Close
10 x trogna varumärken i vår sommarpackning 2018

10 x trogna varumärken i vår sommarpackning 2018

Jag vet inte hur många gånger jag har packat upp och packat om våra väskor den här sommaren. Efter att ha kikat igenom bildskörden från de senaste månaderna kan jag konstatera att samma plagg/varumärken återkommer på bild efter bild.

Packningen här hemma går numera på rutin, jag vet vilka plagg och prylar som används och vilka som blir liggande i en hög någonstans. Här är några av favoriterna i vår sommarpackning det här året.

roadtrip

sommarpackning
S:t Anna skärgård, Söderköping.

10 x trogna varumärken i vår sommarpackning 2018

#1. Superfit: Stabila barnskor genom alla årstider
astrid lindgrens värld
Astrid Lindgrens Värld.

Jag har haft med två par skor/var till barnen i vår sommarpackning = ett par sandaler och ett par rejälare skor som klarar allt från vandringar och promenader till fotbollsmatcher. Stövlarna får alltid stanna hemma, de tar bara plats och används aldrig ändå – om det regnar springer barnen helst omkring barfota.

Vi har under de senaste åren hållit oss till Superfit barnskor, ett tyskt skomärke som håller vad de lovar. Skorna ligger i den högre prisskalan i affärernas skohyllor, men å andra sidan kommer kvaliteten med prislappen. I sommar har Sebbe haft på sig ett par sandaler med täckt tå i en modell som heter Octopus, de vanliga sandalerna kallas för Henry. Julia har i sin tur använt gympaskorna Merida och sandalerna Nancy (på bilden ovan). Nelly har gått i gympaskorna Sport5 och ett par sandaler i en modell som (mycket lämpligt!) heter Nelly1.

#2. Blankens: Mina älsklingsskor (men också en kvalitetsbesvikelse)

blankens skor

Mina guilty pleasures i livet är Pepsi Pax, smågodis, skvallertidningar och skor från Blankens. Jag har flera par, och fortsätter köpa nya modeller trots att jag i ärlighetens namn inte är vidare nöjd med kvaliteten i förhållande till vad skorna kostar. Skorna ovan, Palma, kostade 1300 kronor. De borde med andra ord hålla Superfit-kvalitet, men det gör de tyvärr inte. Redan efter första sommaren i min ägo, det vill säga förra året, började limningen att lossa. Å andra sidan har jag inte ägt några skönare skor, så jag kan inte göra mig av med dem. Jag kommer att fortsätta använda dem tills de faller i bitar (efter Tysklandsresan i helgen ligger de riktigt illa till) – och kommer med all sannolikhet köpa ett nytt par.

#3. Thule: Återkommande produkter att packas (eller packa i)
Thule vagn
Mon, S:t Anna skärgård.

Många förknippar det svenska varumärket Thule med takboxar, cykelhållare och takräcken, även om jag allt oftare ser personer på stan med Thules ryggsäckar. Vår familj håller oss för tillfället till segmenten Aktiv med barn samt Väskor och har särskilt fastnat för väskorna Thule Stir och Subterra) – och sedan i vintras även barnvagnen Thule Urban Glide 2. Vagnen är rejäl och smidig, jag kör den lika gärna inne i centrum som jag springer med den i löparspåret (vilket också är grundtanken med vagnen och en av den stora fördelarna). Som bonus fälls vagnen ihop med ett enhandsgrepp och har även bra med packningsutrymme undertill. En annan Thulefavorit här hemma är cykelbarnstolen Thule Yepp Nexxt Maxi, den har dock av utrymmesskäl fått stanna hemma under våra sommaräventyr.

#4. Isbjörn of Sweden: Basplagg som används året om
tågsemester barn
Sommarlov = tåget ner till Karlskrona.

Det allra första plagget jag köpte till Nelly, innan hon ens var född, kom från Isbjörn of Sweden. Vi planerade att fira jul i Sälen och jag ville försäkra mig om att hon skulle hålla sig varm. Isbjörn har ett välförtjänt gott rykte, deras overaller vinner ”bäst i test” år efter år (nu senast modellen Penguin för bästa premiumoverall 2018). Visst kan prislappen kännas jobbig vid en första anblick, men med tanke på att plaggen ärvs mellan barnen och deras kusiner år efter år utan att brista i kvalitet är det inget snack om att plaggen är värda varenda öre. Våra barn använder sina primaloft-hoodies under alla årstider, vi har inga klädesplagg som används lika flitigt som dem.

#5. Craft: Byxfavoriten i träningsgarderoben
craft
Cykeltur genom Dresden.

Inför Tjejvasan investerade jag i ett par fodrade skidbyxor som jag har använt fler gånger än jag kan räkna under mina löprundor under vinterhalvåret. Under sommaren använder jag istället tunnare varianter av Crafts träningsbyxor, flera av dem har jag köpt second hand i träningsgrupper på Facebook. Innan sommaren köpte jag också ett par ”2-1-shorts” (dvs tunna löparshorts med innertights) som har använts flitigt i sommar.

#6. H&M: Kombinerade tränings/vardagsplagg
strömstad cykla koster
Heldag på cykel, Kosteröarna (Bohuslän).

När jag och Lisa var i Karlstad tog vi en snabb runda in i en H&M-butik, där Lisa i förbifarten hyllade deras träningskollektion till skyarna. Jag tog henne på orden och investerade 3 st löst sittande och långa linnen i bekvämt material, ett par stretchiga outdoorshorts och en tränings-bh (jag använder den som vardagstopp eftersom jag behöver en rejälare sport-bh). Jag har i princip levt i de plaggen hela den här sommaren – inte bara vid träningstillfällen, utan också till vardags. Tighta träningstoppar som rullar upp över magen är ett minne blott – Lisa förtjänar en eloge!

#7. Jack Wolfskin: Outdoorplagg för vandring och vardag
paddla kajak i Stockholms skärgård
Kajakpaddling och tältövernattning i Dalarös skärgård.

Under Madagaskarresan använde jag ett par vandringsskor från Jack Wolfskin, vilka jag har fortsätt använda här hemma i Sverige. Jag gillar den stabila och rejäla känslan – och kan gå hur långt som helst i de här skorna. Jag har dock haft lite dilemma om de ska få följa med på semestern eller inte, i valet mellan gympaskor och vandringsskor har JW-skorna fått stanna hemma eftersom jag i vanlig ordning vill minimera packningen. (Gympaskorna kan jag både springa och vandra i, kombinationsplagg/skor vinner i längden!). En återupptäckt favorit från Jack Wolfskin är den UV-säkra klänningen på omslagsbilden. Klänningen, som är väldigt tunn och därför tar minimal plats i packningen, har hängt med i min sommarpackning under juni, juli, augusti och har använts både som vandringsplagg och finplagg på grillkvällar.

#8. Norröna: Underställ för kyliga sommarnätter
paddla kajak i Stockholms skärgård
Dalarö.

Jag hade inte räknat med att behöva plocka fram lådan med vinterkläder under sommarlovet, men faktum är att mitt underställ i merinoull från Norröna fick jobba hårt både under den kylslagna veckan i Åre och under kajakäventyret i Dalarö med mina vänner. Min slutsats efter den här sommaren = underskatta inte understället under sommartid, särskilt inte under tältnätter i skärgården eller vistelser i de svenska fjällen! (Vi pratar för övrigt en del om lager på lager-principen och att klä sig efter väder i podcastavsnittet ”Att resa för soft adventure”.)

#9. Sony: Ständig följeslagare i packningen
tips om Dresden
Grosser Garten, Dresden.

Den här sommaren har min fotolust kommit och gått. Jag gick ut hårt under dagarna i Åre och Östersund, men kände mig helt mättad under månaden på Sturkö. Viljan och ambitionerna att lära mig mer om fotografering väcktes till liv under en fotodejt med min systers svägerska Karin Vivar – en Karlskronabaserad fotograf som jag verkligen ser upp till. Hon gav massor med tips om hur jag bäst fångar ljuset etc, vilka jag sedan hade stor nytta av under veckan i Bohuslän. Sonys varumärke är och förblir min vapendragare i fotoväskan, förhoppningsvis ska jag bli ännu bättre på att utnyttja mina kamerors kapacitet framöver!

Läs mer: Reseprylar: fem tips för en globetrotter

#10. Cherekringar: Givna i badväskan
hamburgö
Hamburgö, Bohuslän.

Jag har tidigare hyllat cherekringarna i ett inlägg här på bloggen, men de förtjänar att lyftas igen. De här ringarna har hängt med oss sedan månaderna i Thailand, och är en givet inslag i vår sommarpackning.

Läs mer: Cherekringar – en poolcool recension


I vår familj packar för övrigt jag både mina och barnens kläder på ungefär samma tid som det tar för Tobias att packa sina grejer. Han ser i sin tur till att ta ut lämplig färdväg och pussla in packningen i bilen. Det är ett upplägg som passar alla inblandade. Hur gör ni?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close