Close
Att resa-podden nominerad till Stora Influencerpriset 2017

Att resa-podden nominerad till Stora Influencerpriset 2017

Igår möttes jag och min poddkollega Lisa av den fantastiskt roliga nyheten att vår podcast är nominerad till Stora Influencerpriset 2017 i kategorin Business.

Det har funnits vissa milstolpar i min ”karriär” som resebloggare genom åren och att bli nominerad till Stora Influencerpriset är definitivt en av dem! Min första riktigt stora milstolpe i de här sammanhangen var ett telefonsamtal från Ving när vi bodde i Thailand, med nyheten att jag hade vunnit deras bloggtävling. Priset var en resa till Istanbul för att skriva ett reportage till Vings Värld. Jag minns att jag grät av lycka, tänk vilken grej att få resa, fota och skriva samtidigt – för en välrenommerad jätte i resebranschen. Ett par år senare grät jag också, när jag tvingades tacka nej till min första förfrågan om att åka på en pressresa med Interrail genom Europa. Jag kunde inte ta ledigt från juristjobbet och dessutom var jag höggravid. När jag skickade iväg mitt ”tack, men nej tack”- mejl var jag övertygad om att jag hade försuttit min första och sista möjlighet att någonsin åka iväg på en pressresa. Några månader senare kom en annan förfrågan och på den vägen är det. Numera är resor och resande mitt jobb – och sådana här nomineringar är ett kvitto på att jag och Lisa gör vårt jobb bra!

Stora Influencerpriset 2017 (Årets Business)

stora influencerpriset

stora influencerpriset
Skärmdump Storainfluencerpriset.se (Foto av mig och Lisa: Katarina Wohlfart/Äntligen Vilse)

Årets Business: Tilldelas en influencer med kreativa, framgångsrika och effektiva affärsmodeller.

Jag och min poddkollega Lisa Fahlåker/Livet från den ljusa sidan är nominerade i samma kategori som fyra lysande stjärnor på influencerhimlen och det känns onekligen häftigt att få lyftas tillsammans med dem: Isabella Löwengrip, Kenza, Krickelin och Therese Lindgren. Men hur kommer det sig då att vi nomineras för ”Årets Business”? Anledningarna tror jag är flera. Istället för att se varandra som konkurrenter har jag och Lisa, som har blivit utsedda till Sveriges andra respektive tredje bästa reseblogg i Sverige (!) satsat på att gå ihop och skapa mervärde tillsammans. Vi erbjuder ett helhetskoncept med podcasten i kombination med våra övriga kanaler och har målmedvetet jobbat upp ett starkt varumärke under de snart två år vi har arbetat ihop. Under den här tiden har vi lagt ner mycket hårt arbete för att nå rätt sponsorer som vi anser passar in för våra respektive teman i podcasten. Resebranschen har varit ganska mossig och har tidigare satsat mycket på traditionell media, men vi ser en allt starkare vilja att faktiskt gå mot influencers och digitala kanaler. Vi gör vårt bästa för att få dem att förstå fördelarna med ett sådant upplägg!

Här kan ni läsa om alla nominerade* och här kan ni läsa Att resa-poddens pressrelease om nomineringen.


Ett stort grattis till övriga resebloggare/influencers som har nominerats i andra kategorier för Stora Influencerpriset 2017, ni gör ett grymt jobb: Helena/Oh Darling som Årets Kreatör, Angeliqa Mejstedt/Vandringsbloggen för Årets Innovatör och Årets Samarbete och Jennifer Sandström/Always Abroad för Årets Medlem. Lycka till och heja! *Vinnaren av Stora Influencerpriset 2017 kommer att tas fram av en jury och priset delas ut den 13 oktober 2017. Bakom initiativet står branschorganisationen Influencers of Sweden

9 comments

  1. Så himla mycket grattis igen!!!

    1. Och tack igen! Vi är väldigt hedrade!

  2. Hurra hurra hurra – hur roligt är inte detta? Välförtjänt hörni <3

    1. TACK, och tack detsamma! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close