Close
Från storstadsmyller till skotsk landsbygd

Från storstadsmyller till skotsk landsbygd

Dagarna tickar på i ett behagligt tempo här i Skottland. Jag är glad att jag hann med en dag i Edinburgh, men alltså…

…skotsk landsbygd smäller högre. Min syster bor i Piperdam (granne med en golfbana!), drygt 20 minuter från Dundee. Småbyarna ligger som på ett pärlband här ute, den ena sötare än den andra. För att komma hit kör vi förbi böljande kullar, åkrar i lapptäcksmönster och urfina stenmurar – det är ett rent nöje att sätta sig i bilen för att ta sig runt på landsbygden.

Från storstadsmyller till skotsk landsbygd

ägg Dundee Skottland

Igår gjorde vi inte många knop. Högst på listan stod ett obligatoriskt besök på varuhuskedjan Asda – britternas motsvarighet till ICA Maxi, fast med ett betydligt roligare utbud. Eller ja, tycker jag i alla fall. Jag älskar att gå runt och botanisera bland hyllorna, både bland matvaror och prylar. Jag kom hem med ett gäng nya klädesplagg till Nelly och roliga snacks (men glömde i min glädjeyra att köpa en bunt med brittiska skvallertidningar som annars brukar vara standard). På vägen hem stannade vi till och köpte ägg på en av gårdarna i närheten, här lägger du i 2,5 pund i en ”äggomat” och väljer sedan vilket fack du vill ha. Genialiskt ju!

dundee

Efter lunch bestämde vi oss för att hajka upp till min syster Tinas ”bakgård” bakom golfbanan.

dundee

Det kanske inte syns på bilderna, men det är en rejäl stigning upp till toppen av Blacklaw Hill som var vårt slutmål.

dundee

Tina tog med sig ett knippe blommor för att lägga på toppen. Eftersom hon bor långt ifrån mina föräldrars gravplatser brukar hon lägga ”deras” blommor här istället.

skotsk landsbygd

Nelly var en riktig kämpe och knatade på nästan hela vägen.

dundee Skottland

Men bara nästan.

dundee

Uppe på toppen blåste det rejält…

dundee

… och utsikten var precis lika vacker som Tinas bilder i syskonchatten brukar visa.

dundee
Min systers bostadsområde Piperdam till vänster i bild.

På vägen ner fick Nelly skjuts av min starka storebror Peter. Vi är alltså fyra av sju syskon på plats i Skottland, det hör verkligen inte till vanligheterna! Några meningsskiljaktigheter eller bråk blir det aldrig fråga om, det här gänget är ungefär världens enklaste att ha att göra med.

Idag har vi besökt ett kloster och passade också på att åka till en fantastiskt vacker strand som heter Lunan Bay Beach. Mer om det i ett annat inlägg, nu ska vi äta middag och planera morgondagens äventyr upp till the Highlands.


I skrivande stund sitter Nelly och kusinen Max vid bordet bredvid mig och för en konversation på engelska – mitt resebloggande mammahjärta jublar!

12 comments

 1. Wow ser underbart härligt ut! Längtar bort från staden. Mysigt med syskonresa.

  1. Men ja Pilla, vi har det riktigt fint – superkul att få åka tillsammans! Imorgon drar vi vidare norrut, sitter nu och googlar boende och resrutt. Love it!

 2. Åh, underbara Skottland! Älskar högländerna och längtar alltid tillbaka dit! Lyssnade idag på senaste podden om Dubai. Har varit där förut, och har nu en ny resa bokad dit i påsk! Blev väldigt sugen på friday brunch efter att ni pratade om det i podden, men då vi reser med 4 barn är de där hoppborgarna och ansiktsmålningen ett måste! Minns ni möjligtvis vilket hotell ni var på?
  Älskar för övrigt podden och lyssnar på alla avsnitt!
  Jonna

  1. Jag hoppar in här i Annikas blogg och svarar;

   Vi var på the adress i Dubai marina. Det var kanon verkligen! Jag googlade dock mkt innan på ”best friday brunch Dubai with kids” etc och fick upp många bra och aktuella artiklar med tips. Värt att kolla vad barn kostar – kan göra enorm skillnad. Dvs kostar de 500 kr var (inte omöjligt!) så drar det iväg. På vissa ställen väldigt bra pris för barn – så skiljer massor!
   Boka i tid, en månad innan eller så. Vi trodde det var lugnt och ringde veckan innan till säkert 10 ställen innan vi fick plats.
   (Känner nu när jag skriver detta att jag borde berättar om detta i podden… attans! Haha)

  2. Underbar kommentar Jonna, vi blir så glada när vi får sådan feedback från våra lyssnare! <3 (Och ja, visst är det "underbara Skottland"!)

 3. Så otroligt vackert och vilka fina bilder! Och vad mysigt det låter att resa med sina syskon. (Själv är jag enda barnet så den möjligheten har aldrig funnits. )

  1. Tack Ann-Louise! Ja, vi är ju ett helt gäng att välja på som resesällskap – det är jag tacksam över. <3

 4. Piperdam låter som ett hittepånamn på en by i en saga från Bröderna Grimm <3
  Jag är likadan i mataffärer utomlands och lägger tid på att verkligen kika på allt. Det är som om man lär känna landet lite mer under ytan genom en matbutik. Att få en inblick i folks vardag.

 5. Haha, är så van vid namnet att jag inte har reflekterat över det – men nu när du säger det! 🙂

  Mmm, mataffärer – kan nästan överträffa museumbesök!

 6. Fina bilder, längtar tillbaka! Fast det heter Lunan Bay.

  1. Jag längtar också. Tur att du korr-läser, har ändrat nu! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close