Close
Resfredags topplista: Augusti 2016

Resfredags topplista: Augusti 2016

Augustidagarna har sprungit i väg med en rasande fart, vilket innebär att det åter igen har blivit dags för månadens topplista. Sommarlovet är officiellt slut och med det även min tredje föräldraledighet. Jag är med andra ord tillbaka på mitt juristjobb, men bloggandet och poddandet fortsätter i vanlig ordning.

Augusti månad invigdes med några riktigt fina dagar på Gotland, följt av en helg på Kolmården. I övrigt har månaden mest handlat om panikköp av stövlar och ytterkläder inför skolstarten, matlådeångest och funderingar på hur i hela friden yrkesarbetande föräldrar i olika konstellationer får ihop livet med ett gäng barn. Håhåjaja.

barn_bungenäs augusti

Bungenäs, Gotland. Augusti 2016.

Resfredags topplista: Augusti 2016

# 1. Bästa reselåten: Mike Perry – The Ocean ft Shy Martin. Låten har gått varm i bilen, men jag fattade inte exakt hur resig låten är förrän jag såg musikvideon (som för övrigt är inspelad på Bahamas, Mykonos, Moorea, Bora Bora och Kalifornien).

# 2. Månadens roadtrip: Karlskrona – Oskarshamn – Visby – Nynäshamn. Jo, Gotland tillsammans med min familj var helt klart en riktig höjdare.

# 3. Bästa händelsen i resebranschen: Jag får väl vara partisk här och nämna den inbjudan till Stockholm Travel Massive som jag och mina kollegor Sofia och Lola skickade ut för några veckor sedan. Alla som på något sätt har en koppling till resebranschen kan anmäla sig här, eventet hålls den 15 september.

# 4. Bästa resegodiset: Naturgodis i alla former, speciellt de varianterna som är rullade i salmiakpulver. Mums!

# 5. Största resemissen: Vi tröttnade på evighetslånga bilköer fulla av turistande stockholmare (alltså, jag är fortfarande Karlskronabo i hjärta och själ och räknar därmed inte in mig själv i den skaran!) och missade Fårö. Trist, men ger oss en anledning att åka till Gotland snart igen.

# 6. Oumbärlig resepryl: Den här månaden tackar vi vår Thulevagn Chariot C2X som med besked underlättade vår utflykt till Kolmården.

# 7. Augusti månads mest inspirerande resenär: Förra omgången av månadens lista fick mig att bryta ut den här punkten till ett alldeles eget tema: under augusti inspirerade min vän Ruth Klarin Kissi och hennes fantastiska resor. Men värda att nämnas är också tre andra resenärer tillika vänner som är ute på en galet inspirerande resa genom Grönland, Island och Färöarna. Följ Sofia, Katarina och Helena och deras resa på hashtag #nordicroadtrip.

# 8. Resa jag har drömt om flest antal timmar: Lagom spontant bokade jag en resa till Madrid i samarbete med Skyscanner. Lillmyhran, alltså min yngsta dotter, hänger med i vanlig ordning – och på plats möter jag upp min syster. Det är en weekend värd att drömma om både en timme och två.

# 9. Månadens favoritinlägg på Resfredag: Familjen Myhre på thailändsk TV. Avsnittet om vår familjs resor blev så mycket bättre än vad jag hade kunnat förvänta mig!

# 10. Topp tre resminnen: 1. En glasspaus med utsikt över Blå Lagunen på Gotland. Tre nöjda och nybadade barn med solsken i blick. 2. Lillmyhrans glädjeskrik över sprutande och duschvänliga fontäner på Bamses Värld, Kolmården. 3. Bil-resan till Norrtälje för att närvara vid min bästa väns bröllopsfest och lyckan över att se vänner och släkt samlade för att fira kärleken.

topplista augusti

Vilka är era höjdpunkter i resväg från månaden som har gått? 

11 comments

 1. Många härliga höjdpunkter! Vår höjdpunkt kanske var vår resa till Piteå, även om den innehöll både ups and downs…

  1. Ja, augusti var fin! Piteå, måste in och läsa mer på er blogg! 🙂

 2. För det första: delar helt din passion för det salmiakrullande godisarna
  För det andra: jag gillar dessa månadslistor, fortsatt så
  För det tredje: mitt bästa augustiminne är antingen alla framtida resor som fallit på plats eller Linas bröllop 🙂

  1. 1) Great minds, haha!
   2) Will do.
   3) Ja, dina framtida resor är inte dåliga – voine!

 3. Fantastiskt härlig lista. Måste gå tillbaka och läsa dina gamla. Madrid låter drömmigt som bara den. Själv drömmer jag mig bort till Barcelona om två veckor (första parresan sedan barn no2 kom till världen) fast egentligen är jag mest varje dag i längantillbakatankar till vårens Lissabonresa. Bästa på länge!
  Augustis bästa var vandring i Jämtland. Är så peppad på mer sådant. Synd att det är ett intresse som kräver en del tid bara.
  Önskar härlig start på veckan!

  1. Det finns bara en lista hittills, körde igång i juli… 😉 Men vad KUL med Barcelona, och härligt med barnfritt. Jag och min man har inte varit iväg på någon gemensam resa än sedan trean kom, men det lär bli ett gäng framöver. Lissabon ja, det ligger verkligen högt upp på min önskelista också.

   Vandring i Jämtland, låter fint. Någon gång ska jag också börja vandra på riktigt, tills dess får jag leva på mina gamla minnen från Kungsleden. Ha en fin vecka du också!

 4. Det verkar ha varit en härlig månad. Jag har inte varit på Gotland på säker 16 år men blev riktigt sugen på att åka dit nu. Minus jobbiga stockholmare då vill säga 😉

  1. Ja, fin månad. September blir nog också bra, ska bara landa i jobbvardagen också. Gotland var SÅ fint, måste dit snart igen. Vi bor ju i Nynäs, bara ett stenkast från färjeterminalen, så vi har all anledning att åka dit!

 5. Låter som en härlig augusti!☺ för mig var det utan tvekan resan till Kefalonia och våra roadtrips runt ön med bil. Verkligen förälskade mig i den ön under augusti!

  1. Låter fantastiskt Kattis!

  2. If you’re looking to buy these arletcis make it way easier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close