Close
Polenfärjan mellan Karlskrona – Gdynia

Polenfärjan mellan Karlskrona – Gdynia

För ett par veckor sedan ringde min mamma och föreslog att sommarens mamma och systerträff skulle äga rum i Polen. Sagt och gjort, en vecka senare befann vi oss i en hytt på Polenfärjan.

Eftersom jag är uppvuxen i Karlskrona har det känts som att vi har ”kontinenten” runt hörnet. Polenfärjan har definitivt inneburit ett rejält lyft för hela Östersjöregionen.

Vi betalade drygt 600 SEK per person med Stena Lines Polenfärja tur och retur mellan Karlskrona och Gdynia. I detta pris ingick middagsbuffé och frukostbuffé. Det kan ha varit mina bäst investerade hundralappar någonsin.

Så, har ni vägarna förbi Karlskona och känner er sugna på en spontanresa till kontinenten – kan jag verkligen rekommendera en tur med Polenfärjan. Gråa och trötta Gdynia är dock ingen hit, vi valde istället att ta en taxi till vackra Gdansk (läs gärna mer i mitt inlägg ”Att göra i Gdansk”. Hade vi haft bättre väder hade vi förmodligen också tagit en tur till kurortsstaden Sopot, och hängt på någon av dess vackra badstränder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close