Close
Kalasmånad, höstlov och att resa till Finland

Kalasmånad, höstlov och att resa till Finland

Jag vet inte riktigt hur det gick till, men oktober är snart slut och i fredags började barnens höstlov.

Vi gick ut hårt med kalas två dagar i rad och håller nu på att packa väskorna för att resa till Finland. I mitten av veckan fortsätter vi ungefär som vanligt – med jobb, fritids och förskola.

Kalasmånad, höstlov och att resa till Finland

födelsedag 4 år Nelly

Kalasen ja, de avlöser varandra under oktober månad. Både Sebastian och Nelly fyller år (10 respektive 4) och vi har firat så att det står härliga till. I fredags var Sebbe ute och bowlade med sina kompisar, kvällen fortsatte sedan här hemma med pizza och spelkväll.

födelsedag 4 år Nelly

Nelly firade vi tillsammans med vänner och släktingar förra helgen (bilderna ovan är alla tagna den kvällen), och igår fortsatte firandet hos hennes tvillingkompisar som också fyller fyra. Temat var halloween och alla var läskigt utklädda utom Nelly som ville vara ”kalasfin”. Oktober är annars en väldigt tacksam månad att fixa barnkalas, Sebbe har haft temakalas flera år i rad – även om han nu börjar bli lite för gammal för just halloweenkalas enligt honom själv.

Nu sätter vi dock punkt för födelsedagsfirande för i år, det dröjer ända fram till mars innan någon familjemedlem fyller år nästa gång. Någon – det råkar vara jag, och den dagen planerar jag att sitta på stranden i Thailand och sippa på en smoothie.

Att resa till Finland med Silja Line på höstlovet

Efter kalasbaluns hela helgen kommer vi att fortsätta höstlovet genom en 40 timmars kryssning med Silja Line. Kanske var det för övrigt på just Silja Line min resebloggskarriär smög igång för 27 (!) år sedan. Som elvaåring fick jag åka upp till min moster och morbror i Stockholm under sportlovet…

resa till Finland Silja Line

… och givetvis dokumenterade jag varenda detalj och klistrade in i ett av alla mina fotoalbum. Tändstickor, landgångskort, tandpetare (!) och kartor förevigades i en pärm…

silja line kryssning på lovet

… med tillhörande texter: ”Det var första gången jag åkte färja, & det var UNDERBART!” (Det var också under den perioden i mitt liv då jag stavade mitt namn Annica istället för Annika, för det var ju så mycket coolare?)

silja line kryssning på lovet

På ett sätt kan jag nästan sakna den tiden, då jag envisades med att spara allt från drinkpinnar till tändsticksaskar. Nu för tiden dokumenterar jag i princip allt digitalt (det mesta här i bloggen), vilket såklart har sin charm det också. Men ändå!

silja line kryssning på lovet

Störst avtryck gjorde tydligen alla inslag innehållande socker (surprise!) och ett besök i styrhytten hos kaptenen.

Sedan jag fick egna barn har jag kryssat med dem några gånger i olika konstellationer, men det här är första gången vi gör det hela familjen tillsammans på en och samma gång. Tobias ser mest fram emot relaxavdelningen, barnen har siktat in sig på leklandet och andra aktiviteter ombord, och jag längtar extra mycket efter vackra skärgårdsvyer från färjan och timmarna i Helsingfors. Här får ni förresten hemskt gärna komma med tips på saker att göra i Helsingfors som passar vår familj, vi har drygt 6-7 h i land på måndag innan vi kliver på färjan tillbaka mot Stockholm igen.


Vår resa till Finland är ett samarbete med Tallink Silja, ni kan läsa mer om vår upplevelse av Silja Resort här i bloggen framöver. Har ni några särskilda höstlovsplaner eller kör ni på ungefär som vanligt? 

2 comments

  1. Besökt Helsingfors två gånger,och vill gärna dit igen. Målet är att få komma till fästningen Sveaborg, full av historia! Får dock bli ett sommarprojekt!

    1. Ja, Sveaborg lär vara en superfin sommarutflykt. Vi var inte riktigt beredda på en massa SNÖ när vi kom fram, hela Helsingfors var täckt av ett snötäcke när vi kom i land. Vi tog sikte på Fölisön och höll på att frysa bort på köpet – men är superglad att vi åkte dit. Rekommenderas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close