Close
Friluftsmuseet Postbacken i Finland

Friluftsmuseet Postbacken i Finland

Postbacken välkomnar oss med små stugor, halmdekorationer, nybakade bullar – och ett strilande sensommarregn. Jag känner mig med andra ord som hemma.

Postbacken

Postbacken i Illby, 9 km från Borgå, borde med sina 18 stugor på området vara ett Mecka för utländska turister som är på jakt efter det ”genuina” Skandinavien. Här kan besökaren få en förnimmelse om svunna tider omgiven av vacker natur.

Postbacken

Personalen på området är i full gång att förbereda inför kvällens HöstJazz, ett av många evenemang som arrangeras här under året. Förutom musik kan Postbackens besökare också avnjuta sommarteater, hantverk och kaffestuga.

Postbacken

Jag, Lisa och våra barn smiter in i en av stugorna på området för att söka skydd för regnet. Det fuktiga virket i kombination med seldonen som hänger på väggarna gör att det doftar precis som i min farmors gamla lada där jag lekte som liten.

Postbacken

En annan stuga är inredd som en konstverkstad för barnen som genast börjar fixa och dona med materialet.

Postbacken

Här finns lera, papper, målarfärg och penslar – allt för att uppmuntra skaparlusten hos de små.

Postbacken

Barnens mästerverk lär förmodligen inte platsa just på GalleriPostbacken, men en dag kanske formationerna i lera håller samma klass som de smycken Laura Pajarinen, sommarens gästkonstnär, har tillverkat.

PostbackenPostbackenPostbacken

I kaffestugan finns möjlighet att köpa fika, själv suktar jag efter Henrikssons örfilar. Det finns även en handelsbod som erbjuder handgjorda mästerverk av traktens lokala konstnärer. Tvålar, halmkonst och sockor – här finns alla möjliga presenter att köpa hem.

PostbackenPostbackenPostbacken

När våra barn är klara med sina konstprojekt och vi vuxna har kikat runt på området gör vi oss redo att lämna Postbacken. Nu är det dags att köra den korta sträckan till Noark Miniatyrvärld där vårt finländska äventyr fortsätter.


Tack Visitporvoo.fi som gjorde vårt besök på Postbacken möjligt. Orden, åsikterna och bilderna är dock mina egna.

3 comments

  1. Vilket mysigt ställe. Du beskriver det så målande!

    1. Tack Anna, vad glad jag blir! Jo, det finns minsann härliga pärlor bortom Broadway också! 🙂

  2. Hmmm Finland är väl ej en del av Skandinavien?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close