund samt barn överbord-händelsen på Polenfärjan mellan Karlskrona och Gdansk har knappast gjort mina katastroftankar bättre. ”Det ska inte kunna hända.” Men det hände uppenbarligen. Vilken mardröm för alla inblandade.

#4. Stockholm i mitt hjärta

stockholm

I veckan tog jag pendeltåget in till Stockholm för att möta upp ett par vänner. Vi hade med oss picknick och knatade upp till Skinnarviksberget där vi satte oss på en filt och pratade ikapp. Stockholmsvyer i sommarskrud är något alldeles extra, det kan nog alla hålla med om. Uppfyllda av sommarkänsla och framtidsplaner passade vi även på att planera inför en gemensam semester om några veckor. Om allt går som det ska hoppas vi på en tur till Blå Jungfruns nationalpark. Vi får väl se, jag ropar inte hej förrän det händer. Mina planer ändras verkligen från dag till dag.

#5. Juliambitionen att blogga varje dag… eller också inte.

Imorgon är det juli. Igen! Jag övervägde ett tag att publicera ett blogginlägg varje dag under den här månaden, när jag liksom ändå har ångan uppe. I nästa sekund började jag fundera på att verkligen ta bloggsemester på riktigt. Som sagt. Jag är inte riktigt konsekvent i mina tankar, går lite på känsla och inser att det nog blir bra vilket som.

Önskar eder alla en underbar helg i lathetens tjänst!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Bild på Närsholmens fyr, Gotland.)

6 comments

 1. Katastroftankar hag jag tyvärr också i alldeles för hög grad. Det blir kanske så dels när världen ser ut som den gör, men också när man själv och ens närmaste flera gånger drabbats av det som inte borde kunna hända.
  Jag sa till Christofer att Gröna Lund kommer att göra saker jobbigare för mig. Ytterligare en faktor som måste tas med i beräkningarna. Mycket tragisk olycka,

  1. Usch ja, kanske inte så konstigt att de där tankarna dyker upp. Gäller att hitta bra strategier att ta till när tankarna börjar snurra.

 2. Livet alltså… Men snart träffas vi!

  1. Det ser jag fram emot!

 3. Livet är farligt. På gott och ont. När händelser som i veckan inträffar mest ont. 😔

  1. Usch ja. Finns mycket fint också, men ibland får man liksom stanna till och bara… tja, vara lite ledsen över grejer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close