Close
Powerbank på flyget? Det här ska du tänka på.

Powerbank på flyget? Det här ska du tänka på.

Inlägget om powerbank på flyget är ett reklamsamarbete med MyTrendyPhone.se.

Kameran, datorn och telefonen har länge varit ständiga följeslagare under mina resor, och under senare år har packningen också utökats med minst en powerbank (det vill säga en portabel laddare som genererar elektrisk energi med hjälp av ett inbyggt batteri). Telefonen är ett av mina absolut viktigaste arbetsredskap – jag använder den för att fota, filma, ta anteckningar och ladda upp jobbrelaterade poster i mina sociala medier. Det kändes som en smärre revolution första gången jag kunde plugga in laddaren en powerbank istället för att leta efter närmast tillgängliga eluttag. Jag hade däremot inte full koll på vilka regler som gällde för att ta med en powerbank på flyget, vilket höll på att kosta mig en flygresa från Thailand till Myanmar förra året!

komma till Yangon
I väntan på flyget mot Myanmar, strax efter jag knäppte bilden blev jag hämtad av flygplanspersonal.

Jag brukar packa ner all min elektronik i handbagaget, och skulle till exempel aldrig checka in varken kamera eller datorn eftersom de både är stöldbegärliga och ömtåliga.

resa till myanmar

Inför min resa som resande reporter för Plan International Sverige till Myanmar förra året ville jag dock trippelförsäkra mig om att inte gå miste om några fototillfällen. Jag tog med mig ett par powerbanks i handbagaget, och la även en i resväskan som jag checkade in. Det borde jag inte ha gjort. Strax innan min flight från Krabi skulle avgå till Rangoon blev jag hämtad av flygplanspersonal som bad mig följa med till bagagevagnen som stod utanför flygplanet. Jag fick själv plocka av min väska, öppna den och ta ut min powerbank, som av säkerhetsskäl skulle packas ner i handbagaget och inte i den incheckade väskan. Jag hann till slut med mitt flyg, men med hjärtat i halsgropen eftersom jag nästan missade min avgång. Sedan dess har jag koll på vad som gäller för powerbank på flyget, och delar gärna vidare denna checklista för reglerna om powerbank på flyget:

Powerbank på flyget? Det här ska du tänka på.

Får du ta med din powerbank på flyget?

Inlägget är ett reklamsamarbete med MyTrendyPhone.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close