Close
Pittoreska Weggis i hjärtat av Schweiz

Pittoreska Weggis i hjärtat av Schweiz

För ett tag sedan blev jag och min man bjudna på ett bröllop i den pittoreska lilla staden Weggis, belägen mitt bland de schweiziska alperna. Hade det inte varit för bröllopet hade jag förmodligen levt mitt liv olyckligt ovetande om denna lilla pärla mitt i Schweiz.

weggis5

Weggis har ett blygsamt invånarantal på 4.000 personer, och ligger vid foten av berget ”Rigi”, intill sjön Lucerne. Vi bilade ner från Stockholm, via Danmark och Tyskland, men det går också att ta sig hit med tåg eller flyg (närmsta flygplats är Zürich, 70 km).

weggis6

Orkar man ta sig uppför backarna bakom staden hittar man det ena typiska Schweizarhuset…

weggis7

… efter det andra. Jag väntade mig nästan att få se Maria från ”Sound of Music” hoppa fram bakom ett av husen.

weggis8

Schweizarna skäms inte för sin flagga, överallt och ingenstans sågs den vaja i vinden.

weggis9

Weggis går också under namnet ”Riviera of Central Switzerland”. Staden är känd för sitt tropiska klimat, vilket innebär att både vinrankor och palmer frodas här.

weggis10

Weggis lockar till sig många turister, inte minst schweizarna själva. Servicepersonalen i den lilla staden var inte lysande på engelska, men var man uppmärksam på tyskalektionerna i skolan klarar man sig hjälpligt. Tänk på att flera av caféerna/restaurangerna inte tar emot kort, så ha gärna ett gäng schweiziska franc nära till hands.

weggis3

Vi hade redan hemma i Sverige bokat in oss på spahotellet Wellness Hotel Rössli Weggis, och var mer än nöjda med vårt val. Bra frukostbuffé med massor av schweizisk, stinkande ost såklart, och fina rum. (Minus dock att det inte fanns strykjärn och strykbräda på rummen, vilket innebar att vårt resesällskap bokstavligt talat fick betala skjortan för att få sin skjorta struken.)

weggis2

Hotellet hade en fin spaanläggning och ett bra gym, men med strålande sol valde vi att istället belägra hotellets poolområde. Efter att ha sprungit intervaller upp- och nedför Rigis branta backar kan det efterföljande doppet i poolen ha varit mitt bästa någonsin.

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close