Close
Sjöstjärnor, smoothies och Saladan (Thaimout 2023, v. 6)

Sjöstjärnor, smoothies och Saladan (Thaimout 2023, v. 6)

Det är söndag kväll och vi säger hej då till ännu en vecka på plats här i Thailand. Tiden går lite för fort för min smak, men det gäller väl generellt hela livet snarare än bara vår Thailandsvistelse. Här kommer några nedslag från veckan som gick!

En vecka med lite av varje (Thaimout 2023, v. 6)

somewhere else Koh lanta

Förra söndagen avslutade vi i solnedgången på Somewhere Else (Long Beach) i en sala tillsammans med en familj vi har lärt känna här nere.

Det spelades (som vanligt) beachvolleyboll innan middagen. Det märktes dock snabbt att vi inte var ”hemma” på Slow Down när en av deltagarna ställde sig och skulle bolla med en cigg i mungipan. Eh, nej tack…

somewhere else Koh lanta

… då sätter vi oss hellre här och chillar. Jag kan för övrigt rekommendera den indiska maten på Somewhere Else, jag var mycket nöjd med min potatis/kycklingröra på Naan-bröd.

Klong Jark Koh lanta

Det blev måndag och vi drog iväg med moppen till södra delen av ön. Vi vände vid nationalparken efter att ha fått vår beskärda del av djungelmiljö och tillhörande dofter (djungeln luktar sött och förföriskt!) och stannade sedan till vid stranden Klong Jark för varsin smoothie.

Det var en tryckande varm dag och vi orkade inte ens bada. Längs öns västra sida ligger de vita stränderna uppdukade på rad…

kantiang beach Koh lanta

… så efter vår smoothiepaus fortsatte vi mot nästa strandstopp = Kantiang Beach.

kantiang beach Koh lanta

Eller ja, vi stannade snarare en bit ovanför stranden för att testa en restaurang vi inte har besökt tidigare. Alla restauranger som har ordet ”view” någonstans i sin logga eller namn brukar vara värda att stanna till vid, så även här vid Phupha View Restaurant.

Och visst bjöds det på finfin view från vårt lunchbord!

kantiang beach Koh lanta

Nummer 10 ”No Name” var ingen av oss sugen på. Det slutade (som vanligt!) med att jag beställde in ett av mina säkra kort, den här gången Chicken satay, alltså kycklingspett. Tobias är betydligt modigare när det kommer till menyval och brukar testa lite allt möjligt.

kantiang beach Koh lanta

När vi skulle fortsätta vår färd hemåt upptäckte vi att bakdäcket på skotern var helt platt, så jag fick snällt stanna kvar i sällskap av den här utsikten och en medhavd bok. Tobias rullade ner mot ”byn” Kantiang efter en minutiöst bra beskrivning av vår thai-kypare. Verkstaden fixade däcket medan Tobias strosade nere på stranden – allt var klart inom loppet av 45 minuter. Älskar Thailand på många sätt!

Älskar också min man som hela tiden vill göra små avstickare till ”intressanta ställen”. I det här fallet ledde sidogatan till en nedlagd resort med svårslagen utsikt över Kantiang Beach. Vi har sett och hört om flera sådana här ställen som blivit övergivna under pandemin.

övergivna platser Thailand koh lanta

Det är en sorglig syn att se ett stort ställe med den här utsikten bara stå och förfalla.

I receptionen stod fortfarande bokningspärmarna i hyllorna – lite som i en katastroffilm där folk bara lämnar stället över en natt. Det kan såklart finnas andra bakomliggande orsaker än pandemin till att ställena ser ut så här (osämja om hyreskontrakt etc), men visst får många kämpa rejält för att komma upp i samma glansdagar som innan covid och det allmänt skakiga världsläget.

blomaffär koh lanta

På vägen hem var det min tur att be om en avstickare, den här gången till öns svar på Sveriges handelsträdgårdar.

Jag köpte två gröna växter och en orkidé (samliga med tillhörande krukor) för sammanlagt 70 SEK. De där små detaljerna i vår lägenhet gör stor skillnad.

sjöstjärna koh lanta

Veckodagarna tickade på, och jag fortsatte i vanlig ordning med mina strandpromenader. Den här bilden blev min första instagrampost på länge (bloggen är så mycket roligare!). Underbart att se en sjöstjärna på språng skapa ett sådant här typ av stjärnfall!

padel slow down

Jag har spelat en del padel också, men tycker fortfarande inte det är lika roligt att köra här som att spela inomhus hemma. Banan (och benen!) beter sig annorlunda, fukten gör att bollarna känns tunga och JAG känns tung av värmen. Men klart jag spelar ändå, allt annat vore dumt.

En av kvällarna ville tjejerna in till Saladan och ”kolla lite” (det vill säga shoppa). Jag sa inte nej.

Fat turtle koh lanta

Det blev fredag och våra vänner anlände hela vägen från London för att spendera ett par veckor på en viss thailändsk ö som jag och Tobias tydligen har snackat upp en del under de senaste åren! Vi gick ut starkt med lunch på Fat Turtle, där maten håller hög kvalitet och utsikten likaså.

malee beach Koh lanta

Första veckan på plats hyr våra vänner ett fantastiskt boende borta vid Malee Beach, längst söderut på Long Beach. (Vi bodde i samma område fast budgetvarianten under vår första vistelse här). Alltså VILKET hus! Vi sa åt dem att det finns typ noll anledningar att göra några större utflykter den här veckan – det här stället vill man knappt inte lämna.

malee beach Koh lanta

Så ja, här har vi hängt en hel del i helgen. Nu väntar en ny vecka och nya äventyr på ön – vi ser fram emot att spendera mycket tid med våra vänner, men parallellt även fortsätta med vardagsbestyr och jobb. Det blir kul!


Omslagsbild från Malee Beach, Koh Lanta. Här kan ni läsa fler inlägg om Koh Lanta och här specifikt om vår Thaimout 2023.

8 comments

 1. Sjöstjärnan var ändå coolast! Sorry allt annat (inklusive pool och hus).

  1. Jag måste hålla med Daniel om stjöstjärnan här! Så häftigt.

   1. SJÖSTJÄRNAN ju 😀

    1. Fast stjöstjärnor är också fina! 😉

   2. Eller hur! Bästa sortens stjärnfall…

  2. Japp, den var något extra den där!

 2. Instämmer om sjöstjärnan, den bilden är så fin och speciell! Men, den översta bilden är också helt fantastisk, skulle inte ha något emot exakt den utsikten exakt nu. 🙂

  1. Har faktiskt aldrig sett ett liknande mönster under min tid här (ser dock många sjöstjärnor som borrar ner sig i sanden och lämnar coola stjärnmönster). Utsikten ja, visst är den fin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close