Close
Skyscanners reseapp: en bokningsguide

Skyscanners reseapp: en bokningsguide

Inlägget är skrivet i samarbete med Skyscanner.

Skyscanners reseapp lanserades nyligen i en ny, förbättrad version där flyg, hotell och biluthyrning numera finns inkluderat i en och samma app. Genialt, och lika beroendeframkallande som Pokémon Go!

Skyscanners reseapp ”Skyscanner – flyg, hotell och biluthyrning” har även en funktion för weekendresor som visar de billigaste sista minuten-resorna till storstäder runt om i världen. Jag får genom ett samarbete med Skyscanner chansen att boka en weekend via appen, vilket gör att jag snabbt infinner mig i samma dimma av eufori och beslutsångest som när jag står framför godishyllorna i mataffären. Vart ska jag åka? När jag ska åka? Hur ska jag åka? Möjligheterna och resmålen som presenteras i appen tycks vara oändliga. Efter att ha scrollat upp och ner samt jämfört några olika helger och städer faller mitt val till slut på Madrid. Bra flygtider, direktflyg (viktigt eftersom jag åker med min tvååring), bra slutpris och dessutom en destination som länge har stått på önskelistan. Viva España!

skyscanner

Skyscanners reseapp: Bokningsguide för en weekend i Madrid

skyscanners reseapp

1. Utforska topperbjudanden

På appens startsida finns några olika alternativ. Jag klickar på ”Utforska topperbjudanden” och kommer till en sida med rubriken ”Weekendresor” samt ett gäng olika datum att välja på.

 2. Välj vilken helg som är aktuell för din weekend

Här är det läge att plocka fram kalendern och kika runt på föreslagna datum (samtliga fredag-söndag) för att hitta de resmål, tider och priser som passar mig bäst.

3. Scrolla loss

Just den här delen av bokningsprocessen är helt klart beroendeframkallande. Vem behöver Pokémon Go när alternativet är att klicka sig runt på olika drömdestinationer och jämföra flyg/tider/avgångar!?

4. Spikat din drömdestinationen? Dags att hitta de billigaste/bästa flygbiljetterna dit!

Här finns det två olika funktioner på att underlätta sökningen genom att dels ”Sortera” sökningen efter kriterier som pris, restid och hemresetid, dels genom att ”Filtrera” sökningen där jag kan välja flygplats, flygbolag och så vidare.

Efter att ha ägnat ett par kvällar i rad åt att drömma mig bort och scrolla loss bland olika alternativ landar jag i att Madrid är det ultimata resmålet för min weekend. Eftersom Skyscanner är en jämförelsesajt för olika resor slussas jag under bokningsprocessen vidare till det aktuella flygbolagets sida för att boka och betala biljetterna. (Observera att slutpriset kan skilja sig från det som står i Skyscanners reseapp, eftersom flygbolagen så listigt har en förmåga att lägga på extra avgifter/skatter och andra otrevligheter under bokningsprocessens gång.)

hotell skyscanner

Och hotell då?

Jodå, Skyscanners reseapp har även en hotellfunktion inkluderad – vilket gör att jag fortsätter mitt bokningsrace när jag ändå är uppe i varv. Jag behöver inte skriva in de aktuella datumen igen, de hänger med sedan min tidigare sökning av flygbiljetter. Även på appens hotellfunktion kan jag sortera och filtrera sökningen efter bland annat pris och avstånd. Här vinner närheten till centrum för mig, jag föredrar att bo mitt i smeten för att kunna promenera runt så mycket som möjligt. Det går snabbt att hitta ett hotellrum mitt i centrum för ett överkomligt pris, jag fastnar till slut för Hotel Puerta de Toledo där prislappen för ett dubbelrum landar på 1750 kr för två nätter. Observera att slutpriset jämfört med appen skiljer sig även här, eftersom det aktuella hotellet lägger på en avgift för bokning via betalkort.

Hola Madrid, snart kommer jag! Tips på vad jag bör se och göra under min weekend i Spaniens huvudstad mottages tacksamt, jag har hört att vi bör sikta in oss på maten.


Ladda ner den senaste versionen av Skyscanners kostnadsfria app på App Store eller Google Play. Inlägget är ett samarbete med Skyscanner, men åsikterna och bilderna är som vanligt mina egna. 

8 comments

 1. Verkar supersmidigt!

  Tyvärr aldrig varit i Madrid, så kan inte tipsa. Ha en härlig helg i Spanien!

  1. Ja, att välja resmål i weekendfunktionen kändes som julafton. Jag får vinka till dig från Madrid, Marbella är inte sååå långt bort… 🙂

 2. Helt klart värt att testa!

  1. Do it! Du är ju weekendexperten!

 3. Jag gillar också de där resebokningsapparna. Fast brukar ändå vilja boka allt separat till slut. Fast det är som du säger. Det är nedrans kul att skrolla runt i dem, hehe 🙂

  1. Det var första gången jag bokade allt via appen, väldigt smidigt (har också bokat separat tidigare). Och ja, jag kan scrolla forever! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close