Close
Slow Travel på Slow Down (Thaimout 2023 v. 12)

Slow Travel på Slow Down (Thaimout 2023 v. 12)

Efter några veckor med gäster på besök följt av förra helgens roadtrip till Khao Lak är våra sista två veckor näst intill oplanerade. Ganska skönt måste jag medge, eftersom vädret nu har slagit om till en betydligt mer tryckande värme. Sanden bränner under fötterna, solen gassar – och vi orkar helt enkelt inte särskilt många utsvävningar. Med jämna mellanrum snackas det mycket om ”Slow Travel” i turistbranschen. Vi lever eventuellt själva definitionen av begreppet här på vår resort som går under namnet… just det, Slow Down. Här kommer en sammanfattning av veckan som gick, vår näst sista på Koh Lanta för den här gången.

Slow Travel och (var)dagar att minnas: Thaimout 2023 v. 12

Jag och Tobias började veckan med att lämna Slow Down för att istället åka till resorten/restauragen Lazy Days som i sin tur ligger på en strand som heter Relax Beach. Alltså, jag vet att det låter som en enda stor floskel, men det är faktiskt de exakta namnen på de här platserna. Vi hade en del planering att sätta inför hemresan…

relax bay lazy days

…och det här är helt rätt plats att göra det på. Lazy Days är ett av de bästa ställena för ”häng” i vår närhet, men lämpar sig bäst utan barn. Tänk på att både salas och stolar först och främst är till för resortens gäster, stäm därför av med personalen innan du slår dig ner. Vi brukar givetvis beställa in både mat och dricka mot bakgrund av att vi utnyttjar faciliteterna.

Läs mer: Relax Beach (Relax Bay), Koh Lanta

relax bay lazy days

Innan vi rullar hem passar vi på att äta lunch enligt inrådan från Tobias, som tycker att jag ska testa Lazy Days version av Paneng. Och så rätt han har! Krispiga grönsaker, len kokossås och smak av röd curry serverad med ris – det här en av de bättre måltiderna jag har ätit under vår tid här.

Jag fortsätter med mina strandpromenader in i det sista och hittar därmed diverse fynd. I veckan såg jag bland annat en blåsfisk och en jättemanet. Det gäller att se upp var jag sätter fötterna!

Bodil malmsten

Läst har jag också gjort, nu senast en bok av Bodil Malmsten. Boken heter ”När Kastanjeträden slår ut är jag långt härifrån”. Segstartad bok där jag stör mig oerhört mycket på huvudpersonen, som är arrogant, sexistisk och har narcissistiska drag. Men i takt med att jag läser vill jag veta mer om den här knasiga karaktären (jag har dessutom extremt svårt att inte slutföra böcker jag har påbörjat, det blir liksom en grej att jag MÅSTE läsa klart.) Det här är inte den bästa boken jag har läst, men jag fastnar å andra sidan för det speciella språkbruket i boken. Bodil Malmsten har verkligen en unik berättarstil!

lilla svenska skolan Thailand

Barnen har i vanlig ordning haft en innehållsrik skolvecka, här rockas det flipflops istället för sockor (bilden ovan är tagen av personal på Lilla Svenska Skolan) Veckan avslutades med en idrottsdag nere på stranden, mycket lyckat enligt alla inblandade.

slow down volleyboll koh lanta

Idrott går som en röd tråd genom våra veckor här på Koh Lanta. Jag har spelat padel, sprungit och tränat i gymmet, men mest tid har jag nog ändå ägnat i egenskap av publik på ”Slow Down Open” en stor beachvolleybolltävling med proffspelare från när och fjärran. Tobias spelade i kvalet, men när slutspelet satte igång gjorde han oss övriga sällskap i publiken.

slow down volleyboll koh lanta

Vi har fått njuta av härlig stämning, pepp och fantastiska bolldueller över nät. Beachvolleyboll är stort här i Thailand!

Kindee restaurant Koh lanta

Mot slutet av veckan lyckades jag och Tobias få till en fredagsdejt utan barn, den här gången på Kindee Restaurant.

Kindee restaurant Koh lanta

Här är det genomgående temat thai/asian fusion i mysig trädgårdsmiljö. Glöm sida efter sida med inplastade menyer, här serveras ett begränsat urval med högkvalitativa smårätter. Vi beställer bland annat in Shrimp Tostada och Tapioca Chicken med pomelosallad. Så fint upplagt, så prisvärt och gott. Restaurangen är helt klart ett måste för både foodies och icke-foddies som besöker ön.

slow down Koh lanta

Och vips hade det visst gått ännu en vecka av 2023. Tack och god natt från oss på Slow Down!


Omslagsbild tagen på väg till barnens skola. Här kan ni läsa fler inlägg om Koh Lanta och här specifikt om vår Thaimout 2023.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close